|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#12 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Elem primetih sad bas da su prozori od gluve sobe direktno iza ledja sto mi se takodje cini kao losa ideja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
zadovoljan objasnjenjem? To je jedno od milion. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() ![]() evo moj skromni predlog kad sam se vec upleo u raspravu Napomena za 1 ideju, po dimenzijama i postavci zidova cini mi se da taj zid ne bi trebao biti noseci s toga bih ga se ja ratosiljao i sobe 1 i 2 spojio u jednu prostoriju, to nije skupo i zahteva samo par maljeva, brusilicu verovatno i kolica za odnosenje suta kao i naravno nekog ko je voljan da radi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Prozor nije tako strasan kao vrata na tom zadnjem zidu... jedna je stvar ne videti sta ima u sobama za snimanje a druga je stvar ne moci izaci napolje kada je miksanje... pozdrav bogi p.s. dobre su slike...
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Uh prilicno ste "zarajtali".
Ovako prijedlozi su svakako zanimljivi. Prvo da naglasnim da je noseci zid ovaj ujedno i najduzi (zid koji dijeli sobu 1,2,3 od sobe 4). Tu nije problem probijanje prozora (po planu i logici). Sto se tice "rezanja" i probijanja zidova to je najmanji problem, imamo sredstva i materijal za to. Na dalje, "rezija" na slici 1 je malko nelagodna, iz razloga jer se mora biti okrent ledjima (naravno sa obzirom na vrata to je bio logican raspored), ali ipak kao sto je ridge naveo, vizuelni kontakt je bitan. Kad su u pitanju skice 2,3 ... zid koji je tu postavljen (a na skicama uklonjen) nije nosivi, tako da se tu elementi izmedju prve 3 sobe daju korigovati. Hvala velika na razumijevanju ![]()
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mislim da (stalni) vizuelni kontakt nije toliko znacajan koliko simetrija... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
A sad ja...
Iskreno, ne svidja mi se bas nacin na koji iznosis licno misljenje... Ali, sta je tu je... Elem... Momci su prvo rekli da nemaju mnogo novca. Znaci sto manje gradjevinskih radova - tim bolje! Drugo, kazes kako je nezahvalno davati predloge bez uvida u postojece stanje - a onda dajes dva predloga! Trece, momci rade studio sa ambicijom da naprave dobar demo, kako su rekli... Cinjenica je da je u 82% studija ljudi sa Rumskog monitoring bas tamo gdje ga ja nacrtah! Da li je to ispravno ili ne... Da se raspravljati! Da ne nabrajam - zvuci ruzno... Losu poziciju monitora sam pokusao popraviti RUCNO pravljenim apsorberom na prednjem zidu i bass trapovima u uglovima sobe. Simetrija je ispostovana. LEDE koncepcija takodje u izvjesnoj mjeri! (u tvojim rjesenjima ne vidim ni traga tome) Korekcije stakala na zadnjem zidu se mogu vrsiti paravanima! A sto se vizuelnog kontakta tice... Vecina garaznih bendova koje sam snimao kazu: Mozes li ti ugasiti svjetlo? Zbog mogucnosti snimanja live sessiona soba za snimanje je podijeljena na dvije! Velika duzina te prostorije ionako gubi smisao zbog jako niskog plafona! I jos jedna stvar... Momci ti nece oprostiti sto si im uzeo sobu za ispijanje pive! ![]() E sad... jos jednom cu reci da je ovo samo MOJE MISLJENJE, sto ne znaci da je najbolje; i plod je prije svega - dobre namjere! Ako sam lupio radikalnu glupost - postoji rjesenje i za to... Brisite, banujte i to je to!
![]() |
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pozdrav Tiki, nisam mislio nista licno samo sam pokusao da skrenem paznju da mozda nije najbolja ideja davati predloge u nekim slucajevima gde zapravo nema dovoljno informacija a ni mogucnosti za pravi savet. To pogotovu stoji kad su pare problem jel los zahvat moze da kosta mnogo vise nego dobar. Crtezi koje sam nakacio su vise ideja kako mozda smestiti sto u prostoru gde bi se imalo prostora za manevrisanje i naravno da nisam crtao nikakve apsorbere, trapove i sl jel ovako na daljinu to je totalno besmisleno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
I jos jedna stvar... Momci ti nece oprostiti sto si im uzeo sobu za ispijanje pive!
Hehe tu si u pravu ![]() Salu na stranu, stvarno me je iznenadilo to da ste pozrtvovano reagovali na post. Zahvaljujem ponovo. Nije mi namjera bila (ali forumi ko forumi) da se prepirete tako zustro ![]() Ekipa je pogledala skice, i skica 1 -by Tiki the Boyler (mozda zbog detaljnog opisa) je prilicno dobro prosla a u kombinaciji sa postavkom pulta na skici 2 -by ridge (naravno stalno neko nesto ima za izmjeniti, dodati i sl.). Posto nemamo iskustva u studijskom radu (muzicki staz je izmedju 5-10 godina, osnove znamo, stage iskustva imamo, tehnikom se barata ![]() Studio nam je (narocito gledajuci na uvjete) pravi izazov, a zelimo da to uradimo sto bolje. Tehnicki uvijeti su kakvi-takvi, pa samim time jasno nam je da sve aspekte ne mozemo zadovoljiti, ali mozemo se potruditi da budu na prihvatljivom nivou. E kad postam da jos nesto pitam (znam da je ovo pitanje izlizano i vec postoji na forumu, ali mozda ima neki razlog za drugaciju reakciju ![]() Dakle, koja sredstva i materijali su najpozeljniji za oglusivanje, te dali postoji spisak negdje tih materijala koji se primjenjuju u ovakvim situacijama ? Veliki pozdrav
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|