|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Po uvre?enim shvatanjima nije uop?te mogu?e razviti apsulutni sluh ako ti nije podaren ro?enjem. Ono ?to ti podrazumeva? pod "radom na sluhu" i ?to ponavlja? je kao kad bi ve?bao o?i da raspoznaje? objekte na sve ve?oj i ve?oj daljini. Razvijanje apsolutnog sluha nema nikakve veze sa tim, ve? je predstavljeno kao mogu?nost da ?ovek koji je celog ?ivota video crno belo po?ne videti po prvi put boje. Jer ti mo?e? ve?bati sluh i dobiti neverovatno razvijen relativni sluh, ali apsolutni sluh je sasvim druga?ija disciplina. Postoji ?itav niz poznatih muzi?ara koji su voljno razvili apsolutni sluh, radom. Doti?ni Burge, ve? skoro 20 godina prodaje te iste CD-e , odnosno ranije kasete, i dr?i kurseve, pa mislim da se ne radi o klasi?nim "instant majstor" budala?tinama. Konkretno, ja nisam radio po tome, jer nisam ose?ao potrebu, drugar jeste, ne?to malo i po?eo je da raspoznaje bez problema prva dva tona sa kojima se radi, mislim da su u pitanju F# i Eb ako se ne varam. U svakom slu?aju, mo?da ja u pro?lom post-u nisam najbolje objasnio na ?ta mislim pa se nismo skapirali. Ako ho?e? mo?e? poglejti vamo: http://www.perfectpitch.com Malo je cheesy sajt po dizajnu, ali, obja?njava o ?emu se radi. Ina?e nikako ne kapiram vidim za?to to za tebe "poreme?aj", koliko mi je poznato, imati neku specijalnu sposobnost koja se ceni nije ne?to za ?ta se koristi tako negativan termin... Quote:
Quote:
Iz jednostavnog razloga ?to to nije apsolutni sluh ve? vrsta memorisanja frekvencije, bar u ve?ini slu?ajeva.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Apsolutni sluh | balthazaar | Razno | 71 | 12-07-2013 07:03 PM |
Sta bi tacno bio apsolutni sluh? | fischek | Razno | 3 | 28-09-2007 06:20 AM |