Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2005, 03:21 PM   #11
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

hvala momci.

Quote:
Originally Posted by goasia
Bravo!!! ako je to ta sprava , izgleda odlicno ... gde li ga samo iskopao
iskopao sam ga preko Analog Heaven mailing liste. tamo sam clan vec duze vrijeme, i javio mi se tip koji ga je imao, iz Milwakuee-a. poslao sam ga bratu u Kaliforniju. on ce ga na avion kad bude opet dolazio, ili cemo u kontejner na brod za Kopar..

Quote:
Originally Posted by milos
Tomo druze,sve najbolje.Rev 2 bese nesto nestabilniji u odnosu na Rev 3,ali ima bolji zvuk,zar ne?
hehe, znao sam da ces ti znati za revizije.. kad pricas o toplini i mekoci to ti je Rev2. Rev3 koristi CEM chipove - to je taj praskavi agresivni zvuk iz ranih 80tih - bilo ga je puno kod britanskog zvuka - Depeche, Yazoo, Human League itd.. recimo "Don't Go" je napravljen potpuno na monofonoj verziji od Rev3, tj. Pro-One. ludilo za sekvence i baseve..

dovoljno su razliciti da nebi bilo lose imati oba.

hej OFF, svidja mi se prevod od "sour grapes" hehe..

inace sto se tice PRO52 i 53, koliko su vjerni, odnosno nisu vjerni.. osim nekih albuma, ako imate priliku sjesti za pravi pa ce sve biti jasno - u sekundi 8) . znam da ih ima jedno dva-tri u Beogradu..

nego kad smo kod revizija Propheta - interesatan je podatak da je NI PRO53 (i stare verije 52 itd) modeliran po Rev3. dok s druge strane PROFIT, model od Creamware-a, je navodno baziran na Rev2. nisam ga jos cuo, sad izlazi u tabletop verziji..

evo mp3 od Rev2 s weba, i za usporedbu - sarafim neki bass na Rev3 od prijatelja:
Rev2 Strings
Rev3-KillerBass

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 07:07 PM   #12
milos
Pro Member

milos's Avatar

Imas li nekoga ko ce da ti popravlja ako ti nesto rikne?Uostalom sta moze da se pokvari kod propheta-kod rev 3 moze da ti pregori CEM,to i sam mozes da stavis rezervni.Da li izlazi iz tune-a kao moog?
milos is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 08:00 PM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos
Imas li nekoga ko ce da ti popravlja ako ti nesto rikne?Uostalom sta moze da se pokvari kod propheta-kod rev 3 moze da ti pregori CEM,to i sam mozes da stavis rezervni.Da li izlazi iz tune-a kao moog?
prvo, svaki sint koji uzmem u americi mi gore pregleda i sredi tip koji zivi blizu brata, Greg Montalbano, koji je car za Prophete. najvise problema dolazi od napajanja, a on ga sredi i update-ira tako da nema problema. kad CEM ili SSM chip odapne, to je u 99% slucajeva od strujnih udara (grom), pokvarenog napajanja ili pregrijavanja. sto se tice stimanja, kad ga upalis das mu 15min i to je to. naravno, svirke uzivo ne dolaze u obzir.

sto se tice lokalnih popravaka, moj susjed a i kolega, mi sredjuje stvari kad nesto treba. sad mi je popravio Super Jupiter kad je crko jedan kondenzator, pa smo onda odlucili zamijeniti sve kondenzatore u masini, da preduhitrimo buduce kvarove. takodjer smo zamijenili sve i u OBXa . tako da nema brige. kad su napajanje i kondici u redu, trebao bi raditi bez problema iducih 15 godina. te bestije ce prezivit sve te tritone i motife i ostalu plastiku..

naravno, zlu ne trebalo, kupio sam par rezervnih SSM VCA, VCF i VCO-ova za Prophet. jer za koju godinu ih nece biti. tip koji ga je imao je promjenio samo jedan VCO u zadnjih 10god - od udara groma..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2005, 11:03 PM   #14
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Pa ovo je poslastica.... fascinantno

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules