Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2005, 05:28 AM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Yamaha 02R

Danas sam postao ponositi vlasnik ove sprave! Ne znam nista o njoj, niti kako da je sad prikljucim na Lunu! Ima li ko iskustava?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2005, 10:30 AM   #2
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Re: Yamaha 02R

Evo sprave, a posto je polovna nisam dobio ni usb kabel za nju. Gde sad to iskopati?
Attached Images

Old 02-09-2005, 10:48 AM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Bravo, bravo bravooooo

Ako imas Adat ex na luni, onda ga prikljuci opticki. A za pocetak povezi midijem, da br imas dobar remote. Kol'ko para?
Old 19-09-2005, 10:03 PM   #4
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Ljudi, pomagajte, pojavio se najjaci problem civilizacije - kabel. Imam kabel PC to Host, gde je na jednom kraju 9-to pinski Host, a na drugom redovan serijski, a da bi se prkljucio na PC treba mi USB. Onda sam kupio kabel USB to RS-232, i onda shvatio da to ne radi, da mi treba USB to RS-422 koji bi mi konvertovao PC to Host....a sve zato sto ne mogu da nadjem kabel koji povezuje Yamahu 02R sa racunarom. Ni na net-u ne mogu da se snadjem. Razume li se neko u kablove?
Old 19-09-2005, 10:25 PM   #5
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Ljudi, pomagajte, pojavio se najjaci problem civilizacije - kabel. Imam kabel PC to Host, gde je na jednom kraju 9-to pinski Host, a na drugom redovan serijski, a da bi se prkljucio na PC treba mi USB. Onda sam kupio kabel USB to RS-232, i onda shvatio da to ne radi, da mi treba USB to RS-422 koji bi mi konvertovao PC to Host....a sve zato sto ne mogu da nadjem kabel koji povezuje Yamahu 02R sa racunarom. Ni na net-u ne mogu da se snadjem. Razume li se neko u kablove?
zar ne mozes prosto da uzmes obican USB kabl (koji s jedne strane ide u O2R, a sa druge u PC)...znam da je tako radilo na O2R96...
Old 20-09-2005, 01:48 AM   #6
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe
zar ne mozes prosto da uzmes obican USB kabl (koji s jedne strane ide u O2R, a sa druge u PC)...znam da je tako radilo na O2R96...
Drage volje, ali na Yamahi nema USB ulaza! Samo taj Host!
Attached Images

Last edited by Mogli; 20-09-2005 at 01:52 AM.
Old 20-09-2005, 09:48 AM   #7
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Quote:
Originally Posted by puRe
Drage volje, ali na Yamahi nema USB ulaza! Samo taj Host!
a povezivanje preko MIDIja...na 96-ici USB sluzi kao zamena za MIDI portove [ali svejedno mogu da se koriste midi kablovi umesto USB-a]...pogledaj da li je i to slucaj ovde...svejedno, sve to bi trebao raditi sa Yamahinim Studio Manager softverom...
Old 20-09-2005, 08:56 PM   #8
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Bez obzira na midi, treba mi Host to USB kabel da bi izvrsio upgrade operativnog sistema 02R i cim se on ukljuci, mikseta ga odmah prepozna. Taj kabel pretvara miksetu u ekserni hardwer racunara, bar sam tako ja razumeo i onda u kombinaciji sa Nuendom to sve sljaka fantasticno. Jedva cekam da poukljucim one efekte sa Yamahe, a UAD-ove da cuvam za najfinije stvari.
Moracu da kontaktiram nekog od Yamahinih distributera za taj kabel.
Old 20-09-2005, 09:16 PM   #9
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Bez obzira na midi, treba mi Host to USB kabel da bi izvrsio upgrade operativnog sistema 02R i cim se on ukljuci, mikseta ga odmah prepozna. Taj kabel pretvara miksetu u ekserni hardwer racunara, bar sam tako ja razumeo i onda u kombinaciji sa Nuendom to sve sljaka fantasticno. Jedva cekam da poukljucim one efekte sa Yamahe, a UAD-ove da cuvam za najfinije stvari.
Moracu da kontaktiram nekog od Yamahinih distributera za taj kabel.
opet pricam iz iskustva sa O2R96, ali se tamo sve povezivalo preko MIDIja odn. USB-a [koji se kompjuteru prikazuje kao MIDI]...preko toga su radjeni OS updateovi kao i povezivanje sa kompjuterom, a mikser je funkcionisao kao i obicno...
Old 20-09-2005, 09:31 PM   #10
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

KOliko se ja sjecam, to neces tako jednostavno rijesiti... Znam da je Yamaha prodavala taj kabl za neki 70 DM (tada), i da je uz njega dolazio flopi za drajverom, koji se u contol panelu vidio kao "Yamaha nesto". Jedino sto mi pada na pamet je da potrzis po netu semu za taj kabl, pa da ga sam napravis, i eventualno da vidis da li je neko okacio sadrzaj tog flopija. Isto tako pogledaj na Yamahinom sajtu ima li tog softvera da se spusti. Ako ima, onda samo treba kupit PS2 i RS konektor, i polemit zicice

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules