Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2008, 12:16 PM   #111
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: PT useri javite se

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pa ljudi MORATE REALNO da znate sta mozete da ocekujete od kompjutera!!!
Sazto (kao sav normalan svet) ne snimas sve u audio, kad si nacisto sa zvukovima i aranzmanom. Ako ti ne radi, opet imas midi, pa usnimis ponovo.

Zapanjen sam kako svi trpaju po deset-petnaest soft sintija / samplera, pa 100 midi kanala pa 100 audio kanala, pa sendovi, pa efekti pa ovo ono...a sve na ZBUDZENOM PC-ju koji cak nije pravljen posebno za muziku!!?????

Lako je izotvarati 100 pluginova i sintija...ali ne moze to tako. Od davnina se PLANIRALO usnimavanje, miksanje itd, itd...!!!
A kod nas - samo krkaju!!!
Plus - "domaci" try-before-you-buy software - NIKAD NEZNAS STA JE PRILIKOM "Kakovanja" sjebano !!

Prestanite da se zanosite idejom da je obican / sklepani PC isto sto i studio.

Ja nemam apsolutno nikakvih problema sa zabadnjem da je ono toliko kritichno da ludim...Sem onoga sto sam se zalio sa grafikom, al to je zato sto plocha nije kvalitetna, i to cu zameniti i cao...Ja ne mogu da opteretim kompjuter toliko i sa najjachim projektima koje radim, tako da sam ja sasvim zadovoljan onim sto imam
Jos kad mi stigne Digi 002, u la la...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 11:35 PM   #112
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pa ljudi MORATE REALNO da znate sta mozete da ocekujete od kompjutera!!!
Sazto (kao sav normalan svet) ne snimas sve u audio, kad si nacisto sa zvukovima i aranzmanom. Ako ti ne radi, opet imas midi, pa usnimis ponovo.

Zapanjen sam kako svi trpaju po deset-petnaest soft sintija / samplera, pa 100 midi kanala pa 100 audio kanala, pa sendovi, pa efekti pa ovo ono...a sve na ZBUDZENOM PC-ju koji cak nije pravljen posebno za muziku!!?????

Lako je izotvarati 100 pluginova i sintija...ali ne moze to tako. Od davnina se PLANIRALO usnimavanje, miksanje itd, itd...!!!
A kod nas - samo krkaju!!!
Plus - "domaci" try-before-you-buy software - NIKAD NEZNAS STA JE PRILIKOM "Kakovanja" sjebano !!

Prestanite da se zanosite idejom da je obican / sklepani PC isto sto i studio.
A u kom to studiju sve mozes "real time"?
Ako sam te dobro razumeo, slazem se sa ovim sto kazes.
Ja sam ranije bio podlozan problemu : "Hmmm... dobro je, mada nisam siguran... to cu kasnije, neka ga za sad ovako..."... jedno, drugo, trece, pa posle ispadne 70% projekta "neka ga za sada ovako..."

Neodlucnost i nespremnost da se donese "definitivna" odluka je cest problem i to vidjam kod mnogih, a mislim da je to pogresno... (pod navodnicima je zato sto ne mora da bude definitivna...).

Ne radi se tu uopste o PC-u da li on moze, ili ne moze... moze u zavisnosti kakvi se VST-i, ili plugovi koriste. VST-i karaju RAM, a plugovi CPU (obicno). Tj. VST-i koji sami generisu zvuk karaju CPU, a oni koji citaju sopstvene samplove RAM. Jos niko nije ucitao recimo 3 full BFD-a sa DeLuxe samplovima sa 128 layera, jer je sasvim dovoljan jedan takav drum kit da ozbiljno optereti RAM na mashini sa 3 GB, bilo da je ona PC, MAC, brendirani PC, ili nesto trece... Ne moze da se sipa 2L u flasu od 1L, bila ona zlatna, ili plasticna.

Ipak... uopste se ne radi o tome... RADI SE O ODLUCI.

Moguce je da i ja gresim, ali ja ne volim milion stvari na foru "kasnije cu to, neka ga za sada". Kada mi arr. dodje u odredjenu fazu, postavim sebi pitanje:
-Jel? O.K. taj bubanj? Jeste? Vozi kanale bubnja u wav...
Cuvam midi kanale u folderu koji obicno imenujem "kanta", pa ako se kasnije ipak predomislim, midi je tu i vracam se na doradu.

-Jel? O.K. taj synth? Jeste... Pichi u Wav... midi traka se opet cuva u "kanti"..

Ne kazem... mozda je moj pristup pogresan, ali... meni je lakse od kada tako radim...
Uostalom, sta kada se snima gitara, "zivi" bass, zivi bubanj, truba... nema cak ni midi trake da se vratis unazad
Old 06-09-2008, 11:51 PM   #113
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

da, jbg.. al ako vec radim neke stvari u midiju, znam da hocu josh da dosnimim da tweekujem synthove.. da ako sam odradio dobar ritam, kojim sam zadovoljan.. da ne moram da se drkam oko njega da bih ga samo malko promenio..

iz istog razloga ne shaljem kao vecina vas bubnjeve u grupe pa da onda tako kontrolishem.. nije mi trip.. vishe volim da imam trista kanala i da nateram sebe da se potrudim jbg..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 12:10 AM   #114
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
da, jbg.. al ako vec radim neke stvari u midiju, znam da hocu josh da dosnimim da tweekujem synthove.. da ako sam odradio dobar ritam, kojim sam zadovoljan.. da ne moram da se drkam oko njega da bih ga samo malko promenio..

iz istog razloga ne shaljem kao vecina vas bubnjeve u grupe pa da onda tako kontrolishem.. nije mi trip.. vishe volim da imam trista kanala i da nateram sebe da se potrudim jbg..
Hmmm...ali... ako ne radis sa grupama, odrices se npr kompresije po grupama, eventualnog limitiranja bubnja itd.???
Old 07-09-2008, 12:55 AM   #115
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

znam, radim ponekad to, samo ako mi je potreban taj napumpani zvuk.. al mi ne treba tako chesto.. tj, to radim samo radi efekta, a vako.. pff.. vishe volim da dishe mix
Old 07-09-2008, 10:20 AM   #116
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Hmmm...ali... ako ne radis sa grupama, odrices se npr kompresije po grupama, eventualnog limitiranja bubnja itd.???

sto smarate coveka? vidis da ima svoj fazon...razmisljanja...rada....miksanja...ne zeli da se utopi u masu koja sve radi isto...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2008, 05:57 PM   #117
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

apsolutno.. iako je bilo sarkastichno.. nije da necu, nego ne zelim.. nemam potrebu..

pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules