Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-09-2005, 07:53 PM   #11
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: Mali test... RME ADI-2 vs. Behringer ADA8000

Quote:
Originally Posted by idekius
Mandrak je u pravu

Jedinica je Behringer ADA8000, a dvojka RME ADI-2...
iako sam pogrijesio u prognozi moje uho ipak zna prepoznat skupo (kao da sam zensko ).
u prvom postu sam napisao da mi se drugi fajl vise svidja.
iskreno da kazem, nekako sam se nadao da je to bio behringer al jebiga

Quote:
Samo, stos je sto su recimo sa vokalom rezultati drugaciji... Snimio sam dva fajlica sa glasom i uploadovacu ih da uporedite... Moracu u dva posta zbog ogranicenja velicine fajla... Mislim, bez obzira sto neznam da pevam, ipak je glas u pitanju pa su fajlovi nesto veci jer su text i kompozicija morali biti smisleni
pukni na moj ftp ako hoces, ili posalji meni na mejl pa cu ja staviti gore.
ide PP
Old 27-09-2005, 08:37 PM   #12
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

test je tu

koji glas!
Old 27-09-2005, 08:50 PM   #13
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Mozda bas i nije trebao da ide u prvi mah kao poredjenje, jer recimo ja vise volim pastorius sound sa manje basa, pa mu to onda dodje kao stvar ukusa. Jednostavno ne volim kad je mutan, a to je na drugom fajlu primetno.
Mozda bi stvarno vokal bio bolji da se komentarise.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 27-09-2005, 09:43 PM   #14
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Mislim da je prvi Rme ....jer je nekako prezentniji sa vi?e detalja u glasu a drugi mi opet zvuči malo mr?avije ....tako barem ja to čujem, mada bi bilo dobro čuti vi?e kanala i vi?e situacija za neki konkretniji sud o ovom testu.

Pozdrav
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2005, 04:17 AM   #15
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by mandrak
Mislim da je prvi Rme ....jer je nekako prezentniji sa vi?e detalja u glasu a drugi mi opet zvuči malo mr?avije ....tako barem ja to čujem, mada bi bilo dobro čuti vi?e kanala i vi?e situacija za neki konkretniji sud o ovom testu.

Pozdrav
I dalje je prvi Behringer, a drugi ADI-2

RME se u snimku da lepo "stesati", ali poenta je bila nesto drugo... Trip i predrasude... Zbog toga i nisam odmah rekao sta je sta...

Neznam koja sad bese razlika u ceni ADI-2 i ADA 8000, ali znam da bese nesto od vise nego x2 u "korist" RME-a sa svoja dva kanala, bez phantoma i preampa, dok ADA8000 ima skromnih osam ulaza i osam izlaza, phantom power i preamp...

Sad, istini za volju, ja cu i dalje pojedinacna usnimavanja raditi RME-om... Predrasude su predrasude i treba ih prihvatiti i ziveti sa njima

Last edited by idekius; 28-09-2005 at 04:19 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2005, 04:18 PM   #16
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ja mislin da ovi test nista ne govori... iako nisan ni slusa primjere sto je komu lipse pitanje je ukusa. po meni je bitno koji je realniji i koji snimak u mixu bolje prolazi. za ucinit pravu usporedbu trebalo bi puno vise vrimena potrosit.
Old 28-09-2005, 05:25 PM   #17
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
ja mislin da ovi test nista ne govori... iako nisan ni slusa primjere sto je komu lipse pitanje je ukusa. po meni je bitno koji je realniji i koji snimak u mixu bolje prolazi. za ucinit pravu usporedbu trebalo bi puno vise vrimena potrosit.
100% tacno. Definitivno nema smisla izoblicenje izvornog zvuka komentarisati sa ..ima vise basova ,zvuci masnije ...Inace meni cak i na slusalicama razlika nije u tipu vec u samom kvalitetu usnimka.
Sonicno drugi voc. je definitivno mnogo bolji, naglaseniji je utisak da postoji odredjeno rastojanje izmedju vokala i mikrofona tj. oseca se vise trodimenzionalnosti.Donji spektar je mnogo rastereceniji i zvuci prirodnije.Dinamika je bolje izrazena i bolje se cuju detalji prostora u kojem je pevano.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2005, 06:30 PM   #18
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ne pretvarajte ovo u raspravu
Nije mi to bila namera i svako ima prava da misli sta god hoce...
Post je postavljen iz krajnje konstruktivnih namera i nema mesta prepucavanjima...

@Sandro - Naravno da transparentnost usnimka ("sedanje" u mix) igra puno...
Ali zamisli sta bi bilo da krenem da uploadujem ceo cubase project!?

Koga zanima tako nesto, lako moze da kucne neki bubanj, doda gitarsku liniju i neki pad... dovoljno je da se i to proveri...

Sad, ako neko kaze da je to smarajuce, smarajuce je i meni Sam ima mogucnost da to uradi, a upload takvih stvari je nemoguc...

Neznam da li toga ima jos uvek, ali barem je ranije bilo da na fenderovom sajtu mozes da preslusas njihove bass gitare. Solo, a ne u matrici... verovatno iz istih razloga...

Jos cu na kraju ja da ispadnem kriv sto sam uploadovao fajlove, ili sto u startu nisam rekao sta je sta, pa da se svi slozimo oko toga kako je RME puuuuunooooo i ocigledno bolji...
Old 28-09-2005, 07:15 PM   #19
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Ne pretvarajte ovo u raspravu
Jos cu na kraju ja da ispadnem kriv sto sam uploadovao fajlove, ili sto u startu nisam rekao sta je sta, pa da se svi slozimo oko toga kako je RME puuuuunooooo i ocigledno bolji...
nisam sinoc preslusao vokale detaljno pa nisam htio komentirat...a sada vise i nema smisla.

no, za bas gitaru...pa mora se priznati da drugi fajl bolje zvuci...eto, ispalo je da je RME.
a ja se nadao ti ces reci da je to behringer
Old 29-09-2005, 12:01 AM   #20
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

i puno iskusniji producenti od nas padaju na ovakvim testovima cak i kod extremnijih usporedbi.

ako gledamo odnos cijene i kvalitete u koordinatnemu sustavu, vidit cemo da do neke tocke cijena i kvaliteta paralelno rastu, a onda cijena pocinje ludovat a kvaliteta nastavlja ravnomjerno rast, pa za 10% kvalitete trebamo iskesat 100% vise love a za jos 5% treba dat jos 500% love i tako naprid do perverzije.

ne kazen da su ovakvi testovi beskorisni - dapace i zabavni su, samo hocu rec da se ne treba cudit sto je razlika izmedju dva snimka mala.
mozda bi u nekoj drugoj situaciji behringer zvuca bolje.

koliko ja znan behringer ne proizvodi konvertere nego ih samo ugradjuje, zato se nebi zacudi kad bi iste nasa u nekim puno skupljim spravama. ali ne ovisi zvuk samo o konvertorima.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules