|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Stvarno nisam normalan!
![]() Kao da mi je te?ko da snimim istu deonicu vi?e puta pa da ih razbacam levo i desno. Verovatno sam mislio da ako odsviram jednom perfektno i sa osećajem, sigurno da ba? tako vi?e nikada neću odsvirati. Ali ako se dovoljno dobro nave?ba... U svakom slučaju HVALA SVIMA NA PODR?CI! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Polako, nemoj glavom o zid
![]() Cela poenta je da kao ?to vidi? postoji čitav niz kreativnih trikova koji mogu jako interesantno zvučati, ali generalno ono ?to ti hoće? se dobija dupliranjem, sa vi?e take-ove. Mislim da ipak odsvirati ritam gitare nije ne?to ?to ?to spada pod stvari u kojima je va?an filing i koje odsvira? jednom i nikad vi?e sa ne znam kakvim do?ivljajem. Uve?ba? deonicu dok je ne svira? jako tačno i udri.
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Zavisi sta je "ritam" .. mozda ce ruzno biti da odsviras jedan "dobar" take i da drugi iskopiran kanal pomeris za par milisekundi... ja kad to radim, a radio sam skorije bas tako nesto, volim da mi se uvek malo drugi kanal maaaalo razlikuje sviracki u nekim segmentima od drugog i da zajedno u stereo slici cine jednu lepu celinu..
a i ne moras skroz levo skroz desno, ali kao sto ti je vec receno uvek switchuj mono-stereo, mono-stereo, inace ako pogresis u mono neces imati ni k**chicj od te snage koju si hteo dobiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Opet rizikujem da me neko optuzi da podilazim Duletu, ali sta cu, kad stvarno tako mislim.
Vec rekoh da se svira vise puta, a sad samo da konstatujem da : 1. Ne pocinjes da snimas, ako ne vladas deonicom (sto podrazumeva ili da je "treses iz rukava" ili da si navezbao, pa se opet vracamo na prvo) 2. Ako si ispunio prvi uslov, drugi je pro forma koji traje onoliko koliko jos jedna deonica gitare i zapravo ti oduzima mnogo manje vremena u studiju (pod uslovomm da ga rentiras). Ako cemo iskreno, retko se desilo da sam seo sa idejom "idemo, pa sta snimim, snimim". Obicno, kada mi je bitno (a uglavnom jeste), sedem, smislim, navezbam, a onda mi je sve jedno da li cu snimiti jednom ili sedam puta.
![]() |
#16 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
naravno da je bitno navezbati, to je i preduslov za snimanje uopste. Moja je misao samo bila da kod rifova i pratecih gitara (koje se najcesce i dupliraju), nije najbitnije juriti MAXimalnu preciznost..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ako dupliras neku sporiju ritam dionicu sa akordima...naravno da mozes bit labaviji (al opet ne previse)....al ako radis nesto mrvicu kompliciranije, cim nisi tocan to se jako lako cuje....i to ne kao nekakav chorus ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Ovo je i mene zanimalo. odmah cu probati taj trik s malim pomakom trake...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stereo vs Mono | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 22-03-2006 07:25 PM |
Mono = Stereo | marianna | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 21-03-2006 08:20 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |