Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-06-2006, 06:28 PM   #11
pinga
Junior Member

Default Re: Ne kradu (samo) Srbi !!!

pa pusti pesmu za pesmom pa cesh videti da je tot skinuto .. mislim rasprshice ti sve sumlje da mozhda ipak nije to ta tema..
Old 15-12-2007, 01:52 PM   #12
zanamusic
Junior Member

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Pokojni Minimax je to zvao Muzicke Makazice, Ameri bi rekli WTF, a ja kazem poslusajte kako zvuci duet Tom Patty i Red Hot Chili Peppers u pesmi ... Uf, nisu se dogovorili oko naslova, Tom Patty je zove: "Mary Jane?s Last Dance", a Red Hot Chili Peppers je zovu: "Dani California"

RM

P.S. Izgleda da su RHCP pekli zanat kod Brege! Sta vi mislite?

Ma znate shta... Red Hot Chilli Peppers imaju tako jak sound, mislim da mogu snimiti bilo shta a da niko ne skonta da nije njihov material...
Ne slazem se da je ovo kradja medjutim...

A da ne ulazim u kritikovanje "popularnih" kritika nashih najvecih muzicara.... haha
zanamusic is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2007, 02:23 PM   #13
iatros
Member

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Pokojni Minimax je to zvao Muzicke Makazice, Ameri bi rekli WTF, a ja kazem poslusajte kako zvuci duet Tom Patty i Red Hot Chili Peppers u pesmi ... Uf, nisu se dogovorili oko naslova, Tom Patty je zove: "Mary Jane?s Last Dance", a Red Hot Chili Peppers je zovu: "Dani California"

RM

P.S. Izgleda da su RHCP pekli zanat kod Brege! Sta vi mislite?

Sto se tice "Dani California!, gledao sam dokumentarac o Peppersima, gdje svaki clan govori o nastansku "Stadium Arcadium", zadnjeg albuma Peppersa! John Frusciante je rekao da je pjesma "Dani California" nastala kad je slusao Wu-Tang Clan-ov "Enter the 36 Chambers" , kao taj beat mu je dao ideju za "Dani California"! Pogledajte ako imate priliku!
iatros is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2007, 03:46 PM   #14
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pepersi su rekli sta su imali izmedju albuma "Mothers milk" i "One hot minute". Posle toga su trebali u penziju i da ih pamtimo svi po lepom.
Kada je Navar usao u bend posle Frusciante, bio sam uzasno skeptican, ali se ispostavilo da je dobro doprineo zvuku benda.
Kada sam cuo da su se pepersi ponovo okupili i da se Frusciante vratio iz mrtvih, bio sam presrecan.
Kad sam cuo prvi singl sa albuma "Californication", cekao sam da vidim spot jer sam mislio da su primili u bend nekog morona, a da je prica o Fruscianteu bila patka za fanove.
Na zalost, na spotu (i na albumu) je bio covek koji je brilijantno odsvirao prethodne albume, ali ostavivsi "stari zivot iza sebe", vaskrsao je kao strejt tip i kao gitarista- hobista. Ni nalik onom starom gitaristi...

Californication i By the way sam jos nekako progutao "u ime starih vremena", ali ovaj poslednji sam jedva odslusao od pocetka do kraja (pa jos je bio i dupli) na silu. Jedno 17 puta sam bio u iskusenju da iskljucim i da vise nikad ne pustim. Ipak sam saslusao do kraja... I nikad vise nisam pustio...

Konacno razocarenje se desilo na koncertu, sto sam vec dovoljno drvio ovde, ali hocu da kazem, da posle ovakvog sunovrata jednog odlicnog benda, ne cudi to sto maznjavaju tudje stvari, jer svoje ocigledno ne mogu da naprave, jer su u medjuvremenu ostali i bez stava i bez ideja, po cemu su upravo i bili prepoznatljivi.

Oduzilo se ovo...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2007, 12:02 AM   #15
iatros
Member

Meni se nesvidja ovo sto John Frusciante radi solo! Jos sa kojom brzinom izdaje stvari! A sto se tice Peppersa inace, sreca sto se Dave Navarro nije drzo dugo! John sto radi sa Peppersima mi je vecinom po ukusu! Volim taj njihov melodicni zvuk!
iatros is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2007, 07:31 PM   #16
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Pepersi su rekli sta su imali izmedju albuma "Mothers milk" i "One hot minute". Posle toga su trebali u penziju i da ih pamtimo svi po lepom.
Kada je Navar usao u bend posle Frusciante, bio sam uzasno skeptican, ali se ispostavilo da je dobro doprineo zvuku benda.
Kada sam cuo da su se pepersi ponovo okupili i da se Frusciante vratio iz mrtvih, bio sam presrecan.
Kad sam cuo prvi singl sa albuma "Californication", cekao sam da vidim spot jer sam mislio da su primili u bend nekog morona, a da je prica o Fruscianteu bila patka za fanove.
Na zalost, na spotu (i na albumu) je bio covek koji je brilijantno odsvirao prethodne albume, ali ostavivsi "stari zivot iza sebe", vaskrsao je kao strejt tip i kao gitarista- hobista. Ni nalik onom starom gitaristi...

Californication i By the way sam jos nekako progutao "u ime starih vremena", ali ovaj poslednji sam jedva odslusao od pocetka do kraja (pa jos je bio i dupli) na silu. Jedno 17 puta sam bio u iskusenju da iskljucim i da vise nikad ne pustim. Ipak sam saslusao do kraja... I nikad vise nisam pustio...

Konacno razocarenje se desilo na koncertu, sto sam vec dovoljno drvio ovde, ali hocu da kazem, da posle ovakvog sunovrata jednog odlicnog benda, ne cudi to sto maznjavaju tudje stvari, jer svoje ocigledno ne mogu da naprave, jer su u medjuvremenu ostali i bez stava i bez ideja, po cemu su upravo i bili prepoznatljivi.

Oduzilo se ovo...

to je to

ista iskustva, isti stav, samo, mene su moji skoro razapeli za takvu izjavu.

nakon "blood&sugar"-a bio sam uvjeren da nemoz bolje, al prevario sam se, navaro im je toliko pridonio bash zbog svoje ochite suprotnosti, pristupa aranzmanima (hard&heavy), al jbg, sve shto je ljepo kratko traje,
californication je puno obechavao.. al po meni samo prdac u prazno
naslovna i otherside-super, ostalo-blijeda slika

ipak, kaze gabi novak "..pamtim samo sretne dane.."
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules