|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Skupo brate...skupo!
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
U Americi da zivim,to isto bi me kostalo 1500 evra!
![]() Ali idemo dalje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vibrator
|
![]()
sta reci, sve za zvuk..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
malko sam zbunjen.. znam ljude koji su davali po 10k evra za akustiku kojoj sam cuo audibilne mane.. ovo je neko low-budget resenje ? Koja namena ? Za sobne radove ili i za ozbiljnije studije? meni 1000e nije problem dati ukoliko to daje rezultate....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
izgleda gotivno nadam se da se tako i cuje...daj jos slika obavezno.Kakvi su ti oni stalci za monitore..ja moram da pazarim neke jos drzim moje na nekim kutijama...i reci mi samo kako se hladis posto kapiram da je vruce unutra?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
|
![]()
Koje su ti dimenzije prostora koji formiraju Max Volovi
![]()
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Auh,juce sam bio sludjen oko svega ovoga da kada sam postavio topic nisam znao gde se nalazim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
Senior Member
|
![]()
bezsmisla:
Quote:
Quote:
http://www.sweetwater.com/store/detail/BS342/ Ne secam se ,ali mislim da sam ih oko 70 eur platio. Quote:
Arthur: Quote:
![]() Kao sto vidite Maxx-Wall paneli u kombinaciji sa LenrdBAss trapovima ravnomerno izoluju po svim frekvencijama.Ovi koeficijenti koji se krecu oko 1.05 su NRC (Noise Reduction Coefficient).Sve sto se krece oko 1 je standard. Mnoga jeftinija resenja imala bi razne nelinearnosti (rupe) u spektru itd... Ti ljudi su davali 10k verovatno za mnogo veci prostor.Ovo je ipak nekih 6m2 prostora. Quote:
Ne zalim ni jedan euro koji sam dao. Ono na sta ova soba lici sada (mislim na prostor izvan Auralex-a ![]() Dakle zamislite dodjete kod nekoga u goste,a onda vas uvodi u sobu u kojoj je kao indijanac ogradjen nekim ljubicastim panelima... a jedva mozete da prodjete do terase...ako sednete na krevet,pogled vam je pravo na Auralex zidove... dakle izgubio sam sobu a dobio magicnih 6m2. Znam da mnogi imaju iluzije da su samo dobri monitori bitni,a onda kada je rec o akustici...to je deo gde treba ustedeti novac i proci sa nekih 100-200 evra.Moze i to,ali je pitanje koje su vase ambicije... jer sigurno daleko da mozete da cujete jasnu sliku onoga sto se desava i garantovano cete imati mnogo gresaka u mixu,odabiru reverba,...,necete dobiti 3-dimenzioni mix,jer ce reverbi biti pogresni itd... Monitori i akusticna prostorija su kao mikrofon i preamp! Skupi monitori,bez dobre akustike daju iste rezultate kao dobar mic snimljen preko jeftinog preampa. Boskovic: Quote:
Pozdrav! Last edited by Gianfranco; 02-09-2005 at 06:25 AM. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Auralex MoPAD | 66musicman | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 06-10-2009 04:42 PM |
AUDION - Auralex Acoustics | diviner | Komercijalni Oglasi | 0 | 19-03-2009 05:56 PM |
Auralex....kako do njega? | bezsmisla | Dizajn i konstrukcija studija | 18 | 12-04-2005 03:36 PM |