|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
pa koji god algoritam budes koristio opet ces na kraju imat sjeckanja i namjestanja na pocetak takta ili ton basa/gitare sta li vec pa je mozda bolje da krenes onako kako alavuk kaze - manuelno.
Moritz, znas li koji je timestrecth algoritam u cubaseu? onaj timestretch u nuendu cini mi se da mi je davao bolje rezultate. ili su isti?
![]() |
![]() |
#12 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
mogli su bar da se otvore za efficient verziju.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ma, bre..... ![]() ![]() Probao sam i prosoniq time factory i onaj MPEX2 iz nuenda..... kad su na najvisim rezolucijama daju stvarno ok rezultate, samo sto mi je puno lakse iz Nuenda sve odraditi
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
okej, onda je sve jasno
![]() ja mislio da imas gotove pjesme: bubanj, bas, giatar, glas i tako to...
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mislim da je MPEX samo u C4, ne verujem da ga ima u SX3, barem se ne secam da ga ima posto sam ga jako davno koristio.
![]() |
![]() |
#16 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma to je malo kompliciranije u praksi za izvesti nego samo pustiti 8 mono fajlova kroz neki time stretch!!! Ja to nikada ne bi napravio! Dogodit ce se fazni raspadi, u to sam 100% siguran.
Nasao sam na netu jedan tutorial za Cubase/Nuendo kako se to napravi, samo sad to ne znam gdje je bilo. Ovaj je stos: treba napraviti jedan visekanalni fajl. Znaci postaviti da svaki kanal ide na odvojeni output, a kao output stvoriti n-track output (ili tako nekako, ne znam sad tocno ime). To je nesto slicno kao oni surround fajlovi, samo sto ima proizvoljan broj kanala unutar istog fajla. Na tu foru radi. E i onda se taj visekanalni fajl importira u isti projekt na kanal koji je tog istog formata (n-track). Onda kada se na taj fajl radi time-stretch sa onim MPEX algoritmom (koji je sjajan, btw, isti algoritam kao u Prosoniq Time Factoryu!) on zadrzava sve relacije izmedju faza svih kanala koji su u njemu. Jedino tako se ne dogodi da se raspadnu odnosi overheada i fusa, snera i ostalih. Inace bez toga ispada uzas. Ja sam probao timestretch pojedinih kanala jos prije dok nisam znao za ovaj stos i stvarno mi je lose zvucalo. Nikako smiksat sve elemente! U suho dobro zvuce ali zajedno totalna koma. Namjestis fus da dobro zvuci na prvoj minuti, a na drugoj je vec to totalno drugaciji zvuk. Zato sto zvuk fusa ne ide samo s kanala od fusa nego i sa svih ostalih! ![]()
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
U pravu si. Ja sam probao na stereo podmixu da usporim sa mpex2, i bilo je ok, ali stvarno, sa pojedinacnim kanalima fazno sve ode u propast. Pogledacu ovaj drugi princip, ili da ih ubedim da nista ne diraju (sto bi bilo dobro)
Hvala ![]()
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
a da snimite sve ostalo u istom tempu sa bubnjevima i onda mix usporis?
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
hehe.... problem je sto ne moze covek da otpeva, tako brzo
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Shot, nisam uspeo da provalim ovo. Ako nadjes vremena, baci taj link ili bilo sta u tom multiCH fajlu. Frka je, da ne bi morao ponovo sve da snimam (a radi se na terenu) ![]() HVala ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ATC-X time!!! | relis | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 35 | 03-11-2007 08:37 PM |
"seljacki" time stretch :) | analog | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 15-06-2007 02:00 AM |
Cubase Time Stretch | statusband | Audio Software | 10 | 09-05-2006 02:26 AM |