|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#151 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Da ne bude da pricam napamet, upravo radimo na sledecoj platformi za ruDAW XTM SE koja se sastoji od vrhunske P45 ploce, vrhunskog primjerka Q9550 procesora koji moze da radi preko 4Ghz uz FSB od 500Mhz (FSB 2000), ultrabrze 16GB DDR2 1000 memorije (ko ne poznaje materiju, ovakve memorije su zbog manje latence brze i od najbrzih DDR3 rjesenja, prvenstveno zbog ogromnog FSBa od 500Mhz i sinhronog rada na mnogo manjoj latenci), i OCZ SSD Apex diskova na kojima se OSX dize za 15 sekundi, a svako otvaranje aplikacija, ukljucujuci i LOGIC 8 je prakticno trenutno (ne vjerujete dok ne vidite svojim ocima)... To ruDAW XTM SE u praksi, dok radite sa njim, cini barem dvostruko brzim u workflow-u , dok je sama procesorska snaga tu negdje (visok FSB i visok takt cini ovu 4core masinu tek nesto malo sporijom od najbrzeg 8core mac proa). No s obzirom na nas mentalitet, vjerovatno necemo prodati nijednu ovakvu masinu, jer ce nas covjek uvijek radije da da 3-4000 eura amerikancu preko bare, nego timu nasih ljudi od kojih moze imati 24sovnu podrsku (ne samo podrsku za hardver vec i za softvera...za 3500 hiljade eura bih licno dubio na glavi i kuvao kafu svakoga dana). Takvi smo ti mi ljudi, i takva smo zemlja, i dok tako bude, amerikanci i ostale nacije ce imati po dve tri kuce i dvoje troje skupih automobila, dok cemo mi ostali stalno raditi za eksere, i opanke... Last edited by diviner; 26-06-2009 at 02:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Sa svim sto si napisao, se potpuno slazem, .... osim za dubljenje na glavi i kuvanje kafe... jer mi se cini da ima ljudi koji to daleeko bolje i jeftinije mogu da rade od mene... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#154 |
Administrator
|
![]() Evo boggy, covjek koji je najbolje okusio gorcinu postenog rada u zemlji Srbiji, i koji ovo sto sam rekao najbolje razumije je mozda i bolji primjer. Ako covjek zacjeni svoj rad realno, prozvace ga gulikozom, i covjek nece imati posla, a ako zacjeni premalo, onda ce sam upasti u taj samrtni ropac zvani nelikvidnost i stecaj. A granica "kompromisa" je kod nas nazalost uvijek bliza ovoj drugoj krajnosti (upravo zbog ljudi koji uvijek kupuju od konkurenata, nikada od svoga i svojega, pa cak i u situacijama kada nas covjek ima, gle cuda, cak i bolji i kvalitetniji proizvod u globalu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Member
|
![]()
u potpunosti se slazem sa diviner-om,
i kada bih kupovao desktop racunar to bi sigurno bio RUDAW kompatabilan sa Mac OSX-om. jer kao shto je vec receno, za manje para se dobije bolja mashina, koja je proverena i ima apsolutnu podrshku za "ne daj boze". BRAVO za RUDAW!!!!! ![]() P.S. jednog dana cu ga i ja imati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#157 |
Member
|
![]()
e ljudi, kako da nateram RME hammerfall HDSP 9652 da radi pod osX 10.5.2?? skinuo sam neke drajvere i zvuk je nenormalno distorziran, da poludis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Pro Member
|
![]()
Jel neko probao Snow Leopard (Hacintosh)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Administrator
|
![]()
Ja evo uspesno koristim vec par meseci Hackintosh sa Snow Leopardom (instalacija iz prvog pokusaja), a koliko znam prave se i ruDAW-i sa istim setapom.
edit: nije par nego sest meseci...leti vreme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear | DaBear | Razno | 36 | 14-03-2009 06:52 AM |