|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 | ||||
Psiho
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
S tog aspekta tvoja sugestija da izostanak konkretnog zaključka ujedno uklanja i svaku potrebu za diskusijom zapravo nema nikakvog temelja. Netko voli imati konkretan zaključak po kojem postupa, a netko voli o svemu diskutirati i mjenjati poziciju kad god naiđu nova razmi?ljanja i informacije u nekoj diskusiji. Quote:
Razlog moje neljubaznosti je upravo tvoja spremnost da na osnovu čiste predrasude proglasi? čitavu diskusiju nepotrebnom pri čemu prilično neljubazno i prepotentno zauzima? poziciju osobe koja je sposobna i kompetentna predvidjeti ishod rasprave, te donjeti odluku o tome ima li smisla da se "tuđa diskusija" nastavlja ili ne. Sve da si i u pravu (a nisi) to te ne stavlja u poziciju da prosuđuje? koje diskusije imaju ili nemaju smisla, jer nitko se nie rodio "ispravan" pa je tako svako "ispravno mi?ljenje" rezultat razmi?ljanja i diskusije tokom koje smo neizbje?no morali "ne biti u pravu", te upravo kroz informiranje i diskusije postupno korigirati "krivo mi?ljenje" u "malo manje krivo mi?ljenje". Eto.. utoliko diskusija drugima ima smisla čak i onda kad ti zna? "krajnju istinu", a ja iskreno ne vjerujem da se ovdje itko od nas mo?e pohvaliti time, pa tako ni ti. Da si umjesto osude postavila pitanje o svrhovitosti rasprave... ja bih ti sve ovo rado objasnio i bez arogancije. Neljubaznost mog odgovora je čista refleksija tvog pona?anja. Ja nastoim biti ljubazan i ugodan kad god je to moguće, a iznad svega nastoim po?tovati sugovornike zbog kojih i dolazim ovdje na prvom mjestu. Omakne se i meni... ali ovdje uvijek netko primjeti kad se nekome "omakne" pa sam tako eto i ja tebe primjetio ![]()
![]() |
![]() |
#102 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Hoces ako ti neko plati, ali ako budes morao da radis za dzaba iliti iz ljubavi, nesto sumnjam da ces ista napraviti ![]() Salim se, svakako da svakome ko zna da radi ova situacija ide u prilog, mzoe biti ugrozena samo ona muzika koja je ista kao i gomila ostale, tako da ovo svima nama ide u prilog ... Svi imaju instrumente, ja znam da nabodem par akorda na gitari i na klaviru, ali niko nece doci na kocert da me slusa, kao sto nece slusati ni te producente koji sklope dva loopa i naprave pesmu ...
![]() |
![]() |
#103 |
Senior Member
|
![]()
@sumanut,
koliko ja vidim tu se govori o vrednosti umetnosti, a uzgred, za tezu da je "lepota u oku posmatraca", smo valjda svi vec culi |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Pro Member
|
![]()
Mnogo cesce cujemo onu da je lepota u broju prodatih primeraka ...
Quote:
Sve se svodi na stvaranje osecanja u coveku, a ne u stvaranju eura ili dolara u medijskim kucama ...
![]() |
![]() |
#105 |
Pro Member
|
![]()
@ dabar / mrmot
bolje bi bilo da malo zacutis , da ne podsecam ljude za onaj "rmx" sto si "uradio" ... VOICE OF ISTANBUL ... bolje malo sebe tj mi sebe da pogledamo kako radimo pristupamo muzikom pa tek onda da filozofiramo , ovo sto citam je sve sablonski ... ko je pametan bolje mu je da radi muziku kakvu takvu , pogura sebe (u bilo kom smislu) nego da filozofira ovde , svi su neki elitizam/underground a zarko zele da odrade makar i jedan takt benasiju/tiest-u.britney/duffy/ceci ... over & out |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||||
Psiho
|
![]() Quote:
Ti priča? o tome da je poplava tehnologije i informacija smanjila mogućnost zarade ljudima čije umjeće produkcije daleko nadilazi produkciju proiza?lu iz računalnog copy/paste boom-a i krekiranog kjubejza. Nitko ne osporava to ?to ti govori?, ali to nema veze s glazbom. To je tr?i?no-ekonomski problem specifičan za sva tr?i?ta gdje se ponuda naglo poveća, a povećanje ponude uvijek vuče i pad cijene, a kad cijene padaju počinje i pad kvalitete jer uz nisku "otkupnu cijenu" prioritet je proizvesti puno, a ne kvalitetno. Ono ?to ti ja poku?avam reći je da tebe nisu sjebali kompjuteri nego si se "sjebao" sam. Zajeb je u toliko ?to nisi uspio predvidjeti copy/paste boom, ali najveći zajeb je to ?to si uspio ne uvidjeti da će bilo kakav boom na tr?i?tu rezultirati padom financijske vrijednosti tvog rada, i ?to nisi bio spreman na tu mogućnost. Ja mislim da ja tebe dobro razumijem, i savr?eno mi je jasno da tebe (i cjelu profesiju) to stavlja u vrlo nezavidnu situaciju. No sad kad se to već desilo najgluplje je da okrivi? copy/paste revoluciju i sutra ponovi? istu gre?ku s nekim drugim poslom. Bilo bi puno bolje da shvati? kako tehnolo?ki razvoj jednostavno nosi svoje, a uzrok tvog problema je van tehnologije i same glazbe. Napravio si propust kao i milijarde drugih ljudi, jer malo tko razmi?lja o takvim stvarima prije nego se one dese. No kad ti se već desilo... nemoj kao većina drugih okriviti tehnologiju, susjeda ili internet. Shvati gdje je bio zajeb, i počni primjenjivati tehniku "disprerzije rizika" ili barem imaj nekakvu alternativu u vidu kada svoje prihode crpi? iz jednog izvora (djelatnosti). Quote:
S druge strane ti njih jo? uvijek treba?, jer tvoj posao ne stvara direktnu dobit kao uzgoj mandarina ili maslina, pa ti je malo nezgodno ljutit se na izdavače koi su te tap?ali dok si im ne?to značio, a sad te ne jebu 5%. Kao rezultat mislim da projecira? krivnju na one koi su najmanje krivi. To samo po sebi i nije neki grijeh jer tako lak?e radi? sa ljudima koi se te ostavili na cjedilu, ali problem je ako nikada ne ustanovi? u čemu je točno bio problem... jer kad se to desi ljudi ponavljaju pogre?ke koje su mogli izbjeći, ali zbog "prebacivanja krivnje" nisu vidjeli vlastite pogre?ke. Quote:
Ne ?elim se postavljati s visoka, ali mislim da bi ljudi kao ti (koi hrane time obitelji) trebali ozbiljno početi raditi na alternativnom izvoru prihoda. Glazba je luksuz bez kojeg se mo?e, ljudi para imaju sve manje, a besplatne muzike ima sve vi?e. Realne ?anse da od toga do?ivi? penziju su iz dana u dan sve manje, neovisno o tvojoj sposobnosti, znanju i o tome ?to propaganda na TV-u laprda, te koga god ti krivio za situaciju. Ovo ti najiskrenije govorim, i u maksimalno dobroj namjeri. Ja bih volio da se nisi na?ao u takvoj priči, ali već kad jesi onda pouzdano znam da prebacivanje krivice samo dodatno ote?ava rje?avanje problema. Quote:
Ja samo ne volim ?to krivi? krive ljude, a time razvija? i animozitet prema samoj glazbi koja dolazi od tih ljudi, i tako počinje? mrziti ono ?to si jednom volio, i ?to te motiviralo da danas radi? to ?to radi?. Kad već nema dosta para... barem da ti glazba ostane vjeran drug ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Psiho
|
![]()
Eto... sad zna? i ?to je umjetnost, ali i ?to je to etika i ?to razlikuje etiku od morala.
Drago mi je da si ulovio koncept decentralizacije ponajprije zbog toga ?to je praktično imati to u vidu i biti u stanju predvidjeti smjer promjena. Malo je onih segmenata dru?tva koi time neće biti pogođeni. Filmska i glazbena industrija su zbog prirode medija među prvima osjetile promjene, no sve će vrlo brzo postati nepovratno podlo?no decentralizaciji. U susretu fragmentirane i centralizirane moći sa novim elektronskim medijima stari centri moći nalazit će se u situaciji sličnoj onoj kada se nepismen plemenski čovjek susreo sa urbanom sredinom i tehnologijom pisma. Pisani medij i distribucija zapisa je odmah onemogućila dotada?nji plemenski poredak koji je bio baziran isključivo na usmenoj tradiciji. Svaka hijerarhija unutar elektronskog medija osuđena je na propast, jer priroda elektronskih medija je omni-prezent, i kao takva krajnje nepogodna za odr?avanje sustava sa vertikalnom hijerarhijom. U otvorenim komunikacijskim sustavima posrednici ne egzistiraju, već se interakcije vr?e direktno, bez posrednika. Kad vidi? cjelu sliku... jasno je k'o dan. Recesija je samo drugo ime za početak izumiranja ![]()
![]() |
#108 | ||
moderator
|
![]()
S obzirom na to da mi pises post od pola strane koji je arogantan,licilo mi je na frustraciju.Izvini na pogresnoj proceni.
![]() Quote:
![]() Quote:
A to sto kazes da mi se "omaklo" - to mi tek nije jasno.Ako sam nesto ruzno i uvredljivo rekla,izvinjavam se zaista. ![]() U sv slucaju,sve kul...rasprava se moze nastaviti,ja je ne sprecavam.. Pozz
![]() ![]() "There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards." Last edited by Eeva_r&b; 11-12-2008 at 04:24 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Pro Member
|
![]()
@ shiva
e crnjo sad si sve rekao kako treba i sa cim se slazem 100% ... elem topic bese buducnost muzike ... mi pricamo o sadasnjosti ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Banned
|
![]() Quote:
Sjebo si sad svog druga skroz :P Sad me tjeraš da biram između dvije ljubavi filozofije i muzike ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E, Šiva ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by balthazaar; 11-12-2008 at 04:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Buducnost muzike? | disco violence | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 4 | 18-04-2009 11:27 AM |
Buducnost Audio Tehnike... | slowstar | Slobodan Marković | 27 | 15-06-2007 03:54 PM |
Buducnost 5.1 formata | OFF | Zoran Vračević - Vrač | 29 | 27-10-2006 11:20 PM |