Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-12-2008, 08:28 PM   #11
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Additive synthesis

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Super... sad mi još samo preporuči neki VST koi je po tebi dobar predstavnik ove kategorije. Očito sam nepotrebno stvorio predrasudu i možda je vrijeme da proširim horizonte
Eto moze taj Kameleon sto kaze Lesha, ali probaj prvo White Noise Additive synth. Ako zelis mogu ti ja poslati u sluchaju da nemas para da ga kupish
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2008, 10:24 PM   #12
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Po mom dosadasnjem iskustvu ni jedan VST aditiv sint se nije priblizio dovoljno hardveru.
K5000 je jedan od najludjih sintova koje sam ikada imao i svirao.
Daleko od toga da ima samo lepe padove i da je za New Age...to je jedna vrlo bolesna mashina koju mozes ili da obozavas ili da mrzis, trece ne postoji.
Osim toga najbolje napravljen sint sa najboljom sint dirkom ikada!!!
Old 14-12-2008, 10:31 PM   #13
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Po mom dosadasnjem iskustvu ni jedan VST aditiv sint se nije priblizio dovoljno hardveru.
K5000 je jedan od najludjih sintova koje sam ikada imao i svirao.
Daleko od toga da ima samo lepe padove i da je za New Age...to je jedna vrlo bolesna mashina koju mozes ili da obozavas ili da mrzis, trece ne postoji.
Osim toga najbolje napravljen sint sa najboljom sint dirkom ikada!!!
Upravo to... chachkam malo te vst aditiv sintove i svi su jaaako "siromasni" sa opcijama za waveshaping... Kawai K5000 je vrlo vrlo kompleksan sint sa skoro 1000 parametara po patchu itd... Prochitao sam skoro sve user tekstove od ljudi koji poseduju isti sint, i jedino su negativni od kretena koji su kupili spravu misleci da uzimaju "aranzer" i rompler
Zvukovi koje je K5000 u stanju da izbaci su toliko unikatno da ne podsecaju bas na nijedni spravu na ovom svetu. Definitivno nije jedini sint koji trebas imati u studiju, a i besmisleno je da pokusavas da emuliras "analogiju" sa njime (a dosta razocharenja je bilo po tom pitanju)...Nasao sam i podatak da ga je Mr. Goldsmith ili kako se vec zove (sound designer za filmove) koristio u filmu ALIENS
JEDVA CHEKAM DA STIGNE U MOJ BRLOG

Last edited by silicon science; 14-12-2008 at 10:33 PM.
Old 14-12-2008, 10:59 PM   #14
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

ali Morphine je najbolji: ,
camelon mi nije nesto
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2008, 11:02 PM   #15
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Aliens je izasao 1986. 10 godina prije K5000S, koji izlazi kasne 1996.

ili si mislio na neki kasniji Alien, ili na pretecu k5000, Kawai K5..

Jerry Goldsmith je pisao glazbu za prvi Alien (1979).

sto se VSTija tice , koristio sam Morphine i Chameleon 5000. nije lose, ali sve ima slican prizvuk i dosta je drveno, tanasno. medjutim za mixdown sam ih izvukao van, analog delay, pa na GR preamp malo "nagario", i onda poslao u Eventide. stvarno pomaze. ne kazem da treba imat eventide, ali bilo kakav outboard ce mu dati zivota - filter, chorus, delay, lexicon itd..

nebi se slozio da nijedan VSTi nema mogucnosti koje ima K5000. neke nema, al ima druge koje 5000 nema. medjutim kako to zvuci, to je sasvim drugi par opanaka- opcenito su VSTi cisci i precizniji i hladniji,.aku niti jedan nema K5000 sound. organičan i, eto ponavljam, jedan od najtoplijih digitalaca ikad.

ali , treba mu posvetiti vremena. nije to blofeld, pa da odmah "iz kutije" zvuci seksi.. to zna zavarati. nadam se da ga neces prodavati za mjesec dana.. Silicone ..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2008, 11:05 PM   #16
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
Aliens je izasao 1986. 10 godina prije K5000S, koji izlazi kasne 1996.

ili si mislio na neki kasniji Alien, ili na pretecu k5000, Kawai K5..
Verovatno se mislilo na neki kasniji deo, nije pisalo... Ali znam da je rech o K 5000, zato sto je bio link... Kad nadjem ponovo postavicu ovde
Old 14-12-2008, 11:08 PM   #17
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
nebi se slozio da nijedan Vsti nema mogucnosti koje ima K5000. ako i neke nema, ima druge koje 5000 nema. mejdutim kako to zvuci, to je sasvim drugi par opanaka. niti jedan VSTi nema taj sound. ponavljam, jedan od najtoplijih digitalaca ikad.

ali , treba mu posvetiti vremena. nije to blofeld, pa da odmah "iz kutije" zvuci seksi..
Uf jedva chekam da mu se posvetim... Uporedio sam ga sa White Noise Additive vst-om, i prilichno siromasne opcije ima... A zvuk tek se ne moze uporediti
Old 14-12-2008, 11:17 PM   #18
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

PS pitao si me na PM.. ja nisam puno koristio macro control na K5000W, ali je zgodan jer odasilje midi controllere... pa ono mozes u real-timeu da sarafis.. ali za dublji programming... nebitan.

kod K5000W: zahvata sa sampleovima .. nema. taj engine je potpuno zaseban. tipican ROMpler, kao triton i motif itd.. medjutim imas kratke sampleove za attack tranziente u S enginu (koji se nalazi i unutar W) oni se mogu kombinirati sa additivom.

morphing je predcvidjenm izmedju dva additive wave-a... jednostavno proseta svaki harmonik do nove pozicije..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2008, 11:20 PM   #19
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
kod K5000W: zahvata sa sampleovima .. nema. taj engine je potpuno zaseban. tipican ROMpler, kao triton i motif itd.. medjutim imas kratke sampleove za attack tranziente u S enginu (koji se nalazi i unutar W) oni se mogu kombinirati sa additivom.

morphing je predcvidjenm izmedju dva additive wave-a... jednostavno proseta svaki harmonik do nove pozicije..
E da, da li je Additive engine identichan u S i W verziji? Nadam se da jeste
A za dublji programing definitivno Sound diver
Old 14-12-2008, 11:26 PM   #20
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
ali , treba mu posvetiti vremena. nije to blofeld, pa da odmah "iz kutije" zvuci seksi.. to zna zavarati. nadam se da ga neces prodavati za mjesec dana.. Silicone ..
Eh sad, naravno da necu, a razlog prodaje je bio upravo taj da kupim Kawai k 5000 Jednostavno je analogija zahtevan "sport" i zahteva ulaganja koja ja ne mogu da ispratim, chak moram da se odrichem nekih dragih mi sprava zarad nekih drugih Jbg. socijala brate sta ces...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules