Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2008, 11:12 PM   #11
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: poslednja provera

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Sam sam kriv sto nisam vise stvari proverio pre kupovine,prosto nisam mogao da zamislim takav uredjaj a da nema izlaz za slusalice i barem neki trim control po kanalu,ostaje mi samo da se nadam da mikser iz koga budem vukao signale bude takav da nap. gain iz miksera podesim na odgovarajucu jacinu,gledajuci pik metre na alesisu, a da to ne smeta coveku koji je za mixpultom u kreiranju kompletne slike samog zvuka(koncerta)U stvari da pitam da li gain po kanalu utice na direct out nezavisno od glavnog izlaza,kapiram da tu kontrolu rade klizni potenciometri i da oni ne uticu na direct output.Mozda sam malo nejasan jer nemam bas nekog iskustva sa mikserima i mogucnostima, zato pitam da bih znao sta da zahtevam u slucaju nekog snimanja.

veliki pozdrav!
jbg grada, alesis nema izlaz za sluske. mada radi po kanalima bez preampa, malo je tiho za live, ali ako gurnes u Out 1 sluske, cuces npr kick. ali naravno tise.

Da, alesis nema trim potove niti gain kontrolu. Ako ides iz Direct outa sa miksete, taj signal je "post gain, pre sve ostalo". Znaci bas te briga kako stoje regleri na kanalu ili na masteru, to ide napolje na direct out. E sad sto se tice MUTE-ova, sve zavisi od konfiguracije mixera, na Midasu recimo MUTE na kanalu mutira i Direct out pa neces snimiti nista! Znaci pazljivo sa planiranjem snimanja (da ne bude da tonac vozi mute groups, a da ti ostanes bez snimka - mada nije to lose jer on poznaje sta treba da svira a sta ne, ali ja generalno to izbegavam zbog raznih scenarija u postu....).
Pozicioniraj Alesisa da ga vidi tonac benda, i zamoli ga da pazi na nivoe. Savestan i u glavi normalan tonac ce 1. pomoci rado, 2. nece gurati ni sebi Gain-ove u crveno, nego ako vidi da se neko panji, smanjice ga. Manje-vise svi direct outi su friendly optimizovani za Alesisa, tako da ako tonac pazi da njemu ne ide u crveno, nece ni tebi.
...kazem "friendly" i "normalnih" jer ima likova kojima je prvo kad sednu za mixer da ga skroz uteraju u crveno, sve po kanalima

...eto.
pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 07:52 AM   #12
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Uz puno srece i truda na terenu, Alesis ce te sluziti dobro. Posle usnimavanja slede prebacivanje materijala u komp i miksovanje materijala, lepsi i zahtevniji deo posla. Pozz i srecno.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 09:45 PM   #13
grada27
Senior Member

Sada mi je malo lakse,nego da pitam jos nesto da li direct out daje suv signal bez efekta ili sa efektom.Kapiram da nesto sa koncerta treba snimati suvo,pa ka kasnije u studiju farbati,ali da bi se docarala prava atmosfera mislim da bi trebalo snimati sa onim efektima kakvi su na samom koncertu,znaci kakav je izlaz na direct out da li je sa ili bez efekta? Ako je sa kako doci do suvog signala i obrnuto.Mozda sam malo konfuzan ili previse trazim, to je zato sto sam pocetnik u ovom poslu s nestrpljenjem ocekujem odgovor.

Veliki pozdrav!
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 10:08 PM   #14
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Direct output obicno dolazi posle gain-a na mikseru, a pre svih ostalih tonskih kontrola, pa tako u snimac dolaze suvi signali. Na posebne kanale Alesis HD 24 mozes snimiti signale koji se vracaju sa procesora, ukoliko na Return modulima postoji direct output.
Old 06-11-2008, 10:09 PM   #15
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

PS: Grado, ne budi lenj i svrati do mene u studio. Pozz.
Old 06-11-2008, 10:25 PM   #16
grada27
Senior Member

Malo mi je jasnije,ali ne bas sve,koliko kapiram sve zavisi sa kakvim mikserom imas posla,nije losa ideja da to sve isprobamo kod tebe na nekom bendu,nece se ljutiti,naravno ako imas volje i vremena.

pozz

Last edited by grada27; 06-11-2008 at 11:59 PM.
Old 06-11-2008, 11:58 PM   #17
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

...da kvotujem sam sebe

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
Ako ides iz Direct outa sa miksete, taj signal je "post gain, pre sve ostalo".
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2008, 12:30 PM   #18
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Quote:
Originally Posted by grada27 View Post
Malo mi je jasnije,ali ne bas sve,koliko kapiram sve zavisi sa kakvim mikserom imas posla,nije losa ideja da to sve isprobamo kod tebe na nekom bendu,nece se ljutiti,naravno ako imas volje i vremena.

pozz
Moze, ako neko od bendova bude raspolozen, ali to nas ne ometa da na licu mesta isprobamo sistem i sam se uveris u njegove mogucnosti.
Old 10-11-2008, 01:14 PM   #19
alen
VIP Member

alen's Avatar

Jos nesto iz mog iskustva,ono sto najvise iritira u radu sa HD-24 je prebacivanje snimka u komp.Alesis formatira hd u svoj format koji je necitljiv za PC,jedini nacin slanja zapisa iz snimaca je ili real-time recording na pc ili preko LAN-a, pa kad imas live snimak od 4-5 sati prebacivanje mrezom zna da traje i nekoliko dana....uzas.
Sto se tice gaina ulaznog signala u HD-24,uglavnom budi bez brige jer hd-24 ima poprilicno veliki headroom tako da tonac uglavnom trebao da vodi racuna da mu preampi na mixeru nisu u klipu pa samim tim i nivo ulaza u alesis bice u granicama njegovog headrooma.
Old 10-11-2008, 07:21 PM   #20
grada27
Senior Member

Da li si radio sa ovim,povezes hd direktno na komp preko ide kabla,upalis komp i poskidas na svoj hard disk. Ide brze nego fireportom...tako kazu,ako neko zna nesto vise o tome i kako radi, neka napise koju!

http://www.dnd.utwente.nl/~mrjb/hd24tools/download.html

Puno pozz
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules