Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-03-2005, 02:35 PM   #1
saki
Member

kako mislis e3 ja kako znam zice imaju naziv e g d itd.koliko secundi treba svaku zicu da semplujem .
saki is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 02:51 PM   #2
milosjeftic
Banned

Ti u stvari hoces da napravis ( snimis ) svoje semplove od svoje gitare ?
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 03:59 PM   #3
saki
Member

Bas tako imam gitaru i hocu da je semplujem da bi je uzivo preko tritona ili preko semplera akai da goristim.
Old 17-03-2005, 04:50 PM   #4
Altek
Member

Altek's Avatar

Eko je E1 prva gornja zica, a E2 7.prag na 2 zici pa racunaj....

sto duzi sempl to bolje
Altek is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 05:19 PM   #5
milosjeftic
Banned

Ne bih to radio , osim iz zabave ili radoznalosti .

1. jedan poznanik je semplovao zvuk svog obozavanog Ibaneza , dobio je skroman rezultat , mnogo slabiji od Vst koji ti je preporucen ( nista nismo zaboravili , bar koliko ja znam ) .
2. ne verujem da imas bolju opremu i strucnjake od Seinberga da bi dobio nesto bolje .
3. ako ti je potrebno za svirku postoji mogucnost da tvoj " patent " otkaze u sred svirke .

Ako i dalje imas nameru to da radis , prvo sto mi pada na pamet je da snimis svoje semplove i da zamenis sav .wav od vec nekog akai diska koji imas sa . wav koji si snimio , trebalo bi da radi . Upotrebi bilo koji editor napr. Sound Forge . Neka budu iste visne i duzine kao oni koje ces da zamenis . Sigurno ce ti neko preporuciti i neki bolji nacin od ovog pa izaberi sta ti odgovara .
Old 17-03-2005, 06:57 PM   #6
saki
Member

Pa evo da vam odgovorim zbog cega i zasto hocu to da radim dali neko gleda bn televiziju tamo ima onaj sica sto svira i uzivo ja mislim petkom tamo ima njegov klavijaturista tu pravu ritam gitaru takvu hocu i ja da uradim cuo sam kako zvuci odlicno.
Old 17-03-2005, 08:06 PM   #7
milosjeftic
Banned

Nisam gledao , ne zanam o cemu se radi . Imao sam utisak da hoces da semplujes pojedinacne tonove a ne akorde ? Sta si tacno zamislio ? Kako mislis pozivati tu ritam gitaru ? Sa klavijature ? Pritisnes jednu tipku da dobijes dur , sekundu za mol ? Ili je sviras kao klavir ? U kom tempu jednom istom ili hoces da ga menjas na displeju klavijature ( ili kako vec ) ?
Ili hoces da pustis ritam gitaru vec snimljene pesme ( kao midi fajl ) uz koju ces svirati neki drugi instrument ?
Old 17-03-2005, 08:32 PM   #8
Altek
Member

Altek's Avatar

Ja dizem ruke

ps. VSK se okrece u grobu 100%
Altek is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 09:11 PM   #9
milosjeftic
Banned

Ako je u pitanju neka emisija gde bend svira uzivo pretpostavljam da imaju klavijaturu tipa G800 ili G1000 gde u aranzeru ima dobar " virtualni " ritam gitarista . Mozda bi hteo da uz pomoc kucnog studija dobijes isti taj zvuk - bez kupovine klavijature ciji ti se zvuk dopada ?

Da li je to elektricna ritam gitara ( sa distorzijom , klin ) ili akusticna gitara ?

Molim te , posto ne znam o cemu se radi , a vec radim od jutros i umoran sam , objasni , ali ne u jednom dahu .

Imaj na umu da ti znas o cemu se radi a ja ne znam .
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules