|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Pa covek nije objasnio da je u pitanju fora.
Ljudi potrosise silno vreme da naprave algoritme koji strecuju, a ne picuju... U automatskom modu ne znam, ali ako radi "rucno", tj. sa procesingom ima opciju da bira da li ce da sempl zadrzi staru duzinu ili ne... mada... I ovo sam napisao iz ugla da on radi pitching... Nisam nikada imao realnu potrebu za time, pa se nisam mnogo zanimao. Verujem da moze, posto nova verzija 3 ima toliko opcija koje olaksavaju rad sa semplovima i audio kvantizaciju, da bi jedna ovakva operacija trebala da bude rutinska...
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 22-04-2006 at 07:34 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
hm...ipak bi trebao da pojasni? tačno ?to ?eli?, kakav efekat: da li ?eli? da ti se taj vokal ubrzava (ili usporava) kao kad bi ubrzavao ploču (znači i pitch i tempo se mijenjaju) ili ?eli? da tempo ostane isti, ali se pitch mijenja (recimo da bi ga namjestio u tačan tonalitet pjesme)...ovo drugo je mnogo jednostavnije, ima? plagin pitch shifter, ili prosonus time factory...mada vjerovatno i nuendo ima neki svoj sistem (kao ?to ima logic, po?to radim u njemu, znam). A ako ?eli? ovo prvo, onda neznam kako se to radi u nuendu...vjerovatno ima neki tempo track, pa da bira? opcije da li da se wav prilagođava tempu bez ili sa promjenom pitcha...analogno onom Master Tempo dugmetu...
hm...pojasni ?ta tačno ?eli?, jer ovako samo nagađamo...kad je meni trebalo da se mijenja wav i u tempu i u pitchu, ja sam ga učitao u sempler (exs, to je logic-ov interni sempler) i onda mijenjao kao midi informaciju, tj. mijenjao "pitch" tog midi tona na kojem je bio taj sempl. I to vrlo precizno mo?e da se odsvira ili nacrta.A ima i fine tuning, u slučaju da ne "?tima" ba? najbolje. U stvari, bilo koji sempler (halion...) radi istu stvar...neznam da li sam jasan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
moje misljenje je da si snimis waves bundle neki..jer tamo imas dedicated plugin za pitchanje vokala(ultra pitch shift).inace kad radim sa loopovima koristim FL Studio 6 jer ti on automatsko pitcha,i strechuje a i sekvencer je odlican za radnja beatove i loopove. poz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zapravo zelim, dakad usporim tempo da se pitch ode u minus srazmerno tempu,a kad ubrzam tempo,da pitch isto tako ode u plus....valjda me kontate.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jedno pitanje... :) | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 16-01-2009 07:25 PM |
Jos jedno pitanje ProTools HD | djole970 | Vlado Georgiev | 8 | 28-02-2005 05:25 PM |