Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2005, 07:07 PM   #11
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Jednom prilikom sam cuo da je neko radio na Yamahinom mikseru i to na njoj snimao, pa me je to podstaklo da razmisljam na takav nacin...ali sad mi je mnogo jasnije! Jeste Luna, ima u osnovnoj opciji profesionalni 8-kanalni AD/DA converter, ali ga ja nisam uzeo jer sam imao mogucnost da uzmem suvu karticu. U to vreme nisam ovako razmisljao niti znao za cega ostali kanali mogu da posluze, osim za sniman je zivog bubnjara ( o cemu mi nije ni padalo na pamet jer za to treba imati debelo iskustvo), ali sada pocinjem razmisljati na malo drugaciji nacin, naravno i uz tvoju pomoc! Hvala na iscrpnom odgovoru!
Luna 2 EX ima 2 x ADAT interface (16 kanala), obicna luna nema, ali moze da se dokupi, stim sto nije bas badava cena...
Old 04-05-2005, 06:44 PM   #12
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Sta bi po vasem misljenju bolje popravilo zvuk - UAD ili ta Yamahina mkseta? Bas se dvoumim.... :roll:
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2005, 10:34 PM   #13
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Mogli... ako razmi?lja? o mixeru ja bih ti preporu?io Yamahu 01x, to ti je mixer koji ima sve ?to i 01v-96 s tim ?to je ujedno i remote kontroler za cubase, logic... i a/d converter tj. njegovih 8 analognih ulaza su ujedno i audio card za snimanje i naravno stand alone mixer sa svim funkcijama u tom segmentu.
Ja ga koristim oko godinu dana i prezadovoljan sam sa njim, ako ?eli? ?uti kako zvu?i mogu ti poslat na e-mail ne?to kratko ?to sam radio sa njim pa da se lak?e odlu?i?.
Pozdrav
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 12:12 AM   #14
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ne znam , ja nesto nisam zaljubljenik u te jeftinije digitalne mixere. Nedavno sam bio u studiju kod Zorana Simjanovica i on kaze da mu 02r (koja je skuplja 5 puta od 01v) sluzi samo kao remote, pored softverskih plug-insa koji stalno napreduju. Mislim da je vreme pune upotrebne vrednosti tih mixera proslo
OFF is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 06:44 PM   #15
perpetuum
Junior Member

Quote:
Originally Posted by mandrak
Mogli... ako razmi?lja? o mixeru ja bih ti preporu?io Yamahu 01x, to ti je mixer koji ima sve ?to i 01v-96 s tim ?to je ujedno i remote kontroler za cubase, logic... i a/d converter tj. njegovih 8 analognih ulaza su ujedno i audio card za snimanje i naravno stand alone mixer sa svim funkcijama u tom segmentu.
Ja ga koristim oko godinu dana i prezadovoljan sam sa njim, ako ?eli? ?uti kako zvu?i mogu ti poslat na e-mail ne?to kratko ?to sam radio sa njim pa da se lak?e odlu?i?.
Pozdrav
01v96 je takodje kontroler za cubase ili logic,AD konverter(posto imas LUNU),4 fx procesora,spdif coax in/out,optical(ADAT) in/out...
Po meni u ovoj klasi cene najbolji odnos sa kvalitetom.
perpetuum is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 07:26 PM   #16
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli
Sta bi po vasem misljenju bolje popravilo zvuk - UAD ili ta Yamahina mkseta? Bas se dvoumim.... :roll:
UAD ako znas da ga koristis...
Old 05-05-2005, 07:48 PM   #17
MilTon
Member

Mogli, jos jedan glas za UAD. Ja sam kupio Behringer DDX 3216, ali veruj mi, sluzi mi samo kao monitoring, iako uopste nema los zvuk. Jednostavno, dupliranje resursa, bez nekog narocitog uticaja na kvalitet zvuka. Operativnost? To je vec diskutabilno, neko brze radi na mikseru, neko na PC.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2005, 09:20 PM   #18
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ne razumem ulogu mixera, izuzev ako nije neki SMRT mixer...

3216 i 01v su lepe spravice, ali cemu? Ako ces da snimas zive svirke, onda O.K., ma da i tu ima boljeg izbora, npr. alesis adat hd 24.

Jeste da mixer vizuelno "ostavlja utisak", ali mislim da ima kud i kamo precih stvari...

Kad smo vec kod mixera... Jel' pogledao neko onaj TL Audio M4? http://www.dolphinmusic.co.uk/page/s...0/category_id/ Cini mi se da je lepa sprava, samo sto mu je cena 4000 funti za 16-kanalnu varijantu. 24 kanalna je skuplja... Cisto se palim...

Mogli, u tvom slucaju:
-Sto jaci comp
-Sto bolji preamp ili chanal strip (pozeljno sa digitalnim izlazom), a ako zelis jos ludju spravu, mozes da bacis kintu i na neki dobar AD\DA
-Sto bolji mic
-UAD-1
-Eventualno TC Powercore
-Kontroler

Ako razmisljas izmedju UAD-a i jevtinijeg digitalnog mixera, neznam... ja sam pre za UAD

Naravno, ne shvataj me ozbiljno... Naveo sam samo kako ja razmisljam...
Old 05-05-2005, 11:19 PM   #19
perpetuum
Junior Member

Ja sam ti lepo opisao sta sve mozes sa ovim mixerom,ali sve zavisi od tvojih potreba i od toga sta nameravas da radis u studiju.Ja se mnogo bavim snimanjem zivih instrumenata pa mi mixer dodje kao ad konverter,kontroler i ponekad kao finalni mixer.
Obzirom na brzinu razvoja plug-inova i njihovu cenu(znate na sta mislim),siguran sam da ce u naredne dve godine svi proizvodjaci hardverskih efekata sem preampa,kompresora...itd da se preorjentisu na softverske mada mislim da ce da ih vezu za hardver(kartice poput UAD-a)da bi ih zastitili od piraterije.
Znaci ako ne usnimavas vise kanala odjednom,ako radis sa semplovima,UAD je bolje resenje za tebe(mada ga nikada nisam imao prilike cuti).
perpetuum is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules