|
Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
U nasem studiu (gde smo doticnom baji snimali materijal) smo imali Lexkon PCM 70 (kojeg smo tada papreno platili 4500 maraka), no sada to nije ni vazno.
Posto je bili zimsko doba(a mi smo u tom prostoru imali jezivih problema sa centralnim grejanjem) mi smo pazarili sledecu napravu(mislim ne identicnu ali jako slicnu ovoj). |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
To jutro sam ja dosao prvi u studio, i poceo da pripremam za mix. Posle mene je (potpuno slucajno navratio gospodin pevac). I kako je usao u studio prvo sto je rekao: A kupili ste novu spravu za glas. Ja potpuno bez razmisljanja krenem u zajebanciju: Ma da juce je stigla. A on zatim: A hoces li je meni ukljucit'? Ja: P a znas treba da se poveze, a sad me mrzi. Zatim mi on prilazi i vidim da mi gura ruku u dzep. Ja iznenadjen reakcijom ga pogledam i gurnem ruku u svoj dzep, i izvadim iz dzepa 100 maraka. U potpunom soku ga pitam: Sta je ovo? On kaze: Ajde znam ja da ces ti pripazit' svog jaran!
Meni u trenutku samo prtrca kroz glavu, da sam predaleko otisao. Ali da nema povratka, jer ako mu kazem da sam ga zajebavao, ovaj put ce da me prebije. Jer kada sam ga porosli put zajebavao za kravatu, jedva sam zivu glavu izvukao. Ta ko da sam svo vreme mixa morao da drzim radijator upaljen. Last edited by LACKY; 27-05-2008 at 01:40 AM. |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Nemoguce
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Veruj mi da je moguce, nije urbana legenda, desilo se licno meni.
|
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Poenta o "Plavoj Supi" koju sam btw ja krstio, jednog dana u "petici" kada smo razgovarali o Dr....ovom studiju, je DELIMICNO tacna....Dakle nije guslar, nego harmonikas (nazalost, sada pokojni) poznat po dobrom sviranju "Sumadijskog nacina". Drugo TOM PRILIKOM D.V. nije otisao u Minhen, nego u "Sumatovac", pa u Radio Beograd, Minhen je bio drugom prilikom. Elem, proveo on ceo dan u radiju i Sumatovcu, skoknuo uvece i do "petice"
da vidi sta se radi, a u stvari njega tamo i cekao Dragan Aleksandric, koji mu je "ocitao" zbog kasnjenja, i tek negde pred ponoc, D.V. se na pominjanje doticnog harmonikasa setio gde je, i spasao ga od smrzavanja, jer je bila ili kasna jesen, ili zima, a "plava Supa" nije imala nikakvo grejanje. Stos sa Minhenom, je bio sledeci: Ja sedeo u foajeu, bas pored telefona, zavrsio nesto za TV, pa bio na odlasku, a D.Aleksandric doveo desetak ljudi da rade neki folk L.P. Cekali oni tako D.V-a jedno sat, sat i po, kada zazvoni telefon pored mene, ja dignem, a ono D.V. "Ej stari, kako je"? ja mu kazem "mani kako sam, ubice te Aleksandricevi, cekaju skoro 2 sata", a on ce: "Stari, kazi im da udju i provezbaju, a ja krecem"...Ja ga pitam: "dobro, a odakle se javljas"? a D.V. kaze: "Iz Minhena" - Ja sta cu, prenesem Aleksandricu, covek se uhvati za glavu, i razidju se...Eto, tako je to bilo iz "prve ruke"
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 27-05-2008 at 01:40 AM. |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Strasno
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member