|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Eon je dobro primetio da sam ja svoju ideju dao u sluzbi popularizacije Rumskog. Da bi dao konkretan predlog kako bi to funkcionisalo, ne mogu, jer nisam takav poznavalac Net-a i programer i tu bi realizaciju prepustio ekspertima. Jedna od osnovnih stvari bi bila tajnost podataka, isto kao i posta na Yahoo i tamo bi bio omogucen ulaz u svoju sobu sa mp3 fajlovima, momentalno sa konekcijom na forum. Sama ideja nema bas nikakvih dodirnih tacaka sa ukradenim softwerima, jer istu opasku bi mogli onda dati i SOKOJ-u. Kad se ovako nesto bude pojavilo uskoro u svetu, onda cemo svi mi biti impresionirani.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Mogli ideja je interesantna, tajnost, netajnost to je sad najmanje bitno.
Pitanje je kod zastite djela samo vrijeme njegovog nastanka i potvrda od nekog ovlastenog da je to djelo originalno. Onaj sistem preko poste pokriva vrijeme nastanka, a patentni zavodi pokrivaju originalnost. Zamp, a pretpostavljam i Sokoj, rade samo na zastiti autorskih prava, tj. naplati prava na koristenje autorovog dijela, a ne na patentnu zastitu. Prije par godina sam se raspitivao, mislim da su mi rekli da je cijena pohranjivanja djela u zavod za intelektualno vlasnistvo godisnje oko 15 ? i ne moras im dostaviti samo jednu pjesmu npr, mozes vise njih. To 100% pokriva vrijeme nastanka dijela. Kako svaka pjesma nastaje u razlicito vrijeme, a vremenom se lako izgubiti u evidenciji kad i kom djelu treba produziti 'lezarinu', taj nacin zastite izgleda preskup i kompliciran. Za tvoj prijedlog ostaje prakticno pravno pitanje, da li je moguce izvesti da se vrijeme pohrane djela na neki server/stranicu prizna i od koga?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Bolje resenje za zastitu muzickih autorskih prava u Beogradu? | Eeva_r&b | Pravna Pitanja | 109 | 09-07-2009 08:29 AM |
Agencije za zastitu autorskih prava na teritorijama Ex YU | dexyco | Pravna Pitanja | 19 | 08-01-2008 06:26 PM |