Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2005, 07:57 AM   #1
Altek
Member

Altek's Avatar

Default Re: Review NI Guitar Rig-a

PHONIC MM1202 radi posao za mene-48V phantom power
Altek is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2005, 11:45 AM   #2
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Takodje koristim mali mixer Behringer za gitaru...nemam shuma,zvuci fantasticno..gitara mi nije nesto extra ali se da lijepo srediti sa Guitar Rig-om..
Old 07-07-2005, 12:05 PM   #3
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Uh, Arture, menjaj lampe na tom 5150. To je ozbiljna igracka. Prosto je greh stavljati bilo kakve overdrive pedale na to pojacalo.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2005, 11:11 PM   #4
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Ej, jeste li probali Guitar combos. Cini mi se da jako dobro rade.

Posebno mi se svidjaju Vox i Fender, izuzetno dobre simulacije, cak cini mi se bolje nego u Guitar rigu.

Imaju jako dobre klinove i presete za rock, blues i jazz.

Ako ste u prilici obavezno probajte.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 02:47 AM   #5
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

meni se svidja guitar combos,simulacije su identicne kao u rig-u,mozes da exportujes presete iz combosa u rig pa da vidis koje su komponente upotrebljene.samo mi nije jasno zasto gratifier nisu ubacili...

#MUzzY
svaka cast za review

Last edited by veseli koljac; 11-07-2005 at 02:50 AM.
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2005, 02:18 AM   #6
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY
Uh, Arture, menjaj lampe na tom 5150. To je ozbiljna igracka. Prosto je greh stavljati bilo kakve overdrive pedale na to pojacalo.
znam jako dobro kakva je igracka, al nam se nije dalo.. posle 4 promenjene kombinacije pojacala, izbunarili smo tog 5150 pa smo tek tad shvatili da ga vlasnik nije bas odrzavao.
cuo sam da ih MachineHead koristi, a taj sound gitare mi se svidja

za Combose, mozda je odgovor zato sto ne postoji Messaboogi-e combo?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2005, 05:29 PM   #7
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Nema combo al solo head varijanta plus 2x12 (ili 10 nisam siguran) ima pa to moze da prodje kao kombo
Probao sam combo-e i ok su za one koji nece mnogo da se zamaraju a zele upotrebljive rezultate.

5150 ti je sig. pojacalo EVH-a bre! de ces bolju preporuku Cuo sam tog pivija u kombinaciji sa Messa solo head zvuci baaaas mocno (2 gitare naravno) pogotovo kad su niski stimovi (jes da ja nisam bas neki ljubitelj te muzike (dovoljan mi je drop-D) ali kad nesto zvuci dobro onda ne mogu da budem ravnodusan )
Pogledaj na www.harmony-central.com forumu koje lampe da stavis. Dosta pricaju o peavey pojacalima.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2005, 03:25 AM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Jbg, svi znamo kako svi ovde "nabave" Guitar Rig i Amplitube.
Da je trebalo stvarno platiti tako ne?to sumnjam da bi iko ovde uzeo i jedan od njih, ili da bi ih tako hvalili. Ako pričamo realno, uzimajući odnos novac-kvalitet 100 evra je Line 6 Guitar Port, jo? 100-ak evra treba za pro?irenja za njega tako da se dobiju svi modeli iz njihovog Vetta II najskupljeg Amp-a, a onaj ko je čuo zna da postoji izvesna razlika u korist Line 6, naročito kod heavy distorzija. Pri tome za iste pare u su?tini dobijate i podno?ljivu zvučnu karticu, koja je ok, ako nećete snimati ni?ta osim gitara ili basa.

Sve soft simulacije su ok za lagani dist i čiste farbe ali su katastrofa za ozbiljnu distorziju, naročito guitar rig. Amplitube je podno?ljiv, ali sam se porodio dok sam uradio neki svoj set farbi.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2005, 10:05 PM   #9
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Zna li iko kada ce se pojaviti Amplitube 2 i IK ampeg-a (ili su se mozda vec pojavili).

Bice interesantno cuti kako ce raditi bass amp simulator, a i kakav ce boljitak biti amplitube-a 2 u odnosu na amplitube 1.3.1 (ako boljitka uopste i bude i ne zavrsi se samo na sminkanju interfejsa)
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2005, 10:42 PM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Line 6 Guitar Port
Pa ja cu tebi da kupim veeeeliko parce lenje pite za ovo!

Cek', samo mi pojasni malo, inace nista od lenje pite...

Ma da se mnogima vise svidjaju Guitar Rig i AmpliTube, meni se vise svidjaju distorzije sa POD-a XT Live... Najda ga je kupio, ali ga ne seca na svirke vec stoji kod mene, a, po mojim merilima, u kombinaciji sa onim matorim Charvel-om , koga sam vec pominjao, radi odlicno... Naravno, ne kao kad kasvetno ozvucis u dobrom prostoru neku mrgu od pojachala, ali i rezultat koji daje ova gitara u kombinaciji sa Pod XT Live je po meni O.K....

Takodje mi se svidja i U'D-ov Nigel... a ruku na srce, nisu losi ni AmpliTube, ni GuitarRig...

E sad... GUITAR PORT... Dok ovo kucam, upravo se downloaduje...
Video sam njegovu slichicu na kutiji procesora i neznam gotovo nista o njemu... Malko sam povezao stvari na osnovu ovoga sto si ti napisao...

Sad mi nije bas najjasnije sta je GUITAR PORT... Mozes li detaljnije da mi opises? Jasno mi je da mora da ima POD-a na USB kablu da bi radio... Kako on radi? Koristi POD-a kao externi procesor. ili efekte obradjuje softvare?

Koliko sam te skontao, uz GUITAR PORT pod moze da radi kao zvucna kartica???? Ako je to tako, to ce biti divna novost za cika Najdu koji kod kuce ima SB Live, a POD kod mene stoji u kutiji dok ne dodje na red snimanje gitara...

'Ajd', molim te daj jedan detaljniji opis...

P.S. Jesi li imao mozda prilike da chujes POD XT Live, ili POD Pro za bass? Ako je u ravni po kvalitetu sa ovim za gitaru, mozda bih ga kupio za sebe...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules