Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-06-2005, 03:34 AM   #23
Ni
Member

Ni's Avatar

pre par godina, moja prva tezga kao FOH tonac u gigantskoj prodavnici diskova u San Francisku. 16 kanala snake na bini ide u 1604VLZ, iz koga monitori i house idu preko limitera i eq-a nazad preko istog snake-a. Dva sata mi je trebalo samo da poteram sistem kako treba - signal je prolazio svuda, monitori su radili kako treba, ali house zvu?nici ni?ta. More kablova na bini je bilo sakriveno/zaklonjeno nekim paravanima, i nisam mogao da prona?em u ?emu je problem. Na kraju se ispostavilo da main out iz snake-a ide u subwoofer, koji radi i kao spliter, i iz koga signal ide u poja?ala za glavne zvu?nike. Na dnu woofera se nalazi minijaturni prekida? za struju - ako je isklju?en, ni?ta ne prolazi kroz njega.
Posle dva sata i dva litra prolivenog znoja, imao sam 10 minuta da ozvu?im ceo bend.

i jedna pri?a sa snimanja. Trio je do?ao u studio da snimi EP sa 5 pesama. Prvi session je trebao da bude isklju?ivo tweak-ovanje bubnjeva, jer je bubnjarka perfekcionista.... Nekom igrom slu?aja nisam mogao da na?em nijedan kick mikrofon, jedino ?to sam imao je neki polusjebani electrovoice RE-20, koji nekad radi nekad ne radi. Postavim ga ja ovako, onako - ni?ta ne radi, sve je muddy i pokakano - zvu?i kao papir. Izvu?em re20 iz bubnja, i ostavim samo kapsulu jedno 2cm kroz prednju glavu kick-a. Zvu?i sasvim fino - ali bubnjarka nije zadovoljna... I ja uzmem jedan kondenzatorski mikrofon sa velikom kapsulom, i stavim ga jedno pola metra ispred bubnja - eksperimenti?em sa polar pattern-ima (po?to su samo bubnjevi bili u prostoriji) i pozicijom, ne bi li nekako zaka?io malo vi?e niskih. Dva sata smo se zamajavali sa bubnjem - devojka nikako da se usre?i. Po?nem da A/B oba kanala za bas bubanj, i devojka se odu?evila kad je ?ula snimak bez kondenzatorskog (zna?i isto ono ?to sam joj pustio dva sata ranije).
Ni is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules