Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-11-2011, 01:46 AM   #151
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
To je samo navika, ništa drugo.
Pa routing u Cubase je kriminalan, pa se ljudi opet ne žale, jednostavno su navikli i prihvatili to kao normalno. Malo provedenog vremena sa programom i stvari postaju jasnije, još je najbolje pogledati neki dobar tutorijal, ali ne bilo koji, nešto kao što Kenny Gioia radi za Pro Tools i Reaper.

Na taj način se mnogo sazna o nameri onih koji su pisali software, ne možeš jednostavno naviknut na neku drugu ideologiju pristupiti novom softveru, moraš se resetovati i krenuti od nule, tek tada vidiš njegove vrline, a i mane.
Ma tacno tako ! Ja sam pokusavao da se naviknem na Sonar svojevremeno (uglavnom zbog 64bita, pre jedno par godina nije bilo alternative na "narodnom" trzistu) Osecao sam se kao da mi je neko vezao ruke i pustio me da radim. Danas uglavnom miks radim u Sonaru X1, jer ima neke stvari koje mi jednostavno fale u cubaseu... Naravno, ima stvari koje i dalje zuljaju, ali poenta je da se sada u Sonaru snalazim mozda bolje nego na Cubaseu i mnogo mi je lakse da uradim miks u njemu. Zato - ne treba ni odmah osudjivati, veliki faktor je tu i - navika. Mozda i do 80% celokupnog utiska...

Last edited by psionic; 29-11-2011 at 01:54 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 12:27 PM   #152
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Studio One v2 ima mogucnost pomeranja efekata na insertu, sto nema u Nuendu i bas sam se prijatno iznenadio! Ali najvise sam se odusevio sa tim da ispisuje brzinu loop-a u browse/files...Ne znam kako su to uspeli napraviti, da program odredi brzinu loop-a, a da ga ni ne analizira?? A tek sinhronizacija loop-a sa projektom i mogucnost da se zeleljeni loop preslusava istovremeno...to nema u Nuendu! Stvarno strasan program!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 12:58 PM   #153
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Studio One v2 ima mogucnost pomeranja efekata na insertu, sto nema u Nuendu i bas sam se prijatno iznenadio!
Off-topic: Ima, od verzije 4.

Pozdrav,

Vasa
Old 07-03-2012, 04:02 PM   #154
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Ali najvise sam se odusevio sa tim da ispisuje brzinu loop-a u browse/files...Ne znam kako su to uspeli napraviti, da program odredi brzinu loop-a, a da ga ni ne analizira??
Mislim da to ipak radi (analizira)! Jos pre 7 godina je slicnu stvar radio MixMaister (program za miksovanje muzike, sto live, sto offlive), tako da to nije neko chudo . Korisno sigurno jeste.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 04:47 PM   #155
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Da, u pravu si Vaso, radi to u cetvorci...ja nisam ni pokusavao jos od trojke, pa sam sa ceznjom gledao tu mogucnost u Wavelab-u...
Old 07-03-2012, 08:43 PM   #156
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
Studio One v2 ima mogucnost pomeranja efekata na insertu, sto nema u Nuendu i bas sam se prijatno iznenadio!
Odgovorio ti Awacs na to, kao i od Cubase 5 verzije ...
Quote:
Ali najvise sam se odusevio sa tim da ispisuje brzinu loop-a u browse/files...Ne znam kako su to uspeli napraviti, da program odredi brzinu loop-a, a da ga ni ne analizira??
Mislim da se tu radi o acidized loop-ovima ili o aiff loop-ovima koji sadr?e metadata informacije u sebi, tj. zabilje?en je tempo od "proizvođača" tog loop-a. JA imam neke banke di mi na loop-u ne prepoznaje tempo, već ga moram sam odrediti, a pak za to mi je Studio one jebenica za raditi sa "svojim" algoritmima Melody-nea (koji je BTW za mene jo? uvijek no.1 kaj se ti?e pitch corectinga i streachinga).
Quote:
A tek sinhronizacija loop-a sa projektom i mogucnost da se zeleljeni loop preslusava istovremeno...to nema u Nuendu! Stvarno strasan program!
Sla?em se da je stra?an program (pa i moj novi primarni dio DAW-a ... pre?ao sa Cubase-a u hipu ). Fluidnost je mnogo bolja, grupacije kanala su mnogo lak?e za napraviti sa odgovarajućim outputima, a streaching me je odu?evio koliko je dobar - to uključuje i audio bend funkciju .... jo? jedna meni jbenica stvar je da NEMA KONAČNOG BOUNCA, jer ako ne?to takvo napravi? u Cubase/Nuendo i stisne? save nema povratka, a u Studiu 1 uvijek u projektu postoji REDO na dnevnoj bazi bez obzira na save - indefinitely ... Ja sam odu?evljen. Probaj i foru da u browseru preslu?ava? midi nekog instrumenta, a da si u Studio neki instrument loada - real time play tog midi zapisa sa tvojim odabranim VST-i strumačem (dok sam u C/N morao da importam midi file u projekat da bi čuo melodiju .... BRZ JE!

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 05:58 PM   #157
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eomsy View Post
Probaj i foru da u browseru preslu?ava? midi nekog instrumenta, a da si u Studio neki instrument loada - real time play tog midi zapisa sa tvojim odabranim VST-i strumačem (dok sam u C/N morao da importam midi file u projekat da bi čuo melodiju .... BRZ JE!
Ja sam deset godina na Nuendu i brate kad hocu da ga iskljucim posle duzeg rada...mogu komotno skuvati kafu. Studio one se iskljucuje u sekundi kao Mozilla!
Old 11-03-2012, 01:42 AM   #158
dlukace
Member

Euphoric-čovjek je napisao sve kako treba...svaka čast!
Nekad radili na traka?ima,a danas nijedan daw nije dovoljno dobar.Nismo pomislili da mi nismo dovoljno dobri i da previ?e očekujemo od software-a ,a premalo od sebe? Uzmi diktafon ko nekad i bilje?i ideje pa onda ako treba i u stari cubase vst 32 i udri dok ne bude gotovo...Svi dawovi su relativno ok,a na nama je da ih u potpunosti naučimo i budemo kreativni ?to je vi?e moguče...za kraj-Ograničenja su odlična stvar jer se tu vidi koliko smo inteligentni pri svladavanju problema...
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 05:09 PM   #159
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by dlukace View Post
Euphoric-čovjek je napisao sve kako treba...svaka čast!
Nekad radili na trakašima,a danas nijedan daw nije dovoljno dobar.Nismo pomislili da mi nismo dovoljno dobri i da previše očekujemo od software-a ,a premalo od sebe? Uzmi diktafon ko nekad i bilježi ideje pa onda ako treba i u stari cubase vst 32 i udri dok ne bude gotovo...Svi dawovi su relativno ok,a na nama je da ih u potpunosti naučimo i budemo kreativni što je više moguče...za kraj-Ograničenja su odlična stvar jer se tu vidi koliko smo inteligentni pri svladavanju problema...
Imam jako dobrog prijatelja, pevaca, inace je metalcima poznat kao Slog... on i dan danas slusa LP ploce na starom gramofonu i prezire novu tehnologiju...
Ja to postujem, ali da u coveku nije prirodna potreba da stalno istrazuje, mi bi i dan danas jeli krvavo, nesoljeno meso mamuta...
Old 11-03-2012, 05:56 PM   #160
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Quote:
... ali da u coveku nije prirodna potreba da stalno istrazuje, mi bi i dan danas jeli krvavo, nesoljeno meso mamuta...
Dobar !!! ... uzme mi kebab iz usta ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules