|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
tako je
musterija je uvek u pravu. e da znas kakve sam gluposti morao da radim zbog istih... subovi koji pale kutije u kaficima, hajheti koji zvuce ko iglice (i to bolne), vokali bez reverba (ovo je najvise bolelo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
eh... a zamisli tek kad gledas (slusas) kako ti neko tvoj sopstveni aranzman ili mix upropascuje... npr. nisam jos uvek zadovoljan mixom, a pevac ti kaze "ma meni je ovo sve dobro, ako budemo drndali samo cemo da zaseremo jos vise"... a tim gore sto znas da ce se to verovatno dosta slusati..
samo da ga... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Postoji način da se stereo miks, čak sa vrlo ekstremnim stereo efektima pretvori u mono miks za spot namenjen domaćim televizijama, a da pri tome ne dođe do gubitka zbog klasičnih faznih potiranja, tako da miks zvuči potpuno isto, sa istim bojama i odnosima instrumenata, samo kao da se nekako sve preselilo u sredinu. Naravno ne bih uspeo da vam objasnim način kako se dolazi do toga jer sam idiot za elektroniku, ali sam čuo tako u mono "prevedene" mikseve.
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
ej, ne zafkavaj..
to bi bilo ko da si reko - naso sam izvor napitka mladosti, samo ne znam bas da vam objasnim de je, isao sam kolima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Vidi ga ovaj...
![]() Spotovi sa zadnjeg Van Goga su tako sređeni, tj, audio za spot. Mislim da je sprava stajala jedno vreme kod Srđana Moby-ja u studiju. Napravio ju je Milan, zaboravio sam mu prezime, koga mo?da neki sa foruma i znaju, koji je izuzetno nadaren čovek za ovu delatnost, i mislim da ne postoji ni?ta slično drugde na planeti. Radio je jo? neke spravice koje su kru?ile po BG studijima. Kao ?to rekoh, ne mogu objasniti kako radi sprava tačno, ali sam upoznao čoveka i čuo stereo matricu svedenu na mono sa njom, koja je bila neki HM i za razliku od klasičnog svođenja na mono, gitare koje su skroz levo i desno se nisu malo "pojele" kako to inače biva.
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Milan Kovinic
Pitacu ga |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
lupam, mozda je samo fora da svuce sve iz centra za 3db pa da tek onda krene da sabira... lupam, nisam nadaren... a Milanu svaka cast mada bi morao cuti kako to radi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
vokali-usnimavanje, mix, itd... | gorjan | Ogi Radivojević | 10 | 28-03-2008 08:54 PM |
Vokali | komsho24 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 11 | 29-12-2007 02:52 PM |
BACK VOKALI | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 61 | 22-08-2004 11:50 PM |