![]() |
E Jos jedno pitanje u vezi Nuenda:)
E,imam jos jedno pitanje u vezi nuenda i necu vise da smaram:)
Provalio sam onaj musical mode i kako da setujem tempo trake koju ubacujem i da se to sinhronizuje sa tempom projekta...e sad imam jedno pitanje...prilikom te sinhronizacije vrsi se automatski time stretch,mogu li ja nekako da mu odredim da umesto time stretcha on koristi pitch???To me zanima... |
Re: E Jos jedno pitanje u vezi Nuenda:)
Zar niko ne zna???!!!:banghead:
|
Imas tread o Nuendu, nema potrebe za novim samo postavis pitanje.
Ali ajde! Ako menjas tempo u programu, a imas audio kanale!, kako mislis da ih on spakuje u novi tempo a da ih ne strecuje? Kada bi ih picovao(ono sto ti zelis), oni bi ostali u starom tempu ali bi promenuli tonalitat(ili bi se rastimali ako je korekcija manja od polu stepena). Sta ti u stvari zelis? |
Ta dva procesa su medjusobno povezana, a pitanje je kontradiktorno, inace bi odavno dobio odgovor.
|
Quote:
|
Acid to tretira kao semplove!
Nuendo je iskljucivo audio softver(Ne govorim o plagovima). |
Quote:
|
Jan uop?te nije postavio kontradiktorno pitanje, nego ga vi izgleda niste shvatili....da ponovim to ?to on tra?i: on ?eli da mu se wav prilagodi promjeni tempa analogno ubrzavanju (ili usporavanju) trake na magnetofonu prilikom ubrzavanja ili usporavanja, a to znači promjenu i TEMPA I PITCH-a wava...ja ne radim u nuendu pa neznam, ali mi je jasno ?ta čovjek tra?i
|
...ili da budem jasniji, wav mo?e da se ubrza sa i bez promjene pitcha...Janu vjerovatno treba ovo prvo...
Na DJ cd plejerima ima dugme MT (master tempo) koje upravo to radi...kad uspori? pjesmu ona mo?e da ostane u istom pitchu (ili tonalitetu) ili mo?e da se spusti kao kad bi usporili kasetu, ?to je recimo kod gramofona nemoguće, kad uspori? ploču tonalitet pjesme se spu?ta |
Quote:
pozdr. mirko |
All times are GMT +1. The time now is 10:30 AM. |