|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Ajd jo? da ovo napi?em da nisam uludu gubio vrijeme eksperimentima, pa ako je otislo u offtopic, neka se pobri?e, ili split-a u drugi topic
![]() ![]() Evo sad sam izveo i ova dva va?na pokusa ![]() Ovime je sve nadam se dokazano ![]() Stavio sam ultra jak gain i bio blizu monitoru, sve je to uzrokovalo sna?an feedback i ?ica je po?ela zvoniti. Ovo je zaklju?ak. 1. Na clean kanalu se snimilo zvonjenje ?ice uzrokovano feedbackom ali kao cleana naravno. Na tu clean zvonjavu ?ice sam stavio isti drive kao insert, i vidi, dobio sam skoro pa prirodan feedback! ( ovo je i bit onog snimanja cleana o kome sam govorio, zna?i uhvatio sam feedback na clean snimci, koji mogu pustiti naknadno kroz poja?alo reampingom i dobiti opet feedback, ali o?ito je da ?e biti druk?iji od onog prvotnog prirodnog). Kada sam obrnuo fazu preklapanje je hm.., kao da ga nije ni bilo uop?e. Zatim sam napravio pokus nad pokusima ![]() ![]() Blokirao sam zice od gitare (da slu?ajno same ne proizvedu zvuk kada zatitraju) i stavio je uz monitor. Prvo sam pustio prvi slu?aj i snimio, zna?i maleno zujanje ?ica, pickupova. Zatim sam pustio drugi slu?aj, gdje sam takodjer snimio zujanje, ali ovaj puta sa isto pode?enim drievom ali na insertu. Zna?i u istim uvjetima u odnosu gitare, zvucnika imao sam snimljena feedback zujanja, jedan sa driveom na insertu, drugi sa driveom na inputu. Mada zvu?e sli?no..kada sam obrnuo fazu na jednoj snimci, vidi ovo, preklapanje uop?e nije bilo ?ujno. Kada sam duplicirao svaki signal i obrnuo fazu, bio je potpuno poni?ten . Zna?i RAZLIKE O?ITO IMA. Kako ?to , nemam pojma, ali je ima.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gitaristi | SumAnuT | Razno | 10 | 02-11-2006 08:59 PM |
gitaristi.... | P4tULjAk^GTR | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 07-04-2005 11:47 PM |
Pomo? ..pomo?...Pomo | idvi | Computer Hardware | 4 | 02-08-2004 05:56 AM |