Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2011, 06:15 AM   #121
quake2
Banned

Default Re: Presonus Studio One V2 - ARA (r)evolucija!!!

U jbt.,najbrzi update sa toliko stavki ikad i to uradjen slusajuci korisnicke sugestije.Stvarno svaka cast Presonusu,razbijaju
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 02:55 PM   #122
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Ispravili su i onaj bug za strip silence sa dugackim klipovima sto je kolega Jan primetio ..
Prijavio sam taj bug prosle nedelje i eto, danas vec ispravljeno .. Svaka im cast na odzivu!

[OT] Utorak prodje, Logic nama ne dodje . U potpisu - Nestrpljivi [/OT]

Last edited by euphoric; 01-11-2011 at 03:00 PM.
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 04:04 PM   #123
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
Ispravili su i onaj bug za strip silence sa dugackim klipovima sto je kolega Jan primetio ..
Prijavio sam taj bug prosle nedelje i eto, danas vec ispravljeno .. Svaka im cast na odzivu!

[OT] Utorak prodje, Logic nama ne dodje . U potpisu - Nestrpljivi [/OT]

Ja danas poceo da radim prvi miks u S1.
I morao sam da izadjem na sat-dva van, ostavio upaljen komp i projekat , bez plaginova, samo naredjane trake, i kad sam se vratio zateko sam nesto "updating pool media.xml" i ucitavanje i nije hteo da mrdne. Videcemo sad u toku rada da li ce nesto da mi prijavi
Jan is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2011, 04:14 PM   #124
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ja danas poceo da radim prvi miks u S1.
I morao sam da izadjem na sat-dva van, ostavio upaljen komp i projekat , bez plaginova, samo naredjane trake, i kad sam se vratio zateko sam nesto "updating pool media.xml" i ucitavanje i nije hteo da mrdne. Videcemo sad u toku rada da li ce nesto da mi prijavi
Hmm..Ne znam sta je, nema nista o tome na netu, ali pretpostavljam da ima veze sa autosave-om..Iskljuci autosave pa probaj opet ..On je snimao (autosave) isto svakih 5 minuta (ako je na defaultu) pa se mozda tu nesto pobrkalo ?!

Pozdrav
Old 01-11-2011, 07:13 PM   #125
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Euphoric, imam jedno brzo pitanje za tebe
Jel si upucen mozda da li postoji neka alatka kojom brzo mogu da spojim dva odsecena dela (a da nije merge) evo objasnicu ti kako.

Tipa uzeo sam neku traku i uradio strip silence, i na jednom delu izmedju dva eventa on mi je odseko parce misleci da je tisina, jel postoji neka alatka kojim ja mogu da spojim ta dva parceta i da mi on vrati ono sto je bilo izmedju (odseceno), a ne da merge-om ih stavlja u kanister, ako me razumes, i ne bounce-om a da izmedju opet ostane tisina. Nadam se da sam objasnio iole razumno, konfuzno objasnjavam stvari :S
Old 01-11-2011, 07:59 PM   #126
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Euphoric, imam jedno brzo pitanje za tebe
Jel si upucen mozda da li postoji neka alatka kojom brzo mogu da spojim dva odsecena dela (a da nije merge) evo objasnicu ti kako.

Tipa uzeo sam neku traku i uradio strip silence, i na jednom delu izmedju dva eventa on mi je odseko parce misleci da je tisina, jel postoji neka alatka kojim ja mogu da spojim ta dva parceta i da mi on vrati ono sto je bilo izmedju (odseceno), a ne da merge-om ih stavlja u kanister, ako me razumes, i ne bounce-om a da izmedju opet ostane tisina. Nadam se da sam objasnio iole razumno, konfuzno objasnjavam stvari :S
hehe..ako sam te dobro razumeo, resenje za to sto ti treba je da uhvatis taj prethodni region i prosiris ga do dela gde je trebao da bude taj sto je nestao (odsecen)..
regioni su ne destruktivni i u svakom parcetu regiona mozes da povratis ceo klip resize-ujuci ga, ako me razumes..
takodje mozes i da kopiras taj prethodni i da ga slipujes (Ctrl+Alt) dok ne naidjes na taj odseceni koji ti treba..nadam se da sam ti pomogao, ako sam te dbro razumeo

Pozdrav!
Old 01-11-2011, 08:50 PM   #127
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
hehe..ako sam te dobro razumeo, resenje za to sto ti treba je da uhvatis taj prethodni region i prosiris ga do dela gde je trebao da bude taj sto je nestao (odsecen)..
regioni su ne destruktivni i u svakom parcetu regiona mozes da povratis ceo klip resize-ujuci ga, ako me razumes..
takodje mozes i da kopiras taj prethodni i da ga slipujes (Ctrl+Alt) dok ne naidjes na taj odseceni koji ti treba..nadam se da sam ti pomogao, ako sam te dbro razumeo

Pozdrav!
Ma jasno, tako i radim... Nego ako imas recimo 20 takvih parcica, malo je pipavo jedan po jedan povlaciti itd... U cubase-u samo glue alatkom kliknes na prvi od dva koja oces da zalepis i on ih zalepi, bukvano mogu tridesetak event-a da zalepim za 3-4 sekunde
Old 01-11-2011, 09:07 PM   #128
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Ma jasno, tako i radim... Nego ako imas recimo 20 takvih parcica, malo je pipavo jedan po jedan povlaciti itd... U cubase-u samo glue alatkom kliknes na prvi od dva koja oces da zalepis i on ih zalepi, bukvano mogu tridesetak event-a da zalepim za 3-4 sekunde
hmm..ne znam ni za sta slicno poput glue alata, nazalost .. mozda postoji neki laksi nacin, postuj na njihovom forumu, a alternativa je, ako vec imas 20-30 regiona, obelezi sve i resize-uj ih odjednom ..

pozdrav!
Old 02-11-2011, 03:57 PM   #129
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

I evo odradio sam prvi miks u S1.
Utisci su ovakvi.
Imao sam jedan crash, i to sa Soundtoys Decapitator-om, uporedjivao sam wet/dry signal na bypass-u i cuo se jak click/pop sta god, svaki put kad bih pritisnuo bypass (to se desava i sa jos nekim pluginovima, nisam upamtio sa kojim, nisam ni toliko probao), pa sam isao na on/off jer tako nema pop-ova, i kad sam iskljucio pa ukljucio Decapitator crashirao mi se S1.
Nakon toga nisam imao problema.
To je sto se tice "problema" u S1.
A sto se tice mog licnog utiska, malo sam sporiji u radu, jer sam naviknut na Cubase, ali nisam drasticno sporiji. U mixingu i nisam sporiji, a editing mi ide 20% sporije, ali to je samo zbog navike, nadam se .
Old 02-11-2011, 04:11 PM   #130
Zeroo
Member

A zvuk mixa generalno misljenje u odnosu na ostale?
Zeroo is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules