|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
mod?rateur analogue
|
![]()
re-kapiranje je naša izvedenica od engl. re-capping što je pak opet slang za mjenjanje starih kapaciteta odn. kondenzatora za nove. to se radi samo na starim masinama. starim od 15 - 20 godina na vise. kod velikih miksera je taj period kraci jer su radne temperature puno vece u kucistu, pa elektroliti zive kraće.
daklem, više manje oscilin i re-kapiranje te trebaju brinuti, odn. zanimati samo ako imas kakav vintage sintesajzer ili ritam masinu. u prevodu, 20 godina stariji od moog LP ![]() svidja mi se i tvoja varijanta .. "rekapituliranje".. ima smisla , na svoj nacin.. ![]() PS dobrodošao na forum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]() ![]() hvala na dobrodošlici cluster. sam pojam mi je relatvno jasan, da se radi o mijenjanju starih kondenzatora na starim mašinama i to. dali to znači SVIH kondenzatora? ko što rekoh, imam junca 60 zato i pitam a i farfisu još stariju i ona dosta šumi i jedan voice na radi kak treba pa bi mozda tak nest pomoglo. no prvenstveno pitam radi juna jer ne zelim da mi ta ljepotica rikne na (pod) rukama ![]() mozda bi mogo vjezbat na farfisi? rekapiranje, svirat ih i onak ne znam ![]() i taj sprej oscilin, dali ga ima u zg? jedan mikroprekidač na mpc-u me ebe, i lfo pot na mc 303. mozda ak nasprejam nebum moral kirurški? Last edited by pleon; 19-06-2009 at 09:32 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
na?el sam raspravu sa dosta odgovora na moja pitanja.
http://acapella.harmony-central.com/...t-1714670.html sad su mi stvari malčice bli?e. to ne znači da mi je sve jasno, al eto, super je taj internet! ![]() to je don solaris sa ovog foruma rekapituliro svoj juno 60 pa se zvuk promjenil i tak to.. čini mi da nije to jednostavno za napravit .. a opet ni?t nije a mora se jednom i to.. jedino kaj ne znam ni?t vi?e o spreju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ja sam davno promjenio sve na oberheimu obxa i rolandu mks80, i razlike su bile ocite. stabilniji tuning, nizi sum, ponesto svijetliji zvuk, bolji tranzijenti itd itd.
sto se tice Juna, on je DCO sprava pa nema problema sa tuningom kao takav, medjutim ako imas nekih drugih ocitih problema kao puno ?uma i sl., onda nebi bilo lo?e zamijeniti SVE kapacitete. na farfisi, sigurno pomaze da mjenjas sve kondiće. medjutim ako imas bas jedan mrtav voice.. mogao bi bit i mrtav tzv. frequency divide chip za tu tipku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
ma nema juno puno ?uma, u usporedbi sa fetijem ima vi?e al to me sve ne zabrinjava ni najmanje. zapravo ?uma nikad dosta u ovom sterilnom stolječu. snimil bum jednom samo krckanje i ?um ko podlogu za neki smisao kad ga nadjem ..
a farfijev vojs nije mrtav nego je nota de3 za oktavu previsoka i to samo u special effects sekciji, dok su orgulje u redu.. al ga zato ?umi sve u ?esnaest ![]() to bu elektroivo re?aval jednog dana kad bude prigode .. lijep pozdrav i hvala na ti informacijama! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ludilo mashina | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 07-08-2008 01:44 PM |
Ritam programiranje | tom | Zoran Vračević - Vrač | 11 | 01-08-2006 01:18 AM |
ritam mashina vst | liman021 | Audio Software | 17 | 07-07-2006 07:31 PM |