|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Upravo tako!
Znaci, laganije pesme otprilike na -14. -15, kao sto rece Sandro, a ja zaboravio ![]() Ja sam mislio -13 na ukupnu sliku u SF, pa analyze... U takvim situacijama, refreni po pravilu idu na -11, ali je sve mnogo opustenije, bez obzira sto je u pitanju decibel ili dva razlike. Voleo bih samo da skrenem paznju na tendenciju zvanu "Da moja pesma zvuci bolje (a u praksi GLASNIJE)" Na festivalu gde se pojavljuje 40 pesama, a emituje televizija, prenosi se preko satelita i sl. ne moze ni jedna pesma da bude ni glasnija, ni tisa. Upravo je to jedan od razloga zasto sam ja tamo. Uzimam za referencu najtisu numeru i po njoj ravnam ceo festival. To sto cu neku pesmu "nepravedno utisati", nema nikakve veze, jer ja odgovaram za zvucnu sliku festivala, a to je 40 pesama zajedno. Pesme mogu da se isticu samo muzikom, izvedbom, tekstom... Znaci svim kreativnim elementima, ali ne glasnocom. Zato ja ljudima unapred kazem, nemojte glasno, zbog toga sto ce vasa pesma onda zvucati losije samo zbog kompresora... Idealno bi bilo da se salje nemasterovano, ali niti ja imam vremena, niti je sam festival u mogucnosti da to adekvatno plati (volonterski rad u tim slucajevima ne dolazi u obzir ![]() Ja sam ukapirao da sve teze slusam "novu" pop produkciju jer je toliko sve prekompresovano da sve pocinje da mi lici na mp3 sa greskom. Slusaj na pr. poslednju Avril Lavigne. Cist trash! masterovano na -7!?!?!?!? Tu nema granice... Ja sam jedno vreme bio opterecen time kako da dodjem na -9, -10, a onda sam ukapirao da mi se to ne dopada, ne kod mene, nego ni kod koga (ili tacnije kod retko koga). Da li zbog toga sto slusam aktivnije, pa cujem svaki kompresor i limiter ili samo zbog toga sto mi se ne dopada, ne znam, ali je to stanje stvari. Istina je da u emitovanju, mnogo bolje zvuci tisi snimak nego nabudzen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() . . . Aristotel
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
@ Sandro
:o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hit!!! U momentu kad mi pustas, ulazi mi direktor festivala. Pocepali smo se od smeha! Kako ste luuuudi!!!! ![]() ![]() ![]() @ OFF Gospa te ubila, pa to se podrazumeva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
@ oggy
za sebe radim, i mozda za prijatelja, ce vidimo ako stignemo da uradimo 2 komata.. mozda i neki duJet zajebavanciju, tj. sta nam legne od ovih polovicnih stvari koje imamo ![]() btw. ja sam cuo da ZR pocinje negde 22-og, a da se konkurs otvara pocetkom avgusta... p.s. to za RMS ne je*em (da izvinete) zivu silu... evo bas slusam Phil Collins-ov album "But Seriosly" ... jeste mator, al zvuci M R A K !... a cik pogodite koji je prosecan RMS na stvarima ![]() poz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Mason
|
![]() Quote:
Kad sam bio klinac, ja sam ih lovio mrezom i gajio... Inace, prelepo pevaju...
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
To su zebe.
Mozda se kod njih to drugacije zove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() To su Stiglice ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Htedoh da napisem, ali sam vec stisnuo "submit", pa me mrzelo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |