Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-05-2005, 12:14 PM   #1
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default E-MU E5000 ultra! Kakav je?

Da li ima nekoga na forumu ko koristi ovaj sampler? Kakav zvuk ima? Koliko je lak za rad?

Nisam ga nikad koristio a sada imam mogucnost da ga nabavim za 350eu... 20GB interni HD, 128MB RAM, externi CD rom, 2x24bit procesor + semplovi! cita skoro sve formate ( E-MU, AKAI S1000, AKAI S3000, Roland, Ensoniq, WAV, AIFF)

Da li je cena ok?

Hvala na odgovorima...
Color is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2005, 01:37 PM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Evo i ja sam zainteresovan, ako osim sempling dela ima i neke synth farbe (kao npr k2000). Nisam radio sa EMUom, pa nemam pojma!
Mislim da je cena korektna
OFF is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2005, 11:50 PM   #3
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: E-MU E5000 ultra! Kakav je?

Quote:
Originally Posted by Color
Da li ima nekoga na forumu ko koristi ovaj sampler? Kakav zvuk ima? Koliko je lak za rad?

Nisam ga nikad koristio a sada imam mogucnost da ga nabavim za 350eu... 20GB interni HD, 128MB RAM, externi CD rom, 2x24bit procesor + semplovi! cita skoro sve formate ( E-MU, AKAI S1000, AKAI S3000, Roland, Ensoniq, WAV, AIFF)
ja koristim njegovog velikog brata E4XT Ultra sa RFX32. najbolji filteri i konverteri na trzistu hardwerskih samplera. ima fantastican digitalni summing (zbrajanje), tako kad koristis veliku polifoniju, individualni zvukovi zadrze svoj karakter - ne nastane juha kao kad radis s kontaktom i sl. makar , zbog velicine sample banaka (vienna) moram raditi s kontaktom, jos uvijek najvaznije solo soundove i bubanj/loop stavljam na njega. jako je bitno to sto ima ful RAM na 128mb , jer se tesko nalazi poslije.

za te novce uzimaj ODMA', ako ti neces ja cu. 8)

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2005, 02:15 AM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Vidis Clusterchorde, to sa juhom u samperima sam i ja primetio, ali boga mi i vesto izbegao, ili barem umanjio. Tj., ako sam dobro primetio, ta juha je znatno manja ako instrumentima u sampleru dajes razlicite buseve i razdvajas ih po kanalima na mixeru same kartice. Recimo Cubase project sa sa npr. 16 stereo ASIO kanala od kojih nekoliko njih odvojis za sampler. U samom sampleru kazes da ti kick ide recimo na bus 2(bus 1 po navici uvek ostavljam za send FX), snare na bus 3, cinele na buss 4 itd.

Stvarno se Kontakt bolje ponasa nego kad sve iz njega shipchis na isti bus.
Kontakt 2 je u odnosu na ostale SoftSamplere stvarno mnogo lepo odradjen, a i njegovi impulsi uopste nisu za bacanje....
Old 21-05-2005, 08:23 AM   #5
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

dobar deal za Emu , steta sto ima samo 4 analogna izlaza , to mu smanjuje upotrebljivost u pro svrhe , nazalost dodatni izlazi ce te kostati blizu cene semplera ... i ja sam razmisljao o tom sempleru ,mada bih za iste cak i manje para mogao nabaviti E 64 , ili 6400 ... ne znam ultra serija koliko je razlicita od predhodnih Emu modela 4. generacije, samo brzina , performanse ili sound? ... chluster ???

goasia is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2005, 10:31 AM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ima li neki od tih EMUa interne farbe, nevezane za sempler?
OFF is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2005, 04:18 PM   #7
Anonymous
Junior Member

...nema, sem ako ne dokupis Flash ROM-Board od 16 ili 32MB a i to je moguce samo ako im je OS verzija 4.10a i visa
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 26-05-2005, 07:57 PM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by goasia
mada bih za iste cak i manje para mogao nabaviti E 64 , ili 6400 ... ne znam ultra serija koliko je razlicita od predhodnih Emu modela 4. generacije, samo brzina , performanse ili sound? ... chluster ???

20bit konverzija umjesto 18, 6 puta brzi Coldfire procesor - reakcija na gumbe je brza , i tocnije svira kad koristis full polifoniju. makar, imao sam sve generacije - nisam primjetio nikakvih problema prije. i podrska za RFX32 multi fx/mixer.

mislim da ultra ima mrvicu ostriji detaljniji zvuk, ali jedva. ko se sad tog vise moze sjetiti.

E4X i e6400 od serije X, te E4XT, e6400 i e5000 od ULTRA serije se isplate kupiti. oni stari su dosta sporiji, tesko se nalazi RAM itd..

Flash-RAM sa soundovima je bezvezan - pregazilko ga vrijeme. osim toga ako imas sampler besmisleno je imati gotove soundove unutra. kad mozes sve staviti "debele". Nije problem za uzivo - Emulator Ultra load-a ful 128MB za nekih 40sec, za razliku od tritona, ymahe itd.

Quote:
Originally Posted by idekius
ako sam dobro primetio, ta juha je znatno manja ako instrumentima u sampleru dajes razlicite buseve i razdvajas ih po kanalima
e idekiuse, da ja isto razdvajam na buseve, ali ni to nije bas to - ostaje problem Nuendo "zbrajanja" koje je takodjer ocaj. Nista ne moze dostici kad imas lijepo veliki broj hardwerskih izlaza i lijepo to spicis u veliki analogni pult sa dobrim master busom.. nirvana. nazalost, digitalno zbrajanje (summing) koje ima algoritam i DSP snagu koja "vredi" - kosta puno vise od nasih bijednih nuenda i rme kartica - SSL brale.. to ti je realnost kod digitalije. ali za lovu koju nasi placaju za reklame i filmove , nuendo i rme je i predobar za njih, pa ko ih jeb..

kad miksam nesto za sebe ili bas neki vazan (jako dobro placen) projekt, snimam kanale kuci, ali ispucam na kraju na veliki Soundcraft TS12 u studiju od prijatelja, ima i Otari visekanalni mag u slucaju da se radi nesto zestoko , sa gitarama i pravim bubnjem..

Old 27-05-2005, 08:56 AM   #9
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

kad si vec naisao(chluster) da te pitam za Roland srv 3030D , kako si zadovoljan , posto kupca za Fs1r nisam nasao ovde (SRCG),verovatno cu raditi trampu za taj Rev , imam ga i u xv5080 , malo mi se cini "smooth"
, kakva je standalone verzija ... inace nabavio sam Doepfer 404 i jd 990
goasia is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2005, 04:44 PM   #10
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by goasia
kad si vec naisao(chluster) da te pitam za Roland srv 3030D , kako si zadovoljan , posto kupca za Fs1r nisam nasao ovde (SRCG),verovatno cu raditi trampu za taj Rev , imam ga i u xv5080 , malo mi se cini "smooth"
, kakva je standalone verzija ... inace nabavio sam Doepfer 404 i jd 990
FS vrijedi malo vise od tog reverba. Nije los SRV ima nekih programa koji su fantasticni, ali nije bas sirokog spektra. tu i tamo nadje svoju upotrebu. nema multi fx sekciju od 5080, to ti je samo reverb, i 12-tap multitap delay. dual engine. mozes vozit dva mono>stereo refverba od jednom.
inace za sinteve bi ti prije preporucio neki Ensoniq DP2 ili DP4+, ili ako nadjes DP Pro - zgrabi odmah. jeftini su, a super kvalitete pogotovo za elektroniku, i imaju i efekte ne samo rev/delay..

nego, sto ti se ne svidja FS1R?, ja bi uvijek radije imao to nego SRV ?! ja sam svoj napunio preko sysex-a sa izabranim presetima od DX7 (odn. sa TX802), i koristio ih kao "tone" u FS, dabi ih kombinirao u patch sa daljnjim FS processingom - formant filter, multi fx, lp filter itd. to daje fantasticne rezultate. sad mi je FS postao drazi za padove od JD-a. kranji rezultat ima malo veze sa hladnim digitalnim zvukom DX-a. sasvim nesto drugo.

inace, cestitam ti na JD990. to je najkorisniji digitalni sint svih vremena. vec mu je 12 godina, a przi i dalje..

kakav je 404 ? ja razmisljam da prodam Deep Bass 9. mislim dobar je on, ali ne radim taj stil glazbe a i treba mi love da otplatim neke druge stvari.. kupio sam PCM-70 Lexicon prosli tjedan.

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules