|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
O ovome nikad dosta razgovora.
Moja postavka za mastering a/ Čišćenje (priprema) : 1 - De Clicker, 2 – De Cracler, 3 – De Clipper, 4 – De Noiser, 5 – De Hisser. Upravo tim redom. Ukoliko nešto od toga nije potrebno – preskačem. b/ Mastering : 1 – Stereo Fx, 2 – 2 x Q, sa gainom, 3 – Equalizer, sa gainom, 4 – Brilliance (Exciter), 5 – Sound Cloner (iznimno ; zavisno od žanra), 6 – Dynamics (Compr.), 7 – Multimax (Maxim.) & Limiter. Upravo tim redom. Ukoliko nešto od toga nije potrebno – preskačem. c/ Dopune (dorade) : 1 – Korekcije (LinMB i sl.), 2 – Master Reverb. Upravo tim redom. Ukoliko nešto od toga nije potrebno – preskačem. Naravno, isti redoslijed odgovarajućih plugin's je i kada tretiram wav track's pripremu za mix. Za vrijeme svih operacija aktivan je FFT/Stereo/Clip/RMS/DC Offset Analyzer. Naravno, uključen je i monitorski sustav - ![]() Pokažite svoje postavke. Last edited by alfom; 11-10-2008 at 01:08 PM. Reason: Pojavljuju se neki smajliji samo od sebe!!! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Moja tema | R A V E N | Audio Software | 9 | 23-09-2009 06:52 PM |
Ti si moja snaga | moytsa | Promocija radova | 10 | 22-10-2005 07:10 PM |