|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 |
Member
|
![]()
Uz sve duzno postovanje prema struci i svima vama koji se time bavite i koji imate znanje, nazalost moju ali i velik broj istomisljenika, mora se posezati za davnim vremenima jerbo od danas se nema sto cuti. Cast produkciji, tehnici, muziciranju al jbga....sve to nema ono nesto. Ok i 300 kanala ali nek bude nesto sto ce dirnuti i bar te navesti da odslusas do kraja. Naravno to nije vasa krivnja. I mozda jednom bude i nesto sto ce potrajati ko cepelini, u2, flojdi...ali...
Ali vasa je greska sto se thread razvezao u sasvim krivom smjeru. Ako sam ja shvatio idejnog zacetnika bilo bi zasto koristite određeni daw. Sto vas je zadrzalo na cubu. Pt ili nekom trecem. Zasto ste se opredjelili bas za taj... A ne koji je bolji. Svi su bolji a ja najbolji.. Dakle i mene interesira zasto znalci rade bas na tom i tom. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ok... Aktivno koristim 2 komada...PT i Logic. PT zato sto dosta radim sa videom i filmom...sound design, editing i mix. Za to mi zaista nema boljeg...uzasno jednostavan file managment, odlicni editing alati i najjasniji routing mixera. Podsjeca na klasicnu analognu logiku routanja, a ja vec lagano spadam u stariju generaciju ![]() Logic mi je nezamjenjiv kod komponiranja... Odlicni preseti, tona soundova, odlicni efekti. Primjer...da bi otvorio virtualni ampbox u PT-u imam oko 20 klikova misem dok u logicu je svedeno na 3! Primjer 2...da bi krenuo editirati wav ficlek u logicu, potrosim 12 klikova dok u PT 1. Eto...sve ima svoje kad znas za sta ti treba i kako radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Member
|
![]()
Ja sam 100% Studio One. Ranije sam koristio Cubase i Sonar dok nisam "otkrio" S1 v 2. Jednostavno mi je "legao", u smislu operativnosti i stabilnosti.
Ostalo sam probavao ali ne dovoljno da bih komentarisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Pro Member
|
![]()
obicni useru, imaš i sada takve bendove tipa porcupine tree, foo fighters itd. ne možeš porediti ono što je bilo nekad i sad, to su dva potpuno različita sveta. postoji sve, u velikim količinama samo treba kopati i u svom tom đubretu pronaći nešto dobro i lepo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Pro Member
|
![]()
nazad na temu. koristim S1 zato što me podseća na logic čiji interfejs volim, zato što ima apsolutno sve što mi treba i ne ograničava te bukvalno ničim. sve što hoću da izvedem mogu lepo i lako da uradim pogotovo u novoj trojci. comping mu je ludilo, takes to layers, plugin splitter po kanalu, miltiinstruments, predobro odrađena automatizacija... jedino što je malo brže u pt je audio editing i S1 nema vca ali je i to rešivo. nažalost mana je što ume da bude bagovit sa nekim 3rd party plaginovima ali sve se da rešiti ako si strpljiv, testiraš i ne trpaš u njega baš sve i svašta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Member
|
![]() Quote:
A shodno temi.. Pa msm da nema dawa kojeg nepotrebno tretiranje sa plagovima nece pokopati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zasto mislis da bi taj hit od U2 ili ostalih koje si naveo bio 'dugotrajan' u sadasnjem trenutku? Jednostavno se promijenio svijet. Po mom misljenju takodje pud losije strane (cisto da ne mislis da branim tezu sadasnjosti) ali tako je... Sve je brze danas. Brza je radnja filmova, brze kupujes, brze se mijenja moda, brze jednostavno zivis... Ranije si kupovao album, stavis iglu na plocu, slusas 30x prije nego doneses konacni (detaljni) sud o tome kakav je isti... Sad skines 2gb za 3min i picis po njima. I kad se sve to oduzme i sabere, kroz deceniju ili dvije imaces 'preslikanog sebe' koji ce govoriti 'eeee ono nase doba je bilo pravo vrijeme, slusaj ovu danasnju muziku i uporedi je sa drejkom'... Se la vi ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Moderator
|
![]()
Ok, ajd malo vraćanje na temu "Koji DAW koristite?"
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Koji VST synth koristite? | disco violence | Audio Software | 19 | 28-02-2009 06:17 PM |
Koji Gitarski VST preamp koristite? | disco violence | Gitarska Produkcija | 5 | 06-02-2008 06:21 PM |
koji sample rate koristite? | SHIVA | Audio Software | 12 | 06-01-2007 11:53 AM |
Sta koristite od bubnjeva ? | Akyboy` | Audio Software | 12 | 11-11-2004 09:56 PM |