|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ovako na brzinu mi samo jedan stvar pada na pamet. Kako imate namesten session u AVIDu a kako u PTu? Ako je npr. u PTu 25fr a u AVIDu 24fr onda je normalno da ce se razilaziti. Frame rate mora da bude isti! Kako ste prebacivali? OMFi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Oba su bila na 25fr . Nije to. Posto je sve moralo da se radi na brzinu ( rok isporuke izuzetno kratak ) mogucnosti za gresku su povecane a kako su mi rekli , nemamo sad vremena da istrazujemo gde je greska . Verovatno saznam sledece nedelje ! Hvala na odgovoru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
e ovako drugovi imam u glavi trenutno mnooogo pitanja...
Prvo: koji je standardni format za tv reklamu (slika-zvuk) i koji se video kodek koristi poslije obrade? drugo: zasto nisam bio u mogucnosti da u sx2 cisto promjenim audio fajl (da ubacim novi umjesto starog)? toliko za sada, da vas ne smaram... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
koliko ja znam, koristi se DV-PAL.. treba ti main concept dvsd codec..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Prvo: Nisam bas siguran na sta mislis ali.....standardni format slike je DV PAL u Evropi. Koji se video kodek koristi- ne znam, to bi mogao neki montazer da ti objasni. A ustvari sta ce ti video kodek nakon obrade? Ako te interersuje u kojem formatu bi Ti trebao da dobijes sliku za rad sa zvukom, svejedno je, obicno je to sa nekom kompresijom zbog velicine fajla a najvise zavisi ustvari od graficke kartice. Sto se zvuka tice, kod nas izgleda da nepostoje standardi.. Drugo: Mogao bi i meni neko da objasni ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|