|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Opasno sam se nalozio i na jednu i na drugu spravu !
Da li neko ima iskustva u radu sa nekim od ovih multi-efekt procesora? Da li je razlika izmedju Eclipse-a i H7000 ili H8000 samo u procesorskoj moci? Ne bih ih koristio kao reverb-e vec iskljucivo kao delay,chorus,flanger,pitch-modulation,vocoder,... Dakle u tom smislu koji je bolji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Nisam radio na Fireworksu pa ne znam ..... Eclipse je super ... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
Eclipse ne probah al Fireworx je mrak.. Ima gomilu preseta ali i jaaako kompleksan interni routing tako da ti je samo masta granica! I pritom, zvuci beezobrazno dobro. Radih dosta sa njim, a o reverbima da ne pricam... ipak je u istom racku stajao m5000
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Senior Member
|
![]()
Max:
Quote:
![]() Ma vec mi stizu 4 jos sisatije plavuse (VSS3 za powercore - moze 4 komada na Powercore Element-u.VSS3=TC M3000 > Fireworx reverb (to kazu sami ljudi iz TC-a)). Stize mi i drugi UAD,njih planiram da koristim za EQ i kompresore. A uzeo bih jos i Eclipse ili Fireworx za neke cool efekte,davanje karaktera elementima itd... Max: Quote:
Quote:
Dobio sam neocekivano 160 eura manju cenu za Eclipse,nego za Fireworx,iako je Eclipse skuplji za 235$ na americkim sajtovima. Najradije bih uzeo polovno preko ebay-a (po 2-3 puta manjoj ceni nego novo!) ,ali ko ce da mi garantuje da je to ispravno. Takodje nerviraju me ovi iz TC Electronic-a ![]() Pozdrav! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kupio si VSS 3 .... koliko para si dao za to .... ? Meni je m 3000 omiljena " jeftina " sprava , i to bi definitivno bilo ....resenje .... za reverb , naravno uz UAD 140 plate i megaverb ..... Ipak ...Sony oxford ....moja nova velika ljubav ..... kako pomiriti sve to ?
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Senior Member
|
![]()
Max,poslao sam ti cenu na PM.
Quote:
MegaVerb je meni bez veze.To su stari algoritmi sa TC M5000 i ne moze da prismrdi VSS3. Classic Verb je najpriblizniji VSS3.Kazu da je razlika izmedju njih u tome sto VSS3 ima neuporedivo bolje early reflections a da se kvalitet "tail"-a neznatno ili uopste ne razlikuje.Ipak meni je i Classic Verb smesan u poredjenju sa VSS3,jer u VSS3 imas neuporedivo vecu kontrolu nad svakim detaljem i mozes da kreiras reverb kakav zelis. Quote:
![]() ...pa bi kupovinom VSS3 morao da ostanes bez Oxford-a ili da i njega kupis...jel to? ![]() Tako sam i ja mislio kada sam kupio Powercore,ali nisam mogao da odolim VSS3.Pultec je MAMA za vokale i koristicu ga na jos nekim vaznim elementima ako bude odgovarao,a za ostalo mi je sasvim OK Cambridge EQ.Tu je jos i Hydratone i AngelTone koji dolazi... Uzimam sada i NonLin2 (ima od sinoc demo na TC-evom sajtu).I to samo za Kick i Snare pre svega. OPAK fx-gated reverb. jednostavno hocu u jednom potezu da zavrsim gated snare reverb.Opet totalna kontrola! A drugi razlog je sto zvuci nevidjeno dobro i fresh! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
UUhhhhh .cekacu tvoje izvestaje iz prve ruke .... da li si probao 140 plate na bubnjevima ..... mozda ce to biti dovoljno .....? Pozdrav |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() TC3000 najvise. Quote:
misilo sam na to sa sam uporedio : 1.TC M6000 odgovarajuce impulse i 2. VSS3 ...dakle nasao jedan dugacak reverb-impuls sa TC M6000 i napravio isti takav (tj. najpriblizniji) u VSS3 i onda uporedio.Da su reverbi fotografije razlika bi bila u tome sto je rezolucija sa TC M6000 jos bolja. Dakle utisak dimenzije i prostora je jos bistriji,ali kao sto rekoh mene VSS3 plavusa zadovoljila i necu se odvajati od nje u narednom periodu ![]() Quote:
Ako da,ne kazem da je MegaReverb toliko los,ali za neke stvari koje su meni najvise trebale Classic Verb je bio mnogo bolji,a to su dugacki reverbi od >6 sec,bez upotrebe early reflections..Koliko se secam,za neke krace reverbe su mi originalni preseti sa mega reverbi bili bolji. Ali ove dve plavuse mogle su da prodju samo kao varijanta za jednu noc ![]() Mogli bi i mi da pocnemo da ocenjujemo plug-inove itd... kao u domacim trac casopisima sa brojem casa viskija ![]() VSS3 - ![]() MegaReverb ![]() ![]() ![]() ClassicVerb ![]() ![]() Quote:
Quote:
Kakve izvestaje? Pa imam demo NonLin2,evo izvestaja... Ne sumnjam da je 140 plate dobar na bubnjevima,medjutim ja radim dance-trance,house itd... i takav "prost" reverb gotovo nikada ne koristim. Uglavnom gated reverb. NonLin2 je reverb izgleda jos kvalitetnijeg algoritma od VSS3,verovatno ograniceni VSS4. Ogranicen je na 500ms!!! Dakle nije moguce napraviti reverb duzi od pola sekunde! Jos vece iznenadjenje sledi. VSS3 trosi 46% CPU-a a NonLin2 67% !!! (Dakle napravis reverb od 7s u VSS3 i trosi 46% i reverb od 0.5s u NonLin2 i trosi 67% !!! Mislim da ovo dovoljno govori o kakvom kvalitetu je rec) U NonLin2 mozes da kreiras envelopu reverba Attack+Hold+Release <= 500ms i predelay <= 500 ms . Posebno zanimljiva je druga strana (Modify),ustvari ne verujem da cu je ikada propustiti ! Tu je moguce napraviti da postojeci reverb zvuci totalno drugacije.Dakle kao provlacenje postojeceg reverb-a kroz neke cudne kratke FX impulse.Ne znam tacno sta radi,ali mi tako zvuci. Sve u svemu nije preterano neophodan reverb.Ali ako imate sve sto vam treba i visak 250-300 Eur-a onda... Pozdrav! |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Imam samo jedno pitanje ..... koja je svrha kupiti vss3 pored impulsa ..... mislim ako je impuls m 6000 bio bolji od VSS 3 ..... Ja sam uzeo megaverb zbog onog neverovatnog warmhall a koji mi na Pop vokalima dopusta da stavim reverb od 7 sec i da ga ne primetim uopste .... a onda kad ga isklucim da shvatim da je sve uzasno palo ...... To mi ni sa jednim impulsom .... kao ni sa UAD plate om .... nije pozslo za rukom .... sto se tice perkusija , bibnjeva i sl .... Megaverb je meni potpuno neupotrebljiv ...... ali zatp UAD 140 to udradjuje prelepo ..... kao i odredjeni impulsi ....
Znaci cemu onda ..... ? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Vrlo zanimljiva i informativna rasprava! Ako dozvoljavate, ja bih izneo par nekih svojih iskustava. VSS3 sam probao, zvuci vrlo skupo i masno, kao poboljsana verzija Classic-a. Dakle, u tom kontekstu, Classic je vrlo kvalitetan reverb, koji koristim uglavnom za instrumente u miksu. Nekada sam radio sa TC MegaReverb- om, ali sam ga srkoz zaboravio... Posle Max-ovih sugestija, moracu ponovo da ga preslusam i da ga vratim u zivot. Po meni, TC MegaReverb je fin, transparentan i lagan reverb, naslednik klasicne skole TC reverba. Malo hladan... Sa Classic-om su, cini mi se, pokusali da dobiju malo "vintage" i malo "lexicon" fazon i mislim da su napravili kvatlitativni pomak. VSS3 je visa klasa reverba, potpuno priblizan hardveru.
Ja i dalje preferiram kombinaciju: Pulsar Plate P100 (masan, gust, hardverski, ima eho, ima integrisan delay), Impulsi Eventide, Uad Plate140. Da imam malo vise para na raspolaganju, kupio bih VSS3, definitivno! Ali tesko mi je da se odreknem para i Sony Oxford-Inflator kombinacije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Eventide Eclipse | STUDIOTON | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 08-08-2008 05:10 PM |
Tc M2000 ili Fireworx? | djole970 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 31-12-2005 12:42 AM |