Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-05-2005, 03:02 PM   #1
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Max,poslao sam ti cenu na PM.

Quote:
Meni je m 3000 omiljena " jeftina " sprava , i to bi definitivno bilo ....resenje .... za reverb , naravno uz UAD 140 plate i megaverb .....
Meni su impulsi sa TC M3000 bili uvek omiljeni.Uporedio sam pre neki dan TC M6000 odgovarajuce impulse sa VSS3 i bolji je TC M6000 (ah! zver!) ali da vidis i VSS3 je samo malo losiji.Dakle odlican.
MegaVerb je meni bez veze.To su stari algoritmi sa TC M5000 i ne moze da prismrdi VSS3. Classic Verb je najpriblizniji VSS3.Kazu da je razlika izmedju njih u tome sto VSS3 ima neuporedivo bolje early reflections a da se kvalitet "tail"-a neznatno ili uopste ne razlikuje.Ipak meni je i Classic Verb smesan u poredjenju sa VSS3,jer u VSS3 imas neuporedivo vecu kontrolu nad svakim detaljem i mozes da kreiras reverb kakav zelis.

Quote:
Ipak ...Sony oxford ....moja nova velika ljubav ..... kako pomiriti sve to ?
Koristis verovatno "onaj" Sony Oxford sa odgovarajucim starim operativnim sistemom?
...pa bi kupovinom VSS3 morao da ostanes bez Oxford-a ili da i njega kupis...jel to?
Tako sam i ja mislio kada sam kupio Powercore,ali nisam mogao da odolim VSS3.Pultec je MAMA za vokale i koristicu ga na jos nekim vaznim elementima ako bude odgovarao,a za ostalo mi je sasvim OK Cambridge EQ.Tu je jos i Hydratone i AngelTone koji dolazi...

Uzimam sada i NonLin2 (ima od sinoc demo na TC-evom sajtu).I to samo
za Kick i Snare pre svega. OPAK fx-gated reverb. jednostavno hocu u jednom potezu da zavrsim gated snare reverb.Opet totalna kontrola!
A drugi razlog je sto zvuci nevidjeno dobro i fresh!
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules