Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2005, 10:50 AM   #11
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Pitanje u vezi konvertora

Rosseta 200 - nazalost, nije mi pala saka da se poigram, ali ni najmanje ne sumnjam u tu spravu...

EMU vs. RME? Ne mogu da verujem da na forumu ozbiljno pocinju da se vode ovakve rasprave... Zar treba uopste pominjati da RME ima bolje konvertore i bolji clock? Chudno... Dakle RME shije Digi 002 sa konverzijom, a EMU, posto sije RME-a, sasvim logicno visestruko shije Digi 002!?!?

Moja topla preporuka za EMU 1212m ko god nece ili ne moze da investira u skuplju kartu, ili skuplji AD\DA. Zaista, za 200 Eu ,koliko kosta 1212m, nema po meni boljeg izbora. Ugradio sam ih nekoliko i vise puta snimao na tim kartama. Dobre su... Ali nemojmo preterivati sa mesanjima zaba i baba...

Jos nesto... klasican AD\DA sa optikom ti radi sta god da se desi sa racunarskom tehnologijom u skorije vreme...
Kartica je kartica i cim proizvodjaci polude, promene standard slotova (PCI-E, ili nesto trece), gotova prica... Skoro sam gledao stari Digi 882 kako kod mog prijatelja tuzno stoji na ormanu, cekajuci da bude spusten u podrum, a odatle verovatno u djubre... J.B.G... neko je resio da ISA slotovi vise ne postoje, a ne bas tako davno taj Digi 882 nije bio bas jeftina sprava...
Old 11-11-2005, 11:34 AM   #12
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Za AD nisam toliko siguran , ali DA na EMU je sigurno jednak onom na RME.
Skoro smo kod prijatelja u obliznjem studiju (bubnjar Non smokin orchestra), pustali neke stvari (Max-ove referentne) preko ADI i manje poznate ali fenomenale Card de luxe ,i iskreno (a moze i Max da kaze) ADI se nesto nije proslavio.Druga stvar , ne znam za ostale RME konvertore ali ADI mnogo bolje radi na 96Khz, zapravo cujno bolje nego na nizim sr, sto i nije neki plus jer vecina nas snima na 44.1 ili 48.Uostalom , evo kad budem imao vremena snimicu nesto na ADI i splitovano na EMU( normalno zkacicu na neki ftp da svi mogu da cuju)...ko zna mozda RME i bude zista bolji.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 11:58 AM   #13
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic
Za AD nisam toliko siguran , ali DA na EMU je sigurno jednak onom na RME.
Skoro smo kod prijatelja u obliznjem studiju (bubnjar Non smokin orchestra), pustali neke stvari (Max-ove referentne) preko ADI i manje poznate ali fenomenale Card de luxe ,i iskreno (a moze i Max da kaze) ADI se nesto nije proslavio.Druga stvar , ne znam za ostale RME konvertore ali ADI mnogo bolje radi na 96Khz, zapravo cujno bolje nego na nizim sr, sto i nije neki plus jer vecina nas snima na 44.1 ili 48.Uostalom , evo kad budem imao vremena snimicu nesto na ADI i splitovano na EMU( normalno zkacicu na neki ftp da svi mogu da cuju)...ko zna mozda RME i bude zista bolji.
Pozdravi puno Chedicu... Taj drzi dobru Votku u studiju

A testovi AD\DA se ne rade tako i takvi testovi nisu merodavni. Jednom smo se mi ovde zezali sa ADI vs. Behringer ADA8000... Blind test, pa Behringer bese po mnogima bolji do onog trenutka dok nisam objavio sta je RME, a sta ADI. Stos je sto se konvertori ne porede tako... snimi i mixaj... to je vec druga prica...

ADI u svom cenovnom rangu, nema konkurenciju. Barem ja neznam za povoljniji AD\DA za te pare, ma da ni njegova cena nije mala ako uzmemo u obzir da je to ipak samo AD\DA, dakle treba ti kartica sa optikom, preamp, ali da je dobar, dobar je. Cak kada pustis ADA8000 da snima, a clock ide sa ADI-ja, dobijas bolji snimak nego sto bi bio sa clokck-om kartice, ili clockom sa ADA8000. RME reklamira taj clock pod imenom Steady clock, ali, koliko znam, zastupljen je samo na novijim uredjajima (FireFace, ADI-2. ADI-8)...

Kad si vec pomenuo 96kHz... prebaci EMU na 96 i snimaj da vidis sta ce da se desi i koliko ces biti zadovoljan snimkom... EMU konverzije iznad 48 radi softwareski... ali to ti i nije bas preko potrebno, posto je, kao sto si rekao, danas jos uvek tako nesto suvisno... dok DAW jos ne uznapreduje...

Nego jel' Chedica jos uvek ne odustaje od Akai DR-16?
Old 11-11-2005, 12:37 PM   #14
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

U pravu si za testove...medjutim ponekad je razlika toliko ocigledna da se da primetiti i na dvokanalnom snimku npr. cinela ili celog seta ...normalno sa high quality linijom...dobri mikrofoni i jos bolja predpojacala.
...Ne mogu da verujem da EMU radi soft. upseampling..sta im onda znaci veca rezolucija...sad sam se bas razocarao...jesi li siguran??
Pozdravicu Cedu, posto bas idem neki dan da cujem neka custom mic. pretpojacala(kopija Alteca), a ti pozdravi Najdu i reci mu da bi bio red da se neki put i javi.
A sto se tice Cedinog Akai dr 16...hehe...to je vec prica za sebe...ja sam mu prodao prvi pre 5-6 godina , a skoro je uzeo jos jedan od Srdjana a i stari Motu..da se nadje...dalje ..od Kusturice 24 kanala Tascam hd-recorder, neku nemacku Marion 8 kanala karticu, RME ADI 8 pro od mene pre godinu dana , Card de luxe i povrh svega jedan stari ADAT.....HEHEHE.Brat bratu ima jedno 50 kanala ad-da..
Old 11-11-2005, 03:01 PM   #15
Steka
Member

Steka's Avatar

Hvala. Verovatno cu uzeti onda 2 kanala Mytek posto nije toliko skupo.
A onda izvlacim preko spdif-a u komp. Jel to ok?

Jos jedna stvar. Nije mi jasno ako se snima preko konvertora zasto
ljudi onda koriste dodatna predpojacala kao avalona i slicno??
Da bi dobili tube zvuk/boju ??
Old 11-11-2005, 03:04 PM   #16
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Kad si vec pomenuo 96kHz... prebaci EMU na 96 i snimaj da vidis sta ce da se desi i koliko ces biti zadovoljan snimkom... EMU konverzije iznad 48 radi softwareski... ali to ti i nije bas preko potrebno, posto je, kao sto si rekao, danas jos uvek tako nesto suvisno... dok DAW jos ne uznapreduje...
deki, opet govoris gluposti.

E-MU punokrvno snima na 96 kHz.

to ipak nisu audigy kartice
Old 11-11-2005, 03:30 PM   #17
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Mytek .....ne mozes da pogresis.Da ..preko spdfi ili optike.
Konvertori ti u lancu snimanja spajaju dva sveta analogni i digitalni, pretpojacalo u lancu snimanja ima sasvim drugu ulogu i neophodno je u slucaju mikrofona , neke firme ponekad spajaju u jednu hardversku spravu pretpojacala i konvertore (apogee mini-me ili emu 1820m), mytek koliko ja znam nema takve modele.
Old 11-11-2005, 03:33 PM   #18
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by zvincic
deki, opet govoris gluposti.

E-MU punokrvno snima na 96 kHz.

to ipak nisu audigy kartice

Ups...pade mi kamen sa srca.A 192 Khz, jeli upseampling ili realno uzorkovanje?
Old 11-11-2005, 03:43 PM   #19
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by sasaristic
Ups...pade mi kamen sa srca.A 192 Khz, jeli upseampling ili realno uzorkovanje?
realno

ne znam zasto se jos uvijek poteze da emu radi soft resampling kada je poznato da to NIJE istina...
Old 11-11-2005, 03:46 PM   #20
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

A i da jeste bilo bi stravicno glupo..jer isti cipovi idu i skuplji digijev hd , a kod njega nema ni reci o upseamplingu.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules