|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() u prvom postu sam napisao da mi se drugi fajl vise svidja. iskreno da kazem, nekako sam se nadao da je to bio behringer al jebiga ![]() Quote:
ide PP
![]() |
![]() |
#13 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Mozda bas i nije trebao da ide u prvi mah kao poredjenje, jer recimo ja vise volim pastorius sound sa manje basa, pa mu to onda dodje kao stvar ukusa. Jednostavno ne volim kad je mutan, a to je na drugom fajlu primetno.
Mozda bi stvarno vokal bio bolji da se komentarise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da je prvi Rme ....jer je nekako prezentniji sa vi?e detalja u glasu a drugi mi opet zvuči malo mr?avije ....tako barem ja to čujem, mada bi bilo dobro čuti vi?e kanala i vi?e situacija za neki konkretniji sud o ovom testu.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Mason
|
![]() Quote:
RME se u snimku da lepo "stesati", ali poenta je bila nesto drugo... Trip i predrasude... Zbog toga i nisam odmah rekao sta je sta... Neznam koja sad bese razlika u ceni ADI-2 i ADA 8000, ali znam da bese nesto od vise nego x2 u "korist" RME-a sa svoja dva kanala, bez phantoma i preampa, dok ADA8000 ima skromnih osam ulaza i osam izlaza, phantom power i preamp... Sad, istini za volju, ja cu i dalje pojedinacna usnimavanja raditi RME-om... Predrasude su predrasude i treba ih prihvatiti i ziveti sa njima ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 28-09-2005 at 04:19 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ton magistar
|
![]()
ja mislin da ovi test nista ne govori... iako nisan ni slusa primjere
![]()
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sonicno drugi voc. je definitivno mnogo bolji, naglaseniji je utisak da postoji odredjeno rastojanje izmedju vokala i mikrofona tj. oseca se vise trodimenzionalnosti.Donji spektar je mnogo rastereceniji i zvuci prirodnije.Dinamika je bolje izrazena i bolje se cuju detalji prostora u kojem je pevano. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Mason
|
![]()
Ne pretvarajte ovo u raspravu
![]() Nije mi to bila namera i svako ima prava da misli sta god hoce... Post je postavljen iz krajnje konstruktivnih namera i nema mesta prepucavanjima... @Sandro - Naravno da transparentnost usnimka ("sedanje" u mix) igra puno... Ali zamisli sta bi bilo da krenem da uploadujem ceo cubase project!? Koga zanima tako nesto, lako moze da kucne neki bubanj, doda gitarsku liniju i neki pad... dovoljno je da se i to proveri... Sad, ako neko kaze da je to smarajuce, smarajuce je i meni ![]() Neznam da li toga ima jos uvek, ali barem je ranije bilo da na fenderovom sajtu mozes da preslusas njihove bass gitare. Solo, a ne u matrici... verovatno iz istih razloga... Jos cu na kraju ja da ispadnem kriv sto sam uploadovao fajlove, ili sto u startu nisam rekao sta je sta, pa da se svi slozimo oko toga kako je RME puuuuunooooo i ocigledno bolji...
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
no, za bas gitaru...pa mora se priznati da drugi fajl bolje zvuci...eto, ispalo je da je RME. a ja se nadao ti ces reci da je to behringer ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
ton magistar
|
![]()
i puno iskusniji producenti od nas padaju na ovakvim testovima cak i kod extremnijih usporedbi.
ako gledamo odnos cijene i kvalitete u koordinatnemu sustavu, vidit cemo da do neke tocke cijena i kvaliteta paralelno rastu, a onda cijena pocinje ludovat a kvaliteta nastavlja ravnomjerno rast, pa za 10% kvalitete trebamo iskesat 100% vise love a za jos 5% treba dat jos 500% love i tako naprid do perverzije. ne kazen da su ovakvi testovi beskorisni - dapace i zabavni su, samo hocu rec da se ne treba cudit sto je razlika izmedju dva snimka mala. mozda bi u nekoj drugoj situaciji behringer zvuca bolje. koliko ja znan behringer ne proizvodi konvertere nego ih samo ugradjuje, zato se nebi zacudi kad bi iste nasa u nekim puno skupljim spravama. ali ne ovisi zvuk samo o konvertorima.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pitanje... kartica + ada8000 | voomighty | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 20-01-2009 12:40 AM |
ff800, 1820m, ada8000, wc i... | zvincic | Computer Hardware | 3 | 28-12-2006 09:16 PM |
Behringer MX8000 ili Behringer MX3282 | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 19-04-2004 10:10 AM |