|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ono sto sam poslao tamo je daleeeeeeko od "mediterana"... ![]()
![]() |
#102 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
MAO
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#104 |
Moderator
|
![]()
Moracu da kazem Lejli da se pripremi, mozda bude i kviz...
Ja cu uloziti Kviska na nju... ![]()
#105 |
Pro Member
|
![]()
Kod nas je sve, (sto kaze moja pokojna baba) "na ludu kisa, na ludu susha"
Ne znam zasto imate "a priori" protiv da postoji i festival sa zivim bendom, na kome ce i "matorci" moci ponesto da otpevaju, pa makar i bilo sladunjavo... Po mom skromnom misljenju, San Remo je bar po zvuku, aranzmanima i u vecini slucajeva pesmama, daleko najbolji festival u nasem bliskom okruzenju. Ne sastoji se savremena muzika samo od "morona" koji na bini rade sve, sem da pevaju, i od grupa, koje su celu svoju karijeru bazirali na zaj...nciji a takvih ima dosta, mozda i suvise. sta moze da bude lose u jednoj, na primer "klavirskoj baladi" koju bi otpevala neka pevacica koja to ume da radi? (malo ih je, ali postoje...) zasto bi sve numere morale da se sastoje od "Stylus RMX" ili BFD, ili ne znam vec kakvih loopova, lose isprogramiranog sint bassa na kobajagi "analognom sintu", pogresno vodjenih glasova u harmoniji i pratecim vokalima, uz suludo koriscenje antaresovih proizvoda i "Melodyna" i sa "zali Boze" gudacima sviranih na "dallape" nacin, po "harmonijama Bato!!" a pri tom koriscena Vienna ili EWQL,(takodje zali Boze) ili ne znam vec sta, i to se proglasilo kao "moderna, uspesna produkcija, puna mladalacke svezine" Opet ja gorak, al' sta da radim, mator sam i depresivan, ali nemojte zameriti, nikom ne smetam, jer nisam vise "u igri", bar ne na taj nacin. To da su momci (organizatori) iz CG malo suvise poceli da insistiraju na nasoj "zapadnoj braci" za koju misle da su prirodno nadareniji i mnogo bolji od nas sa ovih prostora, to nazalost stoji, pogotovo ako su ranije navedeni likovi koji ucestvuju u realizaciji tacni... Pozdrav, svima mnogo uspeha!
#106 |
Moderator
|
![]()
U nacelu se slazem sa vama, jedino sto vam argumenti nisu adekvatni i to je jedino sto bih osporio.
Ne vidim nista lose u koriscenju savremenih sredstava, zarad nekog validnog rezultata... Opet, ako sredstvo postane "izraz", dolazimo do problema o kome drobimo vec ne znam koju stranu... Licno me je bas briga da li bubnjar svira DW ili Ludvig, ako to dobro zvuci. Isto tako mi nije bitno da li je to ziv bubnjar ili BFD, sve dok se cuje onako kako sam to zamislio. Cak mi je ovako mnogo lakse, jer sve sviram sam na snimcima koje radim, osim u vrlo malom broju slucajeva, kada mi treba neki klavir, rhodes ili hemond, sax, truba, odsvirani manirski. Onda zovem ljude koji su "to", da to i odsviraju. Ali to je mozda 3% na godisnjem nivou. Sve ostalo radim zahvaljujuci tehnologiji koja mi omogucava da ono sto cujem "u glavi", projektujem u zvuk i ne vidim u tome nista lose. Na kraju, i mnogo slavniji kompozitori su u ono vreme koristili pero, mastilo i papir, ne bi li svoje kompozicije zapisali, a slozicete se da se jos niko nije rodio sa nekim od tih "pomagala". Samo su okolnosti malo drugacije i tehnologija je uznapredovala. Dolazimo do sustine... I dalje, za sve sto ne valja nije kriv softver, PC, MAC, tehnologija, vec COVEK. Kad mi nesto ne zvuci dobro, ne krivim zvucnu karticu, vec sebe. Za los muzicki ukus i losu muziku, nisu krivi niti festivali, niti "klinci" ili "matorci", vec su krivci svi oni koji se muzikom bave. KAda bi se svako od nas maximalno potrudio i dao sve od sebe, male su sanse da bi stanje bilo ovakvo. E, zato kazem, da nisu krivi samo oni koji sranje prave, vec i oni koji ne rade nista da bi to promenili. Da postoji alternativa, svi bi pre birali bolje, nego losije, ali na zalost, ta alternativa nije bas mnogo jaka... I to je krivica svih nas, bez izuzetka.
#107 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
#108 |
Banned
|
![]()
Koliko znam, pobednik prvog ciklusa emisije 3k-dur se itekako pokazao i dokazao pevajuci. http://ru.youtube.com/watch?v=apI8QXorwrI Album koji je trebao da usledi kao nagrada i koji je trebao da bude snimljen,NIKADA nije snimljen, jer je decko odbio da peva "nasto komercijalnije" i hteo da peva ono po cemu su ga i zapazili i ukazali mu poverenje i na osnovu cega je na kraju krajeva i pobedio.Sta bi mi koji znamo da isti covek poseduje izuzetan kvalitet i profesionalnost trebali da radimo?Da bojkotujemo sve televizije i radio stanice dok ne pocnu da ga pustaju?Da bojkotujemo ekipu iz velikog brata(i njihove devojke) za koje nemamo pojma kako i zasto su se tamo uopste pojavili i zasto se stalno vrte SVUDA a ocigledno je da pobedniku iz 3k dura nisu ni do kolena?Da nije slucajno njihovo vacarenje u WC-u dokaz njihovog izuzetnog muzickog zalaganja?.....da se ne lazemo ovde,znam barem pedeset pojedinaca i bendova koji vrede i rade ali nemaju da PLATE sve ono sto nije muzika, pa samim tim nemaju ni medisku podrsku,pa samim tim, ne moze ni da ih cuje siri krug ljudi.Njihova muzika nije tra-la-la za na prvo slusanje, i par pojavljivanja u raznim marginalnim emisijama su nedovoljna za bilo sta sto bi ih sire afirmisalo.Neka lepo oni ostali,koji su odlucili da budu "zvezde" i imaju sredstava da tako i zive nastave po svom,niko im to u ovoj zemlji koja ima mnogo vece probleme od opste kulture ne brani ali.....da li ce uspeti sve da nas ubede u svoj talenat,znanje,umesnost,profesionalizam....bili bi ipak pusti snovi.Ukusi jesu raznovrsni i to neki u svetu umetnosti veoma vesto koriste(naravno za svoj gros) ali ispricati notama nekome zaista uverljivu pricu je iskustvo koje se ne kupuje parama,silikonima,vezama,poznanstvima.....kada to shvate ove nase zvezdice mozda i potraju duze od svog budjeta za usiljeno emitovanje.Posto ne bih da se raspravljam sa bilo kim ko je tome vican,ovim postom bih i zavrsio na ovoj temi.Pozdrav
|
![]() |
![]() |
#109 |
Banned
|
![]()
Apropo pobednika 3k-dura evo procitaj lakijev post ima mnogo istine u njemu.
http://www.rumski.com/forum/showthre...ht=subjektivno E sad sto se tice tih dobrih bendova,moraju da se necega odreknu,svi se mi godinama odricemo zarad skupih sprava,instrumenata,mikrofona itd.Mislis li da pola foruma nije moglo da sedne u skupe automobile i da se kurci po gradu,moglo je dosta njih al su kupovali sprave da bi mogli dalje da rade i stvaraju.Zasto ti ovo pricam,ne mogu bez dinara da sede skrstenih ruku i da vicu ko kalimero"to je nepravda"moraju da uloze u sebe da bi im se vratilo,to je normalno u svakom poslu ne samo u nasem.Pozz |
![]() |
![]() |
#110 |
Moderator
|
![]()
Da ne pominjem da je taj momak, pobednik prvog 3K dura, potpuno neharizmatican, neoriginalan i neaktuelan (ovo nista licno, cisto profesionalno zapazanje).
U najmanju ruku je promasio epohu i kasni jedno 30 godina opusteno sa stilom. NARAVNO da niko to nece da snima, niti objavljuje. To moze da prodje po nekim kafanama, gde je vreme stalo, a okupljaju se ljudi sa svojih 40-50 godina i secaju se "lepih vremena". To nije bas primer koji bi mogao da se upotrebi za bilo sta u ovom razgovoru, osim kao potvrda da je alternativa jako labava....
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |