Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-08-2005, 07:11 PM   #11
Predrag Trpkov
Member

Default Re: Urei 1176 Ln

Quote:
Originally Posted by Mogli
Dobro dosao na forum i sa moje strane!! Vidim da znas znanje pa bih te bas upitao za misljenje sto se tice preampa za vokal - s obzirom da trenutno nemam mogucnosti da uzmem AvalonVT737SP, koji bi mi spravu preporucio jer mi se nedavno pokvario Focusrite Voicemaster(a i nisam bio nesto prezadovoljan sa njim)? Vredi li nesto do tog Avalona?

Hvala svima na dobrodo?lici. Do?ao bih i prije da sam znao.

?to se preampova tiče, FMR RNP je bez premca u svojoj klasi cijena (a i vi?oj).

Od voice channela, SPL Channel One. Za jo? manje novaca, JoeMeek. Ima nekoliko modela, starih i novih. Dobro se sla?u sa jeftinim kineskim mikrofonima, koji su u pravilu malo presvijetli.

Voicemaster nije lo?, ali tu su novci utro?eni u ?to?ta osim preampa.

Predrag
Old 15-08-2005, 07:40 PM   #12
Predrag Trpkov
Member

Quote:
Originally Posted by idekius
Ne bih bas rekao da je software jeftin... Barem za mene nije...
To sto je kod nas normalno da svako ima 1.000.000 $ u software-u, to je druga stvar, a ta stvar povlaci i ono drugu, da se plug-in instalira, preslusa dva takta i proglasi loshim.
Da je placen onoliko koliko kosta, sumnjam da ne bi bio "provaljen" do kraja......
Dobro, relativno jeftin. Mislio sam zapravo na legalni UAD-1 software. Koliko, 12 ili 14 kanala 1176SE plug-ina istovremeno za manje od 400 Eura, a u usporedbi s jednim kanalom hardware-a za 1500-2000 Eura.

Ali to da ne?to cijeni? onoliko koliko plati?, to stoji.

Quote:
Originally Posted by idekius
Ta prica analogno vs. digitalno... hm... tocak istorije ide napred... Ako ti uzmes Lexicon L960 npr., to je i dalje digitalno i nema u sebi federe ili ploce... Analognim bi trebalo da zovemo samo ono sto je zaista analogno, a digitalija moze da kosta 5 Eu i 500.000 Eu, a koliko para, toliko i muzike...
Ne pada mi na pamet počinjati debatu na temu analogno vs. digitalno. Ali razlike u zvuku među tim tehnologijama postoje i u nekim situacijama ih treba uzeti u obzir.

Predrag
Old 16-08-2005, 01:02 AM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jedan skromni komentar, iz skromnog iskustva - ovih dana radim na mixevima u studiju koji ima PCM91 i PC sa UADom i gomilom lepih impulsa.. jednostavno, ne ide, koliko god hteli ili ne da budemo subjektivni, uglavnom se desi da posle sat vremena reverbovanja, batalimo, i usnimimo reverb sa Lex-a... jednostavno.. zvuci.. ludacki.. znam da je i on digitalna sprava i da ima AD/Da konverziju, al jednostavno zmajski radi..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2005, 11:15 AM   #14
Splico
Junior Member

Evo mene opet!

Imao sam 10tak dana vremena da ga lijepo i municiozno testiram.
Svaka cast pluginovima ali to je potpuno drugi svijet.Necu ni ja ulaziti u raspravu sto je bolje,digitalno ili analogno,u krajnjoj liniji koristim oboje i trenuto mislim da je to way to go...No osim kompesije ,insertiranjem Ureia 1176 dobio bi nesto sto je u svijetu pluginova nepoznanica...trodimenionalnost(nazovimo to tako)...onaj ugodan osjecaj sirine i topline,masnoce i novog prizuka u soundu....otkrio sam takodje da mi ne odgovara na svim soundovima...ali ono sto on ucini ...tesko se moze usporedjivati sa bilo cim ili bilo kojm pluginovima...isti je osjecaj i mastering sa mojim Tube-techom SMC-2b....ima shuma(odnosSN je 77,5 db...)ali filing i osjecaj kompaktnosti nemoze se mjeriti sa T-rexovima,Izotop ozonima,WavesC-cetvorkama i ostalim plugovima...mozda u dogledno vrijeme oce...ali budimo iskreni...za sada nemoze......

Splico
Splico is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules