|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#151 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Studijska akustika unosi veliku dozu psihoakustike koja celu "fiziku" relativizuje i subjektivizuje... i u tome je jedan problem.... pored psihoakustike, koja je opet egzaktna nauka, ili se barem trudi da bude,... postoji i cisto subjektivno, ukus, navika, senzibilitet, itd.. koji takodje uticu na dozivljaj STUDIJSKE akustike u toku RADA. Otici negde, makar i poslusati sto god ne znaci nista prema cinjenici da svakoga dana sedis i zaradjiujes za hleb od svojih usiju onoga izmedju usiju... tu se onda menjaju zakonitosti i onda se mora FIZIKOM (egzaktnom naukom, definitivno) resavati veoma neegzaktan problem (covek koji treba da uradi nesto dobro u tom prostoru da bi dobio sledeci posao) EDIT: Da dodam.... Frekventni odziv je posledica dobrog tretmana a ne uzrok... ne znam da li me razumes... dobar tretman na kraju ima dobar odziv.. ali SAMO dobar odziv je moguce dobiti na uzasno mnogo razlicitih nacina, i svaka ce tako sredjena soba zvucati coveku drugacije iako je izmeren isti odziv... to sam vec rekao... Ja govorim o posledici, ti o uzroku... u tome se razlikujemo... dobar odziv nije uzrok dobrog tretmana, nego posledica. Quote:
Quote:
![]() pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 10-12-2010 at 02:08 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ćef je tu jedini bitan parametar, a niko ko je koliko-toliko pošten nema obraza da ti garantuje da će zadovoljiti tvoj ćef. Kao što ni ti verovatno svojim klijentima ne možeš da garantuješ da će reverb na dobošu (koji si lično osmislio) da im obezbedi gomilu tezgi i para. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 09-12-2010 at 10:16 PM. Reason: reverb |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kada smo pravili slušni test za raznorazne operacione pojačivače, pobedili su neki koji nikada ne bi kada bi se držali onome što piše u specifikaciji/merenjima. Drugi primer. Yamaha NS10 je vrlo popularan zvučnik, a uopšte nije frekvencijski ravan! Ubacivanjem difuzora u prostor, neće se puno promeniti frekvencijski odziv ni RT60, ali će se dobiti na detaljima u slušanju i "udobnosti" u radu. Znači opet nema veze sa frekvencijskim odzivom. Last edited by analog; 09-12-2010 at 10:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ti ocito neces da citas kako sam napisao. Rijec je o mom linku na clanak. I molim te de malo obrati paznju svog jezika pisanok. Ja sam krenuo na forum sa dest stranica informacija i dobrom namjerom. Mislim da je to dovoljno sto se tice mene i mojim namjerama. Nisam se dosao vamo natezati sa nikim. Bit ce u skoro jos jedno resenje tebi u prilog. Sve jako jednostavno i moze se platit. Znaci nesto za nas. Sve detaljne informacije i uputsvo za samogradnju. Pozz denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Pro Member
|
![]()
Ajde i ja malo da se umesam posle duzeg vremena... Vidim ovde se filozofira kao i uvek. Vole ljudi da filozofiraju kad nesto nije opipljivo i vidljivo... a akustika se slusa.
Ja sam diplomirani ekonomista pa mi brojke nesto i znace, a i bio sam "saucesnik" u stvaranju Bracinog prostora (fizicki radnik ...ponekad ![]() Bracin prostor 10m x 3.5m je akusticki adaptiran Helmholtz i sirokopojasnim apsorberima. Kolko se secam krajnja cifra je izasla nesto ispod 4.000 eura. Znaci to toliko kosta. Utisci na osnovu slusanja dobre strane produkcije, originalnih diskova su: stereo slika odlicna, konkretni definisani basovi. p.s. Verovatno to moze da kosta i 50.000e... ali i 46.000e manje... pozdrav
![]() |
#156 |
Senior Member
|
![]()
A verovatno mo?e i mnogo bolje od tog studija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Bravo to je tacno. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Pro Member
|
![]()
Verovatno moze... ali i ne treba...
![]() |
#159 |
SuperModerator
|
![]()
kako kome
![]() nadam se da ovim nisam nikog uvredio |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Last edited by analog; 09-12-2010 at 10:38 PM. Reason: nisam ubacio quote, a umedjuvremenu upade Bitch :) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Malo moje bolesti | shpira | Promocija radova | 23 | 22-05-2011 12:54 PM |
Moje instrumentalne kompozicije | RadoslavZ | Promocija radova | 3 | 23-12-2009 03:37 PM |
Moje prve 6 M3 Kombinacije: | Nedim | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 17-10-2009 06:58 AM |
Evo nesto moje | Ilija Ilic | Promocija radova | 29 | 23-05-2008 11:23 AM |