![]() |
Additive synthesis
Zanima me za koje sve hardverske sintove sa aditivnom sintezom znate. Neke sam informacije uspeo da iskopam: Kawai K 5000 i Kurzweil K150.
Ajmo starije i iskusne kolege:D |
Re: Additive synthesis
Kawai K5, Fairlight CMI. Ako tu racunas i resintezu onda mozes da dodas i Waldorf Wave, nisam 100% siguran da li se tu ubraja i PPG
|
Kawai K5000 odlican sint... pre sam se meracio da ga uzmem... mada su retki i tesko se dolazi do njih... prekrasna additive sinteza... odlican sint za New Age i ambient... mada sam cuo i da u synth verziji same dirke otkidaju...
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4ffwykMu790&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4ffwykMu790&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> |
Da vidis na njih sam zaboravio. Prochitah da je Synclavier valjda prvi aditivni sint...
Vrlo kompleksna sinteza i zahteva dobar grafichki prikaz, i super je stvar sto postoji taj Sound diver program, toplo se preporuchuje za Kawai K 5000 i skinuo sam ga za Windovs, al ne mogu da nadjem za Mac, pa kad konachno uzmem taj K5000 bice milina... Zna li neko za jos neki hard aditiv sint, nemoguce da ih ima samo 4 ili 5 |
e da zaboravih da pitam, zna li neko ima li verzije Sound divera za Intel Mac, nesto ne mogu da nadjem, nasao sam samo neke beta verzije za PPC Mac:(
|
prvo na sta pomislim kada cujem "aditivna sinteza" su stari organi sa drawbar-ovima
|
Mo?da je do mene, ali meni ta aditivna sinteza zvuči nekako neubjedljivo. ?eli li kolega SS (silicon science) reći da je aditivna sinteza ne?to ?to bih trebao ponovo pogledati, ili je zanimljiva isključivo kao praktično pro?irenje sonične palete?
|
Quote:
|
Super... sad mi još samo preporuči neki VST koi je po tebi dobar predstavnik ove kategorije. Očito sam nepotrebno stvorio predrasudu i možda je vrijeme da proširim horizonte :)
|
Quote:
najpoznatiji od njih je cameleon 5000 |
All times are GMT +1. The time now is 08:47 PM. |