|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#13 |
Mason
|
![]()
Zna li neko nesto o kartici STaudio C-Port? Nesto o kvalitetu te kartiice i gde bi mogla da se nadje i po kojoj ceni. Informacija mi treba za vrlo dobrog prijatelja koji razmislja o kupovini te kartice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ton magistar
|
![]() ![]() da jeste, nebiste govorili takve ludosti ![]() i najbolji native efekti, poput wavesa, su % u poredjenju sa dsp-ovim. :roll:
![]() |
#15 |
Super Moderator
|
![]()
Slazem se u potpunosti u prilog DSP-a ali ne mogu reci da je Waves ili bilo koji drugi Vst ili Dxi slab i nemerodavan u odnosu na DSP.
Zasluzno je to sto DSP se okrenuo algoritmovanju synthova i effecata i to obavlja ok ali ne mozes zanemariti ni wavesov recimo C4 il nativeov Reverb....veoma diskutabilna tema Ja ipak stavljeam +za DSP
![]() |
#16 |
Administrator
|
![]()
Sandrob, ja ne znam u kom vremenu zivis ako mislis takvo nesto! Ako ti smatras da DSP harverski procesori bolje operiraju zvukom, ne znam na osnovu cega mozes tvrditi da to bolje rade od softverskih takmaca, kada su i jedni i drugi digitalni procesori!
Tvoj hardverski modul tesko da moze da se modifikuje i da mu se nadogradi algoritam , kako bi zvucao na bolje , dok je kod softverskih sve stvar vjestine programera (a vjeruj mi , ubitacni su)! Da li si ti probao Reaktor 4, Absynth, Waldorf Atack ??? Mani se prica "ovo zvuci mnogo bolje" , jer takvo nesto se uvijek podvodi samo pod stavku "subjektivni utisak" i nista drugo (srednje obrazovani studijski tehnicari eto zele da opravdaju novac koji su (ne)opravdano spiskali u hardver, pa izjavljuju svakakve bljuvotine)! Imao sam prilike da slusam dosta skupe uredjaje (doduse ne studijske) ali to sto sam cuo me uopste nije odusevilo...e sad ili sam ja antisluhista, ili je to jednostavno za moju malenkost previse (ta ipak sam ja obican smrtnik, a oni eto studijski snimatelji ![]() ![]() I shvatite vec jednom ljudi da je tehnologija u audio produkciji dostigla svoj zenit (nema vise sta da se usavrsi, a kamoli izmisli)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderator
|
![]()
Pa i CW ili UAD ili ProTools reverrb/comp/synth su softverski pluginovi.
Problem je shto su zasticeni tj. rade samo sa predodredjenim hardware-om. E sad, ja sa nekako stekao utisak da su i najbolji soft pluginovi bash ti koji dolaze uz CW ili PT sisteme. Nikad ih nisam chuo pa ne mogu da sudim. Mada... daleko od toga da su Waves loshi. Cak mislim da iskusan i talentovan producent moze vishe da uradi sa VST pluginovima nego neki brav sa najboljim PT sistemom. Sad se sjetih nedavno je neko postovao neki "round-up" koji se zasnivao na blind testu kompresora (ili reverba). Pobjedu je ubjedljivo odnio hardware uredjaj (mada su ga u nekim segmentima soft pluginovi skoro dostigli) Na kraju koliko se ja razumijem i u takvim digitalnim spoljnim uredjajima ono shto obavlja funkciju je algoritam kao shto je i algoritam u recimo Waves C4.
![]() |
#18 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Iako ja josh nemam iskustva da znam shta josh u tehnologiji audio produkcije moze da se usavrshi, zastupam onaj stav da u svakoj sferi nema granica i da uvijek moze dalje. Tako je svaki gitarista mogao reci da se razvoj muzike i produkcije zavrshio sa Fenderom Stratom. Naravno to je mogao reci 1969 ![]() Mene je uvijek fascinirala ideja o tome kako bi reagovao recimo Hendrix ....ili Mocart da je neko mogao da mu iz buducnosti donese recimo neki house ili chill ili trance. U tome je jedna velika char muzike shto niko nema pojma kakva muzika biti za 30-50 godina. Jedna izmisljotina ili neka suluda ideja moze da donese preokret i izmisli neki novi pravac (kompozitorski ili produkcijski).
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
|
![]()
Upravo tako Boskovicu !
A doticni "blind test" je ostavio Zlatko na Yu Midi forumu: http://www.yumidi.com/forum/viewtopic.php?t=706 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderator
|
![]()
Sjetih se sad jedne price shto sam davno chuo.
Nisam bash ni siguran da cu je bash ispravno prepricati. Tema je bila osporavanje novih ideja u muzici, najvishe vezano za elektronsku muziku i nedostatak melodije u njoj (vjerovatno se mislilo na trance). E sad neko je napravio paralelu izmedju jazz-a i elektronske muzike u smislu da je jazz bio osporavan zbog obilatog koriscenja disonantnih tonova a isto tako i elektronska muzika zbog koriscenja zvukova koji nisu artikulisani (tj. nisu muzicki tonovi). E sad jebiga da neko nije poceo da ubacuje kojekavno shkripanje, lupu i shta sve ne, ne bismo danas mozda imali ni house ni trance ni bilo koju varijantu moderne elektronske muzike.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
muzicka kartica | lala | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 09-06-2009 10:21 PM |
Externa muzicka karta | moka | Computer Hardware | 1 | 11-10-2008 02:54 PM |