Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2010, 10:56 PM   #141
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Preporucite dobar film

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
koliko znam jesu, film se uopste ne daje u americkim bioskopima a iz DVD bluray izdanja je izbacena zadnja scena.
Toliko o americkoj demokratiji.

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 11:09 PM   #142
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
.......
film je priprema za novi 9/11, jos vece oduzimanje sloboda i prava americkih gradjana, i dozvola za mucenje ljudi........
Slazem se... i jos par recenica:

Meni licno ne treba ovakav film da bi mi "otvorio oci" u smislu na sta su sve ljudi spremni...

Ne vidim kakav je to vrhunski domet napraviti ovako nesto (Unthinkable) osim sto su presli granicu ekranizacije nasilja.

Film uvek dozivljavam kao zabavu i razbibrigu... pa vrhunski domet ovog filma verovatno ni ne razumem bas najbolje

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 01-10-2010 at 11:12 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 11:27 PM   #143
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
jos vece oduzimanje sloboda i prava americkih gradjana, i dozvola za mucenje ljudi.
guantanamo bay jos uvek nije zatvoren.
Pa, kao i sve ostalo u američkom sistemu vrednosti i sloboda je dobra samo kad donosi pare.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 01-10-2010 at 11:37 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 01:55 AM   #144
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
demokratija vs. republika

pohvala?
svaka cast?
hrabrost?
demokratija?

film je priprema za novi 9/11, jos vece oduzimanje sloboda i prava americkih gradjana, i dozvola za mucenje ljudi.

"Unthinkable is simply big screen propaganda to get you accustomed to the prospect of a false flag terror attack and Frank’s assertion that a military dictatorship will be required in response. It is predictive programming. It is also an excuse to permit torture."

otvorite oci.

Ne znam jeli ovo preslo u neku drugu pricu,cak sam i siguran da jeste jer naravno kad god krenemo u temu U.S.A. "Enterteimenta" a da pri tome imamo koliko-toliko sacuvanu sposobnost kritickog misljenja i osvrta na odredjene stvari,moramo se zapitati dokle ce sve to da ide.Naravno,ne mozemo dobiti ni izbliza odgovor na tako nesto ali mislim da je dobro dok se pitamo i kad znamo sta (konstruktivno)trazimo.Niko na ovom svetu ne zna istinu o "njima" ali ono sto je posebno interesantno u svemu tome je da je sad kao nikada do sad bilo i i ima ljudi koji pozivaju da se "otvore oci".Velika vecina njih su "borci za pravdu" i zele se tako predstaviti prema sirem auditorijumu ali uvjek imajmo na umu da su i oni,takvi kakvi jesu,sa poslom koji rade i svim sto pokazuju i za sta se trude (da prosecni gledalac moze da dobije ako nista drugo a ono drugacije informacije u odnosu na sta je njegov zakrzljali i mas medijima zatrovani americki mozak navikao do nekog odredjenog trenutka) isto i samo ljudi kao i mi koji su naravno podlozni (i pozeljni) sistemu pracenja i kontrolisanja sa svake strane.
Da skratim,govorim o ljudima ciji rad i opus pratim godinama,nekad sturo a nekad podrobno a to su Amerikanci "na nasoj strani" tj ljudi koji pokusavaju i trude se da svijetu pokazu i drugu stranu nadaleko cuvene i poznate "AMERICKE DEMOKRATIJE".Da li su ti ljudi i koliko objektivni i tacni u svojim autorskim djelima je jedno veliko pitanje ali mislim da u svakom slucaju ne mozemo biti ravnodusni na ono sto govore.Mozemo u najmanju ruku cuti i probati da razmislimo o tome...
Evo nekih od njih,pored vec pominjanog Michaela Moora,tu su i Aaron Russo(bivsi filmski producent,liberalista i aktivista 9/11 truth),Alex Jones reziser,Jordan Maxwell,istoricar i antiglobalista,nezaobilazni David Icke,koji i drzi predavanja sirom svijeta,(nedavno je bio u Zagrebu,covjek barata opasno velikim brojem istorijskih podataka cinjenica,i ne samo istorijskih),onda Martin Durkin,Piter Joseph (Zeitgeist),Ben Stewart(Esoteric Agenda) i mnogi drugi...
Evo istorijskog intervjua Aaron Russoa sa Alexom Jonsom,jedan od poslednjih koje je dao (umro je 2007) u kome on govori ko su ljudi koji vladaju Amerikom i citavim svijetom,koje su njihove namjere,ko su im pom agaci i i izvrsioci naredbi,kako je Americki sistem federalnih rezervi od 1934 godine u rukama nekoliko familija,kako se izazivaju vjestacke ekonomske krize,kako je bio blizak prijatelj sa Nikolasom Rockfelerom koji mu je najavio 9/11 (naravno u zavijenoj formi) nekoliko mjeseci prije nego se stvarno desio,kako ce zbog njega da udju u ratove sa Avganistanom i Iraqom zbog zauzimanja strateskih ciljeva u naftnoj industriji i jos puno,puno toga...
MISLIM DA VRIJEDI POGLEDATI.
Izvinjavam se ako je tema off-topic ali ipak mislim da ce mnogima biti zanimljivo...

Last edited by AudioStorm; 02-10-2010 at 12:16 PM.
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 02:43 PM   #145
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
koliko znam jesu, film se uopste ne daje u americkim bioskopima a iz DVD bluray izdanja je izbacena zadnja scena.
Ne, otkud ti to? Film se normalno emitovao u vecini bioskopa (moj prijatelj ga je gledao u Indianapolisu), a za edit cut, ne znam. Naravno, ovaj film nije najavljivan kao neki veliki blockbuster, pa zato i nije privlacio toliku paznju.

Quote:
demokratija vs. republika

pohvala?
svaka cast?
hrabrost?
demokratija?

film je priprema za novi 9/11, jos vece oduzimanje sloboda i prava americkih gradjana, i dozvola za mucenje ljudi.

"Unthinkable is simply big screen propaganda to get you accustomed to the prospect of a false flag terror attack and Frank’s assertion that a military dictatorship will be required in response. It is predictive programming. It is also an excuse to permit torture."

otvorite oci.
Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa, kao i sve ostalo u američkom sistemu vrednosti i sloboda je dobra samo kad donosi pare.

Pozdrav,

Vasa
Cini mi se da Vaso i Lesha znaju dosta o tome? Sta fali americkom sistemu vrijednosti, zamolio bih, sa posebnim osvrtom komparacije sa nekim drugim sistemima vrijednosti (sta je to po vama bolje od americke demokratije, a da ne postoji samo u vasoj masti, i da je uspjesno primenjeno negdje u svijetu)? I sta ce to strasno novo da se desi slicno 9/11 i koje ce biti posledice ?

Otvorite oci nama slepima!

Last edited by diviner; 02-10-2010 at 02:58 PM.
diviner is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 05:47 PM   #146
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Sta fali americkom sistemu vrijednosti, zamolio bih, sa posebnim osvrtom komparacije sa nekim drugim sistemima vrijednosti (sta je to po vama bolje od americke demokratije, a da ne postoji samo u vasoj masti, i da je uspjesno primenjeno negdje u svijetu)?
... i koja su to kola bolja od HUMVEE-a?

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Old 02-10-2010, 06:20 PM   #147
iatros
Member

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Cini mi se da Vaso i Lesha znaju dosta o tome? Sta fali americkom sistemu vrijednosti, zamolio bih, sa posebnim osvrtom komparacije sa nekim drugim sistemima vrijednosti (sta je to po vama bolje od americke demokratije, a da ne postoji samo u vasoj masti, i da je uspjesno primenjeno negdje u svijetu)? I sta ce to strasno novo da se desi slicno 9/11 i koje ce biti posledice ?

Otvorite oci nama slepima!
Ne treba pretjeravati s nekim teorijama zavjere ali su par stvari koje se u poslijednje vrijeme dogadajaju veoma zanimljive. Da se primjete neka cudna dogadjanja i "zanimljive" konstelacije, dovoljnoje samo malo pratite vjesti. S tim preporucujem slijdece dokumentarce:

http://video.google.com/videoplay?do...1563159418946#
American Radical - The Trials of Norman Finkelstein
South of the Border - Oliver Stone
iatros is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 08:24 PM   #148
diviner
Administrator

diviner's Avatar

http://video.google.com/videoplay?do...24912447824934

1 sekund i jedan pogled na desnu stranu web stranice linka koji si ostavio, i to je dovoljno za kontraargument.

I dobrodosli u novi svijet maste i relativiziranja svega, posto je vrlo lako imati misljenje, ali ne i rezolutan sud o tome sta je istina a sta ne. Internet "demokratija"...

Sve ove price, intervjui sa onima ili ovima, zeitgeist ovaj, ili onaj, su meni samo dokaz dokle ide ljudska masta i dokonost (a pogledao sam ih i ja sve, jer sam valjda i sam dokon ). To besumcno povezivanje tackica, i trazenja smisla u besmislu, je jednako onome kada se osobi ucini da na mesecu vidi ljudski lik, kada na marsu vidi forma glave nekog elienskog bica, da se u umetnickom djelu naivne umjetnosti spozna neka poznata forma (jer se ljudski mozak toliko trudi pronaci neki patern u necemu sto je totalno apstraktno), placebo efekat, sve mi je to davno postalo jasno... Ali totalno okrenuti stvari naopacke, prvo kreirati pricu (zvacemo je u ovom slucaju zavjera) a onda zatim podrediti sve fakte toj prici, prilagoditi je toj novoj "istini" i onda toliko vjerovati u to, e to se zaista moze samo suludostcu zvati. Sa ovim se slazu svi oni koji barem malo razumeju sta je to analiticki rad i istrazivanje, naucno dokazani fakti (pri tom kada kazem nauka, mislim na sociologiju i sve njene podgrane, ukljucujuci i psihologiju koja veoma dobro objasnjava sve gore pobrojane fenomene) i svi oni kazu (a ogromna je vecina, naspram ovih drugih, pa postujmo osnovne principe demokratije, ako vec ne postujemo okamovu teriju, odnosno cistu logiku) da nema zavjere kada je barem ova stvar u pitanju. Zapravo, svi ovi pokusaji proizilaze iz interesa da se postane manje vise poznat na internetu, jer medijska exponiranost moze kasnije i da se naplati (danas je i biti vidjen radi vidjenosti dobra kvota marketinga).

Ono sto se pak dogadja u Iraku, Avganistanu, ono sto se dogadja u Africi (ruanda,kongo, eritreja i etiopija), Bliskom istoku (Izrael, palestina, irak, iran), Rusiji (Cecenija), Irska, pa i kod nas (Bosna) se prosto desavalo i desavace se dok je svijeta i vijeka (a naveo sam samo sukobe za koje JA trenutno mogu da se sjetim...siguran sam da je takvih zarista bilo i ima na desetine)...

Nema potrebe traziti razloge u templarima, raznim rockafellerima, bushovima, raznim naftnim korporacijama, problem naseg konfrontizma i sumnjive ljudskosti je u nama samima (nasim interesima, pobudama, instiktima). Nekada davno nafta nije bila "izmisljena" pa se ratovalo za suvu zemlju, teritorije, a za orudje i oruzje je sluzilo sve: od hladnog seciva koplja i maca, pa do indoktrinacije putem vjere...Nema potrebe traziti zavjere, kada su odgovori na to zasto se danas ratuje u Iraku veoma prosti: Amerika se opekla zbog svoje naivnosti, gluposti, i sada jos naivnije pravi sama sebi tolike gubitke da jedva ceka da se izvuce sa tog istog Iraka i Avganistana (ako se zna zvanicno da je potroseno preko hiljadu milijardi dolara na ove operacije, nezvanicno je ta cifra i nekoliko puta veca, racunajte koliko nafte trebaju da ispumpaju iz tih osvojenih zemalja, pa uporedite sa dostupnim informacijama o tome koliko su procjenjene rezerve istih, pa cete shvatiti da nafta definitivno nije razlog, vec obicna i uvijek precjenjena sujeta nacije koja izigrava svjetskog policajca...isti je slucaj bio i sa nama, htjeli su valjda ovo malo rezervi u turiji, a culi su i da se olovo tako dobro placa).

Zato su mi zaista glupe izjave kako je amerika najvece zlo ovoga svijeta, trazenje opravdanja da bi se takvo sto "argumentovano objasnilo", kako je demokratija kriva, kako treba da otvorim oci (nista licno lesho, govorim uopsteno), kako svi hoce da nas iskoriste i prevare, da budemo njihovi robovi (pa to ide dotle da ovakve osobe prave svoje mini zavjere i na "lokalnom mikro" nivou). Amerika ono amerika ovo, ali zaista, samo zaista, razmislite i upitajte se, kako bi danasnji svijet izgledao da Amerika nije svjetska sila, i da ona nije jedan od glavnih kreatora svjetske politike i poretka: Zeljeli biste vise da svijetom vlada Staljinov komunizam? Ili ne daj boze da smo drugi svjetski rat zavrsili pobjedom fasizma? Molite se bogu sto je SAD prvi proizveo atomsku bombu, jer sam siguran da sada sigurno nebismo ni vodili ovu raspravu (ne bi bilo interneta, slobode govora, a tek toga da javno kazete na jednom mediju kakav je internet da je Treci rajh ili SSSR sranje od zemlje).

Hajde teoreticati zavjere, ko ce da mi objasni koji je interes SAD da okupiranoj njemackoj da nezavisnost koja je kulminirala ujedinjenjem 90e i najvecom ekonomijom u evropi, kasnije evropskom unijom? Koji je interes SAD da unistenom i apsolutno pokorenom Japanu dozvoli da bude nezavisna 2 ekonomska sila svijeta? Koji je interes SAD da dozvoli Juznoj Koreji da sa jednakom uspesnoscu prati ovdje navedene zemlje? KOJI JE INTERES SAD DA DOZVOLI DA OBEZGLAVLJENI SSSR ponovo staje na svoje noge u vidu nove prosperitetne Ruske federacije koja upravo ovih dana jaca odnose sa istom tom Kinom, u kojoj isti taj SAD ima vecinu proizvodnih pogona za svoje brendove?

Da znaju da se ponasaju oholo, znaju da se ponasaju bahato (to je glavni atribut svih mocnih koji ujedno nastoje da to i ostanu) znaju u dobroj namjeri na nanesu zlo, a losoj jos vece zlo, ali to zna i svako od nas. Svi ste na svojoj kozi osjetili kada vam neki prijatelj odmogne, pomazuci vam, svi ste osjetili kada vam neki prijatelj okrene ledja jer postoje drugi interesi, a svi znate bogami i da zaboravite i sjetite se svojih prijatelja uglavnom onda kada vam zatrebaju (za ime boga, pa licno sam gledao kako doskorasnje dobre komsije, ubijaju jedni druge zbog ne samo zbog novca, nego zbog ideologije, a bili dojuce dobri ljudi...nikakva zavjera ih nije zavadila, vec stara dobra pohlepa, neodgovornost prema sebi i drugima, sujeta, i svi ostali grijesi koji nam pune istoriju iz vijeka u vijek, godine u godinu, dana u dan). Nije mi namjera da u vama pobudim ono lose, vec samo da kazem da smo svi gresni, i da gresimo, i da ce ljudskih konflikata i na ovom mikro, i na ovom velikom makro nivou postojati dok postoji ljudi i ljudske civilizacije (nebitno da li se oni desavaju zbog Amerike, SSSR, ove ili one zemlje), i da nisu zavjere te koje pokrecu svijet, vec da sve krece od jedne ljudske jedinke-pa kulminira ili opstim dobrom (danasnje relativno mirno vrijeme), ili totalnom kataklizmom (svjetski ratovi od pocetka prve pisane istorije pa do I i II svjetskog rata.)

Eto, ja se sad nadam da bismo mogli da pricamo o filmovima a ne o teorijama zavjere, jer ono sto pouzdano mogu da pretpostavim, ovo samo moze da se pretvori samo u raspravu, a kasnije u svadju (kako su jedni slepi, i treba da otvore oci, a drugi strucnjaci, a treci nisu sigurni, ali eto sve znaju da to tako treba).

Last edited by diviner; 02-10-2010 at 10:46 PM.
diviner is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 08:38 PM   #149
iatros
Member

@diviner

Hvala na linku. Nisam znao da taj film postoji. Film "9/11 Mysteries" sam gledao na kablovskoj televiziji, na jednom ozbiljnom kanalu!
iatros is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 01:58 AM   #150
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

IL DIVO

Otkida film. Istinita prica.

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules