Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Ne kradu (samo) Srbi !!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14624)

RetroMan 14-06-2006 09:32 PM

Ne kradu (samo) Srbi !!!

1 Attachment(s)
Pokojni Minimax je to zvao Muzicke Makazice, Ameri bi rekli WTF, a ja kazem poslusajte kako zvuci duet :hug: Tom Patty i Red Hot Chili Peppers u pesmi ... Uf, nisu se dogovorili oko naslova, Tom Patty je zove: "Mary Jane?s Last Dance", a Red Hot Chili Peppers je zovu: "Dani California" :andeo:

RM

P.S. Izgleda da su RHCP pekli zanat kod Brege! :kesa: Sta vi mislite?

ProkDu 14-06-2006 10:01 PM

Re: Ne kradu (samo) Srbi !!!

To je taj rad. Samo ja mislim da je to kupljeno od njega, ali su se svi dogovorili da cute. :confused:

Arthur 15-06-2006 09:52 AM

u sunce ti !!!... cuo sam za to, al nisam verovao... uff..

RetroMan 15-06-2006 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by ProkDu
... ja mislim da je to kupljeno od njega, ali su se svi dogovorili da cute.

Da su (na vreme) platili, budi siguran da ne bi cutali, vec bi napisali na albumu (kao sto je red, a i zakonska obaveza), ovako je to cista kradja.

RM

Mogli 15-06-2006 10:40 AM

Ja sam u Holandiji cuo istovetnu verziju pesme od Nede Ukraden - Zora je svanula, ali na holandskom jeziku. I od nas kradu! He,he!:D

perun 15-06-2006 11:00 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Ja sam u Holandiji cuo istovetnu verziju pesme od Nede Ukraden - Zora je svanula, ali na holandskom jeziku. I od nas kradu! He,he!:D

Ne kradu! Bar ne "Zora je..." Ova stvar je radjena na jos 2 jezika... A prava su svojeveremeno ustupljena jos nekim izvodjacima od strane Djordja Novkovica, koji je zbog toga svojevremeno osnovao i diskografsku kucu u Nemackoj, tako da je pesma koju si chuo regularno obradjena! Mozda je cak peva i Neda Ukraden... Mada sumnjam... Kazem, ima vise verzija!:D Ali su sve REGULARNE!

A sto se tiche kradje od Srba, Bugari su za to Doktori!!!:mrgreen:

OFF 15-06-2006 11:07 AM

Sta pricate, pa nije Misisipi u Indijani, to nema veze jedno sa drugim:mrgreen:

pinga 22-06-2006 06:51 PM

a shta kazhete na kradju jovano jovanke ??

a ovi flamingosi ukradoshe refren (koj po meni jedino valja u pesmi) od gipsy kingsa... a toliko se bunili shto ne idu zbog crnogoraca na evro song ..

fipke 22-06-2006 10:28 PM

ma 'ajte molim vas, to je cista budalastina! pa znate li koliko pesama na svetu ima sa krugom A G D C? pogotovo rokerskih. i jos koje pricaju o nevernoj zeni ili sta vec...komotno mogu da vam naparavim miks sa dvadesetak takvih primera i ne mislim da tu ima ista losega niti da je neko ukrao nesto od drugog namerno.
ako se dobro secjam, cini mi se da je i vlado imao slican problem sa pesmom 'tropski bar' svojevremeno, pa eto, isti slucaj...

acaradio 22-06-2006 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by pinga
a ovi flamingosi ukradoshe refren (koj po meni jedino valja u pesmi) od gipsy kingsa

Onaj deo gde nabrajaju gradove je napravljen sa cuvenim izlizanim prelazom Em, D, C, H7 , koji je bezbroj puta upotrebljavan u gomili pesama, izmedju ostalih i u cuvenoj Hit The Road Jack.

Nikad nisam bio siguran da li onaj instrumental Miserlou od Dick Dale-a (koji se pojavljuje u Pulp Fiction) stvarno ima neke veze sa "Lelom Vranjankom" ? Ima isuvise slicnosti :rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 04:23 AM.