Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-04-2011, 09:37 PM   #91
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Kdje kupiti Firewire sa TI chipsetom?

Ovaj dugi thread se bavi samo pokusajima nabavke kontrolera sa TI chipset-om, sto je iz neobjasnjivih razloga postala retkost. Tvoje pitanje zadire malo dublje. Elem, TI NIJE resenje svih FW problema na PC-u. Daleko od toga. Nekim ljudima TI zadaje probleme dok VIA, NEC, Lucent narocito, rade bez greske. Kombinacija maticne ploce i audio interface-a igra vrlo bitnu ulogu. Onda bloody windoze... Probaj (ako je W7) sa legacy driver. Pogledaj da li je IRQ share-ovan. Dozvoljeno deljenje virtualnih IRQ-ova je super za masine za net+pasijans+word, ali za DAW to ne prolazi. Probaj sa drugim slot-om. Manuelna instalacija Win je jos jedna opcija, onda nema share-ovanja, mozes sam da dodeljujes IRQ svakom uredjaju. Bilo je vec dosta reci, pogledaj po forumu, ne znam da li je ikome sve radilo od prve. /ovo se ne odnosi na ponosne vlasnike Mac-ova/. Srecno, poz.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 12:33 PM   #92
mladjastojanovic
Member

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Ovaj dugi thread se bavi samo pokusajima nabavke kontrolera sa TI chipset-om, sto je iz neobjasnjivih razloga postala retkost. Tvoje pitanje zadire malo dublje. Elem, TI NIJE resenje svih FW problema na PC-u. Daleko od toga. Nekim ljudima TI zadaje probleme dok VIA, NEC, Lucent narocito, rade bez greske. Kombinacija maticne ploce i audio interface-a igra vrlo bitnu ulogu. Onda bloody windoze... Probaj (ako je W7) sa legacy driver. Pogledaj da li je IRQ share-ovan. Dozvoljeno deljenje virtualnih IRQ-ova je super za masine za net+pasijans+word, ali za DAW to ne prolazi. Probaj sa drugim slot-om. Manuelna instalacija Win je jos jedna opcija, onda nema share-ovanja, mozes sam da dodeljujes IRQ svakom uredjaju. Bilo je vec dosta reci, pogledaj po forumu, ne znam da li je ikome sve radilo od prve. /ovo se ne odnosi na ponosne vlasnike Mac-ova/. Srecno, poz.
Legacy je bilo resenje za mene,hvala puno
mladjastojanovic is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2011, 09:09 PM   #93
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Super, lako si se izvukao...
Khan is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 03:31 PM   #94
yanprawda
Member

yanprawda's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
/ovo se ne odnosi na ponosne vlasnike Mac-ova/. Srecno, poz.
...oni prvi i otkrise te probleme... (agere/lucent chipset)

Last edited by yanprawda; 10-05-2011 at 03:34 PM.
yanprawda is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules