|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 | ||||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
[quote=kompozitor]
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
hm, postajem i ja naporan, ali nadam se da uskoro ozdravljujem, pa vas neću vi?e daviti poz |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Mason
|
![]()
Sta treba da bi pesma bila dobra pesma?
Imam ja tu neku svoju filozofiju ![]() Da bi pesme bile lepe, "dobre muzicare" treba postaviti uza zid i streljati... Velika mana "velikih tehnicara" je to sto u velikom broju slucajeva ne razmisljaju o tome sta je dobro za zadatu pesmu, vec sta sve mogu da ubace i da demonstriraju ono sto su vezbali kuci...Mnogo volim instrumentaliste koji prvenstveno znaju sta je na mestu, a sta nije... Poludim kada vidim da neko ocekuje aplauz za svoju deonicu i lovi svaku mogucu priliku da se istakne... Dodje ti da ga uhvatis za usi i kazes mu: -'Ajde ako mozes upropasti pesmu da bi ti se deca iz komsiluka divila ![]() Cuo sam dobar stos za nekog bassistu... ne seccam se ko je to provalio... -Ti sa njim sviras "Lovac na jelene", a on slapuje ![]() Neverne bebe? Suvise tezgaroski aranzmani... "pam... hte o bih da ti zo vem ime...tam pam... pla ka o bih a ne mam... rapa-tap...ruzna pesma na sto nacina..." ![]() Takodje mi se ne svidja pevanje onih riba, ali to verovatno nije do njih... verovatno ih tako teraju... jeza me uhvati kad cujem ona provlacenja kroz nos... kao da su progutale wah pedalu... Takvo pevanje po meni pristaje jedino Knezu i nikom vise... stvarno mi zvuci bas kao tezga... Cure imaju tehniku, ali je previse pokazuju... Uzivo su stvarno odlicni... Slusao sam ih leta 2004. u Budvi... Perfektno disciplinovana i cista svirka. Nema muljanja sa instrumentima i hvatanja na galamu. Onaj Randja stvarno otkida kako svira... Bio sam odusevljen svirkom i ostao sam celo vece u tom klubu... Dvoje je stvarno lepa pesmica, ima lepu atmosferu, liniju pevanja... nema price... Ovo sto sam napisao su moja razmisljanja i moj nacin gledanja na stvari... ne kazem da je ispravno, mozda i nije... Ja se drzim onih starih izreka "jednostavnost je majka mudrosti" i "ako imas sta da kazes, reci ces i u dve reci"... Ovo sto sam pisao se ne moze bas odneti na jazz i jos neke pravce, ali na pesme sa pevanjem, strofom, refreno... DA.... Neka me voz zgazi ako lazem ![]() Eto, po meni je Lou Reed - Perfect Day dobra pesma... ima sve sto treba da ima, a nema divljanja instrumentima, pevanje nekakvih ultravisina... jednostavno nema potrebe, dobra je pesma...
![]() |
#113 | |||||
Guest
|
![]() Quote:
Hmm... Interesantno je da bas i klavir " idu skupa " . I ja isto volim ova dva instrumenta , skroz su mi genijalni . Iako sam bio gitarista . Quote:
Quote:
Quote:
Svako ima svoju poruku . Pesnik svoju , ja svoju , instrumentalista svoju ... Sve se to fino nadopunjuje kad su ljudi normalni . Uopste mi ne smeta da se izrazim to sto su stihovi neciji , ili to sto svira ili peva neko drugi . To mi je tako normalno . Uvek sam zadovoljan kad nesto uradim . Quote:
Upisivanje je jako korisno ( za zivce ) . Ne moras da se nadvlacis sa ljudima . Kompjuter radi i ne kenja ( da izvines na izrazu ) . Poslacu/uplodovati snimak jednom prilikom . To je obicna pesma , nista intelektualno , neshvatljivo , misticno . Trudim se da budem jasan ko sunce u podne . Ne zelim biti " neshvaceni umetnik " . Elektro cardas , to je to ! ![]() Pozdrav ... |
|||||
![]() |
![]() |
#114 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() jadne N Bebe, niko ih neće oprati ?to su prvo bili tezgaro?ki, pa onda autorski bend... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Usput, sviras odlicno... po meni...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 22-12-2005 at 09:30 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
hahahaha...ovo je mrak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
fala lijepo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Mason
|
![]() Quote:
Pa kompozicija iz filma "Lovac na Jelene" je baladica, nezna i lagana, pa bi se reklo da slap forice, shamaranje zica i sl. bas i ne ide izuzev mozda nesto ultra nezno... ![]() E sad, naravno da se moze dokazati da ipak ide ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Moderator
|
![]()
Idekius:
Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Volim Narodnjake | balthazaar | Pricaonica | 38 | 29-04-2008 04:45 PM |
Evo za?to volim D-50 synth | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 50 | 29-10-2007 08:29 PM |
Zasto volim Kawai K4 :))) | Daemian | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 19-10-2007 09:10 AM |