|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja nemam apsolutno nikakvih problema sa zabadnjem da je ono toliko kritichno da ludim...Sem onoga sto sam se zalio sa grafikom, al to je zato sto plocha nije kvalitetna, i to cu zameniti i cao...Ja ne mogu da opteretim kompjuter toliko i sa najjachim projektima koje radim, tako da sam ja sasvim zadovoljan onim sto imam ![]() Jos kad mi stigne Digi 002, u la la... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Ako sam te dobro razumeo, slazem se sa ovim sto kazes. Ja sam ranije bio podlozan problemu : "Hmmm... dobro je, mada nisam siguran... to cu kasnije, neka ga za sad ovako..."... jedno, drugo, trece, pa posle ispadne 70% projekta "neka ga za sada ovako..." ![]() Neodlucnost i nespremnost da se donese "definitivna" odluka je cest problem i to vidjam kod mnogih, a mislim da je to pogresno... (pod navodnicima je zato sto ne mora da bude definitivna...). Ne radi se tu uopste o PC-u da li on moze, ili ne moze... moze u zavisnosti kakvi se VST-i, ili plugovi koriste. VST-i karaju RAM, a plugovi CPU (obicno). Tj. VST-i koji sami generisu zvuk karaju CPU, a oni koji citaju sopstvene samplove RAM. Jos niko nije ucitao recimo 3 full BFD-a sa DeLuxe samplovima sa 128 layera, jer je sasvim dovoljan jedan takav drum kit da ozbiljno optereti RAM na mashini sa 3 GB, bilo da je ona PC, MAC, brendirani PC, ili nesto trece... Ne moze da se sipa 2L u flasu od 1L, bila ona zlatna, ili plasticna. Ipak... uopste se ne radi o tome... RADI SE O ODLUCI. Moguce je da i ja gresim, ali ja ne volim milion stvari na foru "kasnije cu to, neka ga za sada". Kada mi arr. dodje u odredjenu fazu, postavim sebi pitanje: -Jel? O.K. taj bubanj? Jeste? Vozi kanale bubnja u wav... Cuvam midi kanale u folderu koji obicno imenujem "kanta", pa ako se kasnije ipak predomislim, midi je tu i vracam se na doradu. -Jel? O.K. taj synth? Jeste... Pichi u Wav... midi traka se opet cuva u "kanti".. Ne kazem... mozda je moj pristup pogresan, ali... meni je lakse od kada tako radim... Uostalom, sta kada se snima gitara, "zivi" bass, zivi bubanj, truba... nema cak ni midi trake da se vratis unazad ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Moderator
|
![]()
da, jbg.. al ako vec radim neke stvari u midiju, znam da hocu josh da dosnimim da tweekujem synthove.. da ako sam odradio dobar ritam, kojim sam zadovoljan.. da ne moram da se drkam oko njega da bih ga samo malko promenio..
iz istog razloga ne shaljem kao vecina vas bubnjeve u grupe pa da onda tako kontrolishem.. nije mi trip.. vishe volim da imam trista kanala i da nateram sebe da se potrudim jbg.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#115 |
Moderator
|
![]()
znam, radim ponekad to, samo ako mi je potreban taj napumpani zvuk.. al mi ne treba tako chesto.. tj, to radim samo radi efekta, a vako.. pff.. vishe volim da dishe mix
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Moderator
|
![]()
apsolutno.. iako je bilo sarkastichno.. nije da necu, nego ne zelim.. nemam potrebu..
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sony (Sonic Foundry) Acid useri, ajmo!:) | Jan | Audio Software | 3 | 14-09-2009 12:55 PM |