|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() Da, alesis nema trim potove niti gain kontrolu. Ako ides iz Direct outa sa miksete, taj signal je "post gain, pre sve ostalo". Znaci bas te briga kako stoje regleri na kanalu ili na masteru, to ide napolje na direct out. E sad sto se tice MUTE-ova, sve zavisi od konfiguracije mixera, na Midasu recimo MUTE na kanalu mutira i Direct out pa neces snimiti nista! Znaci pazljivo sa planiranjem snimanja (da ne bude da tonac vozi mute groups, a da ti ostanes bez snimka - mada nije to lose jer on poznaje sta treba da svira a sta ne, ali ja generalno to izbegavam zbog raznih scenarija u postu....). Pozicioniraj Alesisa da ga vidi tonac benda, i zamoli ga da pazi na nivoe. Savestan i u glavi normalan tonac ce 1. pomoci rado, 2. nece gurati ni sebi Gain-ove u crveno, nego ako vidi da se neko panji, smanjice ga. Manje-vise svi direct outi su friendly optimizovani za Alesisa, tako da ako tonac pazi da njemu ne ide u crveno, nece ni tebi. ...kazem "friendly" i "normalnih" jer ima likova kojima je prvo kad sednu za mixer da ga skroz uteraju u crveno, sve po kanalima ![]() ![]() ...eto. pozz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Uz puno srece i truda na terenu, Alesis ce te sluziti dobro. Posle usnimavanja slede prebacivanje materijala u komp i miksovanje materijala, lepsi i zahtevniji deo posla. Pozz i srecno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Sada mi je malo lakse,nego da pitam jos nesto da li direct out daje suv signal bez efekta ili sa efektom.Kapiram da nesto sa koncerta treba snimati suvo,pa ka kasnije u studiju farbati,ali da bi se docarala prava atmosfera mislim da bi trebalo snimati sa onim efektima kakvi su na samom koncertu,znaci kakav je izlaz na direct out da li je sa ili bez efekta? Ako je sa kako doci do suvog signala i obrnuto.Mozda sam malo konfuzan ili previse trazim, to je zato sto sam pocetnik u ovom poslu s nestrpljenjem ocekujem odgovor.
Veliki pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Direct output obicno dolazi posle gain-a na mikseru, a pre svih ostalih tonskih kontrola, pa tako u snimac dolaze suvi signali. Na posebne kanale Alesis HD 24 mozes snimiti signale koji se vracaju sa procesora, ukoliko na Return modulima postoji direct output.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
PS: Grado, ne budi lenj i svrati do mene u studio. Pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Malo mi je jasnije,ali ne bas sve,koliko kapiram sve zavisi sa kakvim mikserom imas posla,nije losa ideja da to sve isprobamo kod tebe na nekom bendu,nece se ljutiti,naravno ako imas volje i vremena.
pozz ![]() Last edited by grada27; 06-11-2008 at 11:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Moze, ako neko od bendova bude raspolozen, ali to nas ne ometa da na licu mesta isprobamo sistem i sam se uveris u njegove mogucnosti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
SuperModerator
|
![]()
...da kvotujem sam sebe
![]() |
![]() |
![]() |