|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
slicno, ambijent pozadi pozadi, okretanje tockova i zvuk olovke kada iscrtava... nesto mi ne ide sama muzika uz slike... generalno ono sto vidis to i cujes...
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Zvuk po zvuk koji se pretvori u nesto a la pocetak "Everything Counts" od Depeche Mode.
![]()
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
neki motor da radi u pozadini sa zvukom koji je kao kroz telefonsku slusalicu (ali da radi pravilno) ili da to bude neki beat bez naglasenog basa, kao neki loop, blago zguzvan, onako malo da melje (quadrafuzz mozda), da bude onako "crunchy"...
![]() sto se tice zike onako neki laganiji (tempom) gudacko-kvartetski fade in. nista komplikovano, blago disonantno, mozda vise da vuce na svecano, monumentalno zbog tog odnosa zupcanik-vrijeme-neinovnost... e sad, da li je slika/video tekst ili kontekst? komercijala ili studentsko, apstraktno chedo? reklama, najava ili spica, dzingl sa porukom ili bez, sa nadrkanim producentom ili sa covjekom koji ima povjerenja u tebe? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Skripa metal o metal (sa delayem..). Cekic i Nakovanj.. sve to arhaicno i bez ritma, a onda se sve stapa u jedan ritam moze neki 'beat" i nastavlja da daje ritmicnu "muziku" masine koja je nakon zavrsetka ...podmazana, nova i radi...
![]() Plus neki bras... to je meni u usima...Eto ![]()
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Inače je filmić ovakvog karaktera (slike dolje)... i za sve ostalo imam ideju kako uglazbiti, inspiriralo me iste sekunde kad sam ih vidjela, ali za taj segment s tim c-b zupčanicima... nikako. Puno detalja jo? ne znam..... nIti je filmić jo? snimljen... tek listam tu knjigu snimanja i projekt je jedan od rijetkih koji su me stvarno inspirirali. Dugo se nisam nečemu ovako veselila! ![]() Inače, ljudi, puno vam hvala, svima! A Lou tvoj iscrpan post s hrpom ideja je ![]() Molim vas, samo vi pisite i dalje! Za koji dan ću morati maknuti ove sličice, kako sam ih bez dozvole autora stavila ovdje (iako na njegovom web site-u je sve objavljeno pa sam si eto zato i dala pravo da ipak objavim i ja ovdje u ove svrhe - na par dana). Last edited by ANITA; 14-11-2007 at 02:24 PM. Reason: mičem sličice |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
ako su ove slike kadar za kadrom onda ovako:
![]() sfx atmosfere te iste sa slike (dan, shuma, krc, ovo-ono...) i obavezno neki super-super dobar mocan sfx jata ptica, ali toliko dobar da se cuje pero po pero ![]() i dodao da kada se ono na kraju dize oko diva to bih pokrio sa do jaja sfx-om - zemlje, kotrljajuceg kamenja) onaj psiholoski momenat tisine (samo enviroment) koji je veoma prisutan u south park-u radi posao boli glava. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Nisu kadar za kadrom.... vadila sam na različitim mjestima čisto da skužite stil....
Super ti je ideja sa krilima ptica! Bravo! I da.. tišina u pravim momentima je važna koliko i glazba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
meni se cuje kao neka polu zadenfana marimba, ili denfovani Clavinet D6, koji svira u donjoj srednjoj lagi 16-ne u medium tempu, ali stalno, motoricno, i usko, kao neki moderni preludijum Cmoll (Bach) a za to vreme odozgo midlasti Def (pogresno ga ovde zovu "daire" sto nije tacno, jer daire imaju koznu membranu)
koji je tvrdo kvantizovan i svira 16-ski riff sa povremenim "rupama" tj, malo 16skih pauza, a ostatak "storyboarda" je sasvim drugaciji, po meni neo-romantican i malo nadrealistican ala Respighi u "pinijama" ili sporiji delovi Stravinkog "zar-ptice" Pozdrav Anita, odrzi ono obecanje...
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
P.S. iznenadila me je "tvrdoca" i doslovno shvatanje nekih forumasa...pa zar nemate ni malo nekih daljih asocijacija, zasto "buter na buter" ili direktan zvuk?
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
mene vuce nesto stakato ili picikato
mozda nesto u stilu starih komodorovih igrica. je ne bi neke pjevne melodije... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji delay preporučujete za synth? | redroom | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 12-07-2009 02:44 PM |
Koju radnu stanicu preporučujete? | tukoje | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 26 | 28-12-2007 07:30 PM |