Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2006, 01:28 PM   #11
Guta
Junior Member

Default Re: NS10 blizu crt monitora - kako da izbegnem izobličenje?

Quote:
Originally Posted by boggy
Mislim da ti je najdostupniji celicni lim, pocinkovani i onaj obicni...
Probaj i transformatorski ako ga imas u obliku tabli...

Ne smem nista da ti savetujem zato sto sam veoma sumnjicav da ces ista uspeti... samo ces izgubiti vreme...

Inace se R-G-B katodne cevi video bimova oblazu Mu-Metalom (mi-metal)

pozdrav
bogi
Pa zna? kako, ja sam napravio mali glupi eksperiment sa stranicama od kući?ta računara koje sam postavio između crt i mon, i to je urodilo plodom. E sad mi je ideja da zapravo utičem na crt-e a ne na monitore, to jest da unutar kući?ta crt-a umetnem neki od materijala koje navodi? pa da vidim ima li smisla... A i neće mi biti prvi put da se dovijam i improvizujem .

Hvala again!
Guta is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 01:34 PM   #12
Guta
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Max
Imao sam cak i slucajeva ( posle mnogocasovnog rada ) da mi pripadne muka i da mi se jako povraca ..... glavobolje i ostalo su bile svakodnevne situacije ..... a kad sam napokon dobio TFT ove , toliko sam bio ljut na sebe sto ih nisam ranije kupio i sacuvao sebe .... uhhhhhhh .....

Pozdrav
Sla?em se Max, ali ja sam svojevremeno povraćao posle desetočasovnih termina kod Olivera dok jo? crt nisu ni postojali, a kamoli tft... Dugo slu?anje preglasne muzike lako uzrokuje mučninu... Jo? ako je muzika ona "od koje se ?ivi", e onda je povraćanje sasvim očekivan rezultat
Old 06-12-2006, 01:35 PM   #13
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Guta
Pa zna? kako, ja sam napravio mali glupi eksperiment sa stranicama od kući?ta računara koje sam postavio između crt i mon, i to je urodilo plodom. E sad mi je ideja da zapravo utičem na crt-e a ne na monitore, to jest da unutar kući?ta crt-a umetnem neki od materijala koje navodi? pa da vidim ima li smisla... A i neće mi biti prvi put da se dovijam i improvizujem .

Hvala again!
Ajde... imam ideju, ali nemoj me posle mrzeti ako ti ne uspe... nisam nikada probao... ali ako ti poklopac od racunara pomaze,.... pokusaj da kod nekog limara napravis oklope (sa rupicama za hladjenje) za svoje monitore (VGA CRT monitore!) od pocinkovanog lima. Ne znam koliko ce te to kostati, da li ce uspeti, da li ce ti biti bolje.... nista ne znam, samo razmisljam... ali isto tako razmisljam da cena LCD monitora vise nije toliko nedostizna...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 01:48 PM   #14
Max
Pro Member

Quote:
Sla?em se Max, ali ja sam svojevremeno povraćao posle desetočasovnih termina kod Olivera dok jo? crt nisu ni postojali, a kamoli tft... Dugo slu?anje preglasne muzike lako uzrokuje mučninu... Jo? ako je muzika ona "od koje se ?ivi", e onda je povraćanje sasvim očekivan rezultat

.....slazem se sa tobom .... ali su mucnine nestale od kada je TFT a ..... kad bi pozajmio jedan na 5 - 6 dana , video bi .... ali nema veze , uz to , nema vise problema sa NS10 , meni su na 3 cm od monitora i nema problema ..... divota ....

Sto se tice muzike , jos uvek radim onu koju volim ( uz rastegljivu granicu ) i od toga zivim .... mnogo je losije stanje sa klijentima nego sa muzikom ( od njih mi se uglavnom povraca ) a boga mi u od saradnika , ali to je druga tema ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 01:50 PM   #15
Max
Pro Member

Sto se tice skalamerije , napravi faradejev kavez ..... to je 100 % resenje .... ali ipak mislim da su 2 TFT a resenje koje ce ti priajti iz vise razloga .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 02:07 PM   #16
Guta
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Max
Sto se tice skalamerije , napravi faradejev kavez ..... to je 100 % resenje .... ali ipak mislim da su 2 TFT a resenje koje ce ti priajti iz vise razloga .....

Pozdrav
Ma hoću ja tft, ali novčanik mi se smeje i plazi ...
Old 06-12-2006, 02:16 PM   #17
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Ma hoću ja tft, ali novčanik mi se smeje i plazi ...
Guto, ako je jos u toku promotivna prodaja u Metrou, za 13.000 se mogao uzeti LG 17", a za 16000 NEC 19"...

Do duse, potrebna je kartica za Metro, ali... ni to nije problem...

P.S. NS10M uspesno sredjuje sin tvog pevacha, kao sto sam mogao da primetim... schrafcigerom... ma da ti ne bih preporucivao takva resenja
Old 06-12-2006, 03:07 PM   #18
Guta
Junior Member

Quote:
Originally Posted by idekius
Guto, ako je jos u toku promotivna prodaja u Metrou, za 13.000 se mogao uzeti LG 17", a za 16000 NEC 19"...

Do duse, potrebna je kartica za Metro, ali... ni to nije problem...

P.S. NS10M uspesno sredjuje sin tvog pevacha, kao sto sam mogao da primetim... schrafcigerom... ma da ti ne bih preporucivao takva resenja
Ne znam za anegdotu sa ?rafcigerom? Pa jel mu shieldovao uspe?no?
Old 06-12-2006, 04:56 PM   #19
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Ne znam za anegdotu sa šrafcigerom? Pa jel mu shieldovao uspešno?
Ufff! Po sred membrane! Kako mi je samo to tuzno pokazao Na svu srecu, nije je probio, pa su je poravnavali usisivachem, ali, vidno je ostecenje...
Ja ono na svojim kutijama ne bih podneo, a da ne dobijam srcane aritmije cim pogledam u zvucnik

Inace, meni NS10M stoje po 20-ak santimetra od CRT monitora i nista se za sada ne desava... i to onaj matori model, a la Bob Clearmountain... (ex. Brackove kutije), dakle, nema sanse da su shieldovane...

Last edited by idekius; 06-12-2006 at 05:05 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2006, 06:21 PM   #20
Guta
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Bitch
...ja sam imao isti problem, ali mi degauss na monitoru resio problem

pozz
Da, sad sam i ja probao degauss i on re?i problem sa bojama, ali slika ostane blago deformisana... to se da srediti podesavanjem u meniju crt-a, ali me sad malko brine da li upropa?tavam crt-e time ?to ih izla?em konstantnom magnetnom zračenju... Da, da, znam... mnogo priče zbog par stotina evra... ali ja bih ipak da poku?am da se snađem nekako... ili ako ima neki dobrovoljac koji bi kupio 2 x LG Flatron T710B, pa ću ja posle lako ...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules