Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2005, 05:26 AM   #11
Shady
Banned

Shady's Avatar

Anita
mislim da bih probao da ti to odradim, ako ?eli?. Poznajem princip rada na AutoTine a osim toga, ne koristim se isklju?ivo njime, ve? i jo? nekim pomagalima (recimo sound forge, pa manualno zatezanje pitcha).

Za to bi bilo potrebno da mi po?alje? .wav fajl tih deonica sa zvi?danjem i jo? dva mp3 fajla, i to.

1 - jedan mp3 fajl sa sa kompletnom muzikom onog ?to si do sada uradila, da bih ?uo gdje koja dionica ide i da bih odredio skale.

2 - Isti takav fajl, ali sa mutiranjim zvi?danjem, da bih mogao da obradjujem deonice.

Ukoliko ho?e?, mo?e? poslati na talino@gmail.com
Shady is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 01:43 PM   #12
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

O ljudi.... bas ste me iznenadili lijepo sa tolikom voljnoscu da pomognete...

Bilo bi dobro da proba netko od vas to izvizdati... iako.. evo po antaresu je on to kao sredio.. i to je kao bez falsa.. ali to jos uvijek nije tocno tocno taj ton koji bi trebao biti... Iako je po antaresu tocan....

Probat cemo danas jos to snimiti... ali ako ovdje ima "profi" zvizdaca.... super... probat cemo!

Poslat cu vam ovih dana pjesmu i taj dio koji trebate i midi trake sa tim melodijama... 3 su za odzvizdati... A ak uspijemo.. necemo nikoga gnjaviti...

Jos jednom! Od srca hvala, dobri moji decki!
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2005, 03:26 PM   #13
Shady
Banned

Shady's Avatar

Pa mi moramo pomagat na?oj mezimici.
?to se mene ti?e ?alji, raspolo?an sam poku?ati da to odradim. 8)

Zaboravio sam ti re?... u antaresu je dobro probati sa presetom ling lung, on ?esto ispravi ono ?to ne mogu durski i molski preseti. Ima tu jo? par korisnih preseta. Upotrebljivi su ovisno o vrsti muzike.
Old 01-05-2005, 08:50 PM   #14
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Ma ne mozes napraviti nista a da bude dobro ,prirodno ..

Kako Oggy kaze , najbolje je da se izvede besprekorno sto je u ovom slucaju malo teze ..

AutoTune je dobar , ali za dobre pevace .. dakle da ispravi i ono sto bi se moglo cuti .. AUtoTune kada se mnogo pretera da bi dobio cisto menja zvuk .. Ja se retko odlucujem da sve manualno cistim , jedino kada su neke vece pare u pitanju a mogu vam reci da negde i nekom ti mali falsici lepo stoje
Old 01-05-2005, 11:32 PM   #15
milosjeftic
Banned

Kod zv?duka je vrlo primetan/?ujan vazduh . Kad promeni? visinu tona taj vazduh ?e se vrlo gadno ?uti na ispravljenom tonu - ako to radi? sa Melodyne . Verovatono ?e? imati isti problem i sa sli?nim programima . Uzgred , fal? nekad zna da zvu?i izra?ajno . Ne treba preterivati sa " perfekcionizmom " .
?to manje intervencija to bolje .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 09:11 AM   #16
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Evo.. mislim da smo to ok napravili. Budem stavila ovdje snimku. Za sad je na tom djelu njegov zvizduk i dvije dionice MMMMmmm-anja.

Sto se zvizdanja tice, jako se cuje zrak a i od puhanja su se stvorile neke nepotrebne frekvencije, jako glasne do oko 250Hz otprilike. To smo srezali i sad je cisce.

Ok je ispalo na kraju.
Old 02-05-2005, 10:12 AM   #17
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Mislim da na Korg Wavestation- u ima neki preset vrlo zlican zvizduku i meni se jako lepo uklopio jednom prilikom.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 10:34 AM   #18
Shady
Banned

Shady's Avatar

Razlisljam da uradim sf2. banku sa zvizdanjem.... stavio sam sve na papir i osmislio i samo mi je problem vremena... no, kad nadjem vremena napravicu je.
Old 02-05-2005, 02:33 PM   #19
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Shady, Sandro, Oggy, Dushan Stereo.. poslala sam vam djelic tog na cemu radimo... meilom.
Old 02-05-2005, 02:40 PM   #20
Shady
Banned

Shady's Avatar

Ako je preveliko, ne?e mi stati na talino@verat.net
Za slanje tj. primanje ve?ih fajlova isklju?ivo koristim talino@gmail.com

A ja sam upravo po?eo usnimavanje wavova sa zvi?danjem, tako da ?emo sa petnaestak dana imati finu banku za kontakt.

Uradio sam wavove sa ravnim zvi?danjem, i sada je preostalo da usnimim wavove sa finesama (glisando, zavijanje, itd.)
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules