|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
broj reverba nije bitan....varira od stila kod mene....posle zavrsene pesme snimim reverb na audio kanal i komresujem do maximuma i posle to lagano umixujem uz postojecu pesmu....razlika je ogromna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
...u kom pravcu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
@Shiva
Veoma zanimljiv i neobican pristup. Voleo bih da cujem neke snimke tako radjene. Ono prema cemu imam rezervu je, pre svega kvalitet reverba koje koristis, koji, svakako nisu top ni u 'native' svetu, a kamo li kad se porede sa DSP ili dobrim hardwareom
![]() |
#14 |
Psiho
|
![]()
Zapravo koristim velik broj razlichitih reverba, i (gotovo) svaki put isprobam velik broj reverba prie nego se odluchim koi chu koristiti za taj instrument.
Ono prema chemu ja imam predrasude su razvikan hardware i software. Besplatni PSP Piano Verb ponekad ispadne bolji od IR-Waves-a ili Creamware MasterVerb Pro koi radi na DSP-u. Nie u sholdima sve ![]() I shto uopche znachi "top reverb"? Jel' to onaj koi ima top cjenu, onaj koi koristi Madona ili onaj koeg netko od nas smatra top reverbom? Ako je top onaj koi zvuchi najprirodnije, tko je mjerodavan da prosudi koi je realniji? Kao i u svim drugim domenama, i u produkciji ima snobizma i elitizma. Ne mozhesh muziku radit bash na bilo chemu, ali niti morash imati studio vrijedan 100.000 €. U svemu treba imati granicu.
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Komentara nemam , samo me je zapanjio broj detalja ..... iskreno , voleo bih cuti 30 sec nekog tvog mixa gde bi na plasticnom primeru mogao cuti ovu teoriju na delu .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#18 |
Psiho
|
![]()
Ockay. Kad zavrshim sljedechi mix odfikarit chu komad pa prosudite sami. Ionako sam pobornik teze da djela govore o sebi. Verbalno uvjeravanje je kategorija koju ni sam ne priznajem
![]() @ OFF - ja na to gledam ovako. Produkcija mi je hobi... vrlo skup hobi, ali kruh zaradjujem na drugachiji nachin. Odradim sat dva grafike (dtp dizajn) dnevno, a ostatak "ulupam" u produkciju, i tako vech 3 godine. Da imam komercijalan studio i da nekome naplachujem taj rad sigurno bi drugachije razmishljao o hardware-u. Poput mog frenda koi je prodao odlichan Mackie mixer za duplo jeftiniji, loshiji i vechi Behringer Eurorack, jer mu je par klijenata impresionirano reklo da drugi studio u Rijeci ima duplo vechi mixer od njegovog. I doista, kad ga je zamjenio svi su bili impresionirani velichinom i ocjenili da je studio stvarno do jaja ![]() Posao je ishao bolje, ljudima je navodno i muzika zvuchala bolje, a ostalo mu je i para nakon zamjene. No to govori poneshto o sekundarnim, statusnim prednostima glomaznih, plavo osvjetljenih i razvikanih sprava u studiima.
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Da, tvoj hobisticki pristup i moze da objasni princip rada sa reverbima, ne u smislu krajnjeg rezultata, vec u smislu vremena koje provodis zezajuci se sa detaljima. Verujem da neko ko radi na sat ne bi to sebi mogao da priusti
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zbunjuje me ovaj pristup jer mi treba dosta da napravim bas taj reverb koji mi radi . A ako ga sabijem od kompresije , onda mu promenim sve karakteristike ...... sta postizem sa time ? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI) | STUDIOTON | DSP forum | 158 | 22-04-2010 09:40 PM |
Reverbi! | korenjak | Audio Software | 80 | 23-10-2008 12:41 PM |
Hardware reverbi | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 49 | 26-03-2007 05:44 PM |