Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2005, 12:42 PM   #11
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Quote:
Ako je to stvarno pravi i ozbiljan studio onda oni mixaju preko mixera,a ne misem,tako da je neophodno baciti vst u audio da bi ga poslao u mixer...a i mnogo je bolje,po meni,tretirati semplove sto vise kao live instrumente,znaci audio snimak pa obrada...
Za?to? Pa svaki virtualni instrument je tako?e samo audio signal, isto je, samo ?to eto u?tedi? malo procesora za otvaranje FX-a po kanalima ako je instrument bio CPU "gladan", ?to ve? re?e i OFF.
Govorim o pravom mixeru...

btw.Idvi,ne znam ko su ti likovi,tako da mozda i nisam u pravu,ali ni u jedan pravi studio nikada nije usao virtual guitarist...Pc i nije bitan,neki i dan danas rade na Atariju,to je nebitno,ali ako nemaju hardverske procesore,mixer,ne snimaju prave gitare,veruj mi da to i nije studio...to ja imam u spavacoj sobi.
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 08:56 PM   #12
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
E, a da li ja ispravno postupam, posto ne radim export konacnog mixa u SX-u ,nego,posto koristim hardverske eff. i synts. sve to snimam u Wavelabu u realtimeu. Kao da imam visekanalni tape, pa onda mixam na 2ch
Ima li tu kakvih negativnih stvari?
Da Da ovo sto max kaze je najjaca varijanta. Uradi se aranzman sa radnim efektima i to koliko se god moze nagurati. KAsnije se sve pretvara u wav i onda obradjuje kako treba. TI i ne mozes drugacije raditi zbog hardverskih efekata jedino da snimas kanal po kanal i onda eventualno korigujes stvari, ali mislim da ti to i nije preko potrebno.
Old 11-04-2005, 09:06 PM   #13
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Da, a tako mi nesto i lepse, VINTAGE varijanta- miksujes sa 35 na 2 u realtimeu , a kontam da je isi kvalitet, snimao jedan po jedan kanal, pa renderovao, ili snimio sve odjednom u WL
OFF is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 09:22 PM   #14
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Na kraju se sve svakako i svodi na 2 kanala bilo jednim ili drugim putem
Old 12-04-2005, 02:50 AM   #15
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Quote:
Zato sto obradjujes wav ....... sa efektima koji su kvalitetniji ...... nemas problema sa kasnjenjem impulsa na sendovima ....

Izvini Max, da li bi ovo mogao da objasni? malo bolje?
druga stvar .... kad radis sa midijem .... i ubacis impuls .... sve krene da se raspada .... ma koliko latency da si stavio .......... jer ako radis samo sa wav om .... u Nuendu .... mozes slobodno da stavis latency na 85 ms ...... sto dodatno oslobadja komp ...... kad se sabere sa latency jem impulsa i nekih drugih efekata latency se popne na 150 ms ili jos ...... ali posto imas full latency kompenzaciju to i ne oseca tako da mozes normalno da radis .......

nadam se da sam sve objasnio .......

pozdrav
Onaj prvi deo (koji sam sklonio zbog preglednosti), je ok, normalna i logi?na stvar. Ovo ?to sam citirao, objasnio si na ?ta si mislio, ali i dalje mi je ?udno. Naro?ito sa obzirom da ?esto koristim impulsni reverb i midi zajedno u aran?manima i nikada nisam primetio da se bilo ?ta raspada. Koliko je meni poznato, latencija koju stvara impulsni reverb se ura?unava u ukupnu latenciju a midi se tako?e ravna po tome pa i on kasni koliko treba, pa kao rezultat sve svira u sinc-u? Ako misli? na interni midi, tj vst instrumente. Sa eksternim spravama nisam probao ali nikada nisam ?uo da se neko ?ali na to, tako?e. Kakvo ti se "raspadanje" doga?a kad koristi? midi i impulse?
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 08:38 AM   #16
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Po meni je prednost prebacivanja u wav i zbog preglednosti odnosno vizualizacije na kojoj je lakse raditi kompresiju i druge efekte.
Old 12-04-2005, 09:14 AM   #17
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Ja takodje sve prebacujem u wav kad sam siguran da je sve dobro odsvirano..ali opet za svaki slucaj sve midi trake cuvam sve dok ne zavrsim...nikad se nezna..mogu zatrebati...a bubanj mi do samog kraja ostaje u midiju..on mi je najkriticniji i uvijek ima nekih izmjena.
Old 12-04-2005, 09:23 AM   #18
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zid
Ja takodje sve prebacujem u wav kad sam siguran da je sve dobro odsvirano..ali opet za svaki slucaj sve midi trake cuvam sve dok ne zavrsim...nikad se nezna..mogu zatrebati...a bubanj mi do samog kraja ostaje u midiju..on mi je najkriticniji i uvijek ima nekih izmjena.
99% slucajeva se moram vracati tako da mi se uvek svodi snimanje pojedinih kanala minimum 2 puta
Old 12-04-2005, 09:41 AM   #19
Max
Pro Member

Stavi tri VST instrumenta ...... neki duzi impuls preko SIR na send ..... posalji par kanala na taj send ........ otvori novi instrument i dok sviras taj novi preko klavijature ..... pusti ostale kanale i snimaj ....... pa ces da vidis
Max is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 09:56 AM   #20
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Nemoguce je snimati sa ukljucenim Sir-om...probao...kasni brate.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules